Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro13.09.2018 00:20

Îngrijorător


A A

Sporul natural al populației în Dâmbovița este negativ

Sporul natural al populației în Dâmbovița este negativ

❚ Potrivit Direcției Județene de Statistică Dâmbovița, populația județului a fost de 525 mii persoane, din care 257,1 mii bărbați (49%) și 267,9% mii femei (51%), în scădere cu 6,7 mii persoane, la 1 iulie 2017, față de 1 iulie 2014 (ultimele înregistrări)

 

PETRE DRĂGUȚOIU

 


 

Direcția Județeană de Statistică Dâmbovița a realizat sub coordonarea ec. Elena Brezeanu, director, suntetizarea datelor cuprinse într-un breviar statistic “Dâmbovița în cifre 2018”, pe care le-a comentat la conferința de presă. Populația, evoluția acesteia sub dependența directă a sporului natural, din păcate negativ, ca și la nivel național, ocupă locul central al analizei statistice. Celelalte domenii privind județul Dâmbovița se referă la: Piața forței de muncă; Câștigul salarial; Locuințe; Protecția socială a șomerilor; Asigurări sociale; Sănătate; Educație; Prețuri; Conturi naționale; Agricultură; Silvicultură; Activitatea întreprinderii; Industrie; Comerț exterior; Turism; Transporturi; Justiție. Populația județului Dâmbovița a fost de 525 mii persoane, din care 257,1 mii bărbați (49%) și 267,9% mii femei (51%), în scădere cu 6,7 mii persoane, la 1 iulie 2017, față de 1 iulie 2014 (ultimele înregistrări). Subliniem, cauza principală este sporul negativ al populației. Se precizează în analiza statistică: ,,În ceea ce privește repartiția pe medii, 31,9% din populația județului trăiește în mediul urban și 61,8% în mediul rural. Structura pe vârste a populației poartă amprenta specifică unui proces de îmbătrânire demografică marcat în principal de scăderea natalității care a determinat reducerea absolută și relativă a populației vârstnice (60 ani și peste). Comparativ cu 1 iulie 2014, în anul 2017 se rearcă reducerea ponderii populației tinere (0-14 ani) de la 15,1% la 14,7% (-3,0 mii persoane) și creșterea ponderii celei vârstnice(de 60 ani și peste), de la 21,2% la 22,4%(+4,7 mii persoane). Populația adultă (15-59 ani) reprezintă 62,9% din total, în scădere cu 8,4 mii persoane față de aceiași dată a anului 2 014.”Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Crucea Roșie Dâmbovița s-a alăturat campaniei „Donează sânge constant’’
Mănăstirea Bunea, în inima pădurii
Atenție la ouăle cumpărate pentru Paști
Nori de grevă la Electroaparataj
Blocarea sistemului Penitenciar
Reînființarea Centrului de Cercetare pentru Industria de Apărare
Dascălii vor primi integral restanțele salariale
Bursa Generală a Locurilor de Muncă, la Târgoviște
Competiția "Cel mai puternic pompier"
Întâlniri interactive în cadrul Proiectului „Împreună putem schimba lumea“


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

10 previziuni non-conformiste pentru anul politic 2019

Vom asista la surprize enorme în anul politic 2019. Să ne uităm la actualitatea politică prin diferite obiective, care cu siguranță nu se încadrează în categoria „politically correct” (corect din punct de vedere politic). Am lansat 10 subiecte, folosind întrebări pertinente:

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale