Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro14.02.2020 15:58

Ultima oră! La Târgoviște,


A A

Spitalul Județean, în anchetă după reținerea medicului mituit

Spitalul Județean, în anchetă după reținerea medicului mituit

V.A.

Spitalul Județean de Urgență Târgoviște este în plină anchetă amănunțită a unei comisii interne de etică, în urma flagrantului prin care un medic ginecolog a fost reținut după ce a fost prins luând mită de la o pacientă. Ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție au organizat flagrantul ca urmare a denunțului pacientei, iar miercuri, 12 februarie a.c., au descins la secția Ginecologie a SJUT unde l-au reținut pe medicul vizat.

 

Cazul este unul fără precedent după 1989 la SJUT, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean, dr. Elena Firoiu, care ne-a oferit următoarele precizări: „Sunt două anchete în curs: a DNA și a Comisiei de Etică a Spitalului. Vă confirm faptul că s-a deschis această anchetă a Comisiei de Etică a Spitalului care va analiza absolut toate datele și va trage o concluzie cu sancțiunile de rigoare și că echipa managerială a organizat o ședință foarte mare pentru medicii șefi de secție, pentru asistente, care au fost obligați să informeze și să instruiască absolut tot personalul medical privind măsurile anticorupție, respectiv interdicția de a primi orice fel de obiect, beneficiu, folos necuvenit din partea nimănui. Ancheta ține seama de foarte multe criterii, se ia de la primul contact al pacientului cu medicul, la contextul în care s-a produs actul medical. Sunt discutate și analizate absolut toate evenimentele. Noi nu colportăm vorbe goale fără conținut. Nimeni nu se poate erija în a face supoziții, comentarii și a contesta decizia Comisiei. Sunt oameni acreditați și selectați din toate categoriile, care au în atribuțiuni aceste cercetări extrem de amănunțite, și ce ține de actul medical, și ce ține de comportament, și de relațiile cu aparținătorii... Se anchetează pas cu pas, punct cu punct toți coechipierii. Este un volum de muncă foarte mare, se intră în cele mai mici amănunte pe toate liniile, iar sancțiunile sunt foarte dure. După ce Comisia de Etică își încheie ancheta, managerul ia o decizie. De un astfel de caz de corupție nu am mai auzit, doar acum multe zeci de ani, înainte de 1989. Există protocoale anticorupție, se atrage atenția în mod special, sunt instruiți cu toții, dar de data aceasta s-a cerut cu insistență respectarea ad-literam a tuturor protocoalelor”, ne-a precizat dr. Elena Firoiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.

 

Potrivit AGERPRES, un doctor pensionar cu contract de prestări servicii la Spitalul Județean Târgoviște a fost prins în flagrant când lua mită pentru a face o cezariană, a declarat astăzi, joi, 14 februarie a.c., pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, Camelia Matei. Flagrantul a avut loc miercuri, iar medicul a fost reținut pentru 24 de ore și va fi trimis în instanță cu propunere de arestare preventivă. Familia pacientei a fost cea care a reclamat faptul că doctorul a cerut bani pentru a face cezariana. Surse din anchetă susțin că doctorul a cerut inițial 1.750 de lei și a fost prins primind 1.400 de lei. Procurorii cercetează în continuare faptele, iar în cauză a fost deschis un dosar penal pentru luare de mită. Se pare că denunțul a fost făcut la îndemnul unui deputat la care familia pacientei a apelat după ce i s-a cerut mită.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Salvați viața preotului Botea Costin!
Primul deces cauzat de COVID-19 în Dâmbovița
Primul deces cauzat de COVID-19 în Dâmbovița
Carantină la Hotel Ceres - "un pericol imens"!
Dotări masive pentru Spitalul Județean Târgoviște
ROMÂNIA FĂRĂ SPERANȚĂ
Primul caz de coronavirus în Dâmbovița!
Primarul Târgoviștei, nemulțumit de măsurile Guvernului contra COVID-19
ORDONANȚA MILITARĂ nr. 3 din 24.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19
Uzina Automecanica Moreni își reia parțial activitatea


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

ROMÂNIA FĂRĂ SPERANȚĂ

Războiul cu coronavirus a adus în discuție, pentru guvernanții României – dacă o fi adus-o – o problemă de viață și de moarte pentru milioane, nu este o exagerare, da, pentru milioane de români. 

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale