Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro07.10.2021 00:19

Ieri,


A A

Spitalul Județean, subiect de dispută în ședința extraordinară CJD

Spitalul Județean, subiect de dispută în ședința extraordinară CJD

*Grupul minoritar Pro România a refuzat să voteze la mai multe subpuncte, cele mai importante fiind două proiecte pentru dezvoltarea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște

*În cele din urmă, ambele proiecte privind SJUT la care consilierii Pro România s-au opus au fost aprobate în Plenul ședinței

 

Ședința extraordinară de ieri a Consiliului Județean Dâmbovița s-a lăsat cu discuții aprige în contradictoriu! În Sala Unirii a Palatului Administrativ din Târgoviște, consilierii aleși au fost convocați pentru ședința extraordinară. Nici de această dată, cei 29 de consilieri prezenți în sală, din totalul de 34, nu s-au aflat pe aceeași lungime de undă la câteva dintre proiectele de pe ordinea de zi.

Mai exact, grupul Pro România a refuzat să voteze la mai multe subpuncte, cele mai importante fiind două proiecte pentru dezvoltarea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Primul dintre ele îl reprezintă construirea unei parcări supraterane în incinta Spitalului Județean. Aceasta va fi în vecinătatea secției de Cardiologie, va avea 345 de locuri de parcare și va cuprinde circulații verticale, camere de control, grupuri sanitare, spații tehnice și conexe.

După citirea acestui proiect, consilierul județean Irena Dumitru a luat cuvântul și a anunțat că toți cei patru reprezentanții ai grupului Pro România vor vota împotrivă, deoarece construcția unei parcări la Spitalul Județean nu reprezintă o prioritate pentru sistemul sanitar dâmbovițean.

,,Ne aflăm într-o situație critică și sunt multe alte obiective pe care trebuie să le implementăm în domeniul sănătății. Putem vorbi despre finalizarea Spitalului de la Moroeni, despre achiziții de aparatură… este o problemă și locul de parcare, dar o putem rezolva prin restricționarea accesului”, a precizat Irena Dumitru.

Președintele CJD, Corneliu Ștefan, i-a răspuns că este o investiție importantă pentru dâmbovițeni, mai ales că vor urma noi modificări în cadrul Spitalului Județean.

,,Pentru dumneavoastră special, nu vreau să intru într-o polemică, nu este nici cazul și nici momentul, dar să știți că sunt foarte mulți dâmbovițeni care merg în spital în ultimul timp mai ales, parcarea Spitalului este supra-aglomerată și chiar nu au unde să mai lase mașina. Parcarea din fața clădirii principale a fost amenajată pentru cei care vin cu COVID, parcarea din fața secției de Cardiologie este plină non-stop. În următoarea perioadă, când vom avea și sediu de ambulatoriu nou, când vom avea și secție de cardiologie și secția de extindere UPU, atunci vom avea nevoie și de parcare. Spitalul Județean și Consiliul Județean nu mai au o altă suprafață în zona respectivă să facem o altă parcare. Nu este normal ca un dâmbovițean care vine la spital să lase mașina pe bulevardul principal și să meargă pe jos după”, a fost replica președintelui CJD, Corneliu Ștefan.

Totuși, aparent acesta nu a fost suficient de convingător pentru consilierii Pro România, care au votat împotriva proiectului. Următoarea propunere pe ordinea de zi a fost proiectul care prevedea aprobarea principalilor indicatori și a documentației tehnico-economice, pentru extinderea secției de Cardiologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Și la acesta, consilierii Pro România au votat împotrivă, motivând că suma investiției este prea mare, 1873 de euro pe metrul pătrat. Președintele CJD a răspuns că suma este aceasta, deoarece profilul clădirii este unul special, care necesită investiții mai mari. 

 De asemenea, Corneliu Ștefan a răspuns că evaluarea a fost făcută de un specialist din domeniu, nu de conducerea CJD sau a altcuiva din aparatul tehnic al instituției. În cele din urmă, ambele proiecte la care consilierii Pro România s-au opus au fost aprobate în Plenul ședinței.

 


Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Primele loturi în achiziție din proiectul european de apă-canal
Proiectele a 6 drumuri județene așteaptă fonduri de la Guvern
„Un guvern de uniune națională este cea mai bună soluție”
„Miniștrii USR-Plus de la Sănătate, direct vinovați de dezastrul medical și umanitar în care a ajuns România”
„Numai alegerile anticipate pot legitima o majoritate consistentă”
PSD nu întrevede o majoritate pentru un guvern stabil
Campania națională a informării despre efectele nutriției/alimentației
„Dâmbovița, bătaia de joc a premierului Cîțu”
Criza politică poate amplifica și mai mult criza economică, socială, sanitară
„România nu mai putea fi condusă de un cabinet iresponsabil”
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La a 54-a Crizantemă muzicală târgovișteană (II)

Să amintim eroica ediția a 53-a – nu este o vorbă în vânt, chiar a fost eroică! – desfășurată în plină pandemie de COVID-19, când, pentru că restricțiile erau draconice, festivalul era cât pe-aci să-și întrerupă numărătoarea, ceea ce ar fi putut duce chiar la amânarea sa sine die. Și dacă s-ar fi petrecut așa ceva, ar fi fost unii invidioși păguboși care ar fi... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale