Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro20.05.2022 00:20

Editorial


A A

Speranța de viață a românilor... fără speranță

Speranța de viață a românilor... fără speranță

De-a lungul celor 32 de ani care au trecut năucitor de iute în clepsidra vremii de la revoluția din decembrie ’89, România s-a dus tot mai jos pe tobogan spre prăpastie. Depopulată, ca efect nenorocit al dezindustrializării prin distrugerea celor mai productive, în marea lor majoritate, fabrici și uzine, a închiderii minelor, guvernanții fiind cu toții înalt trădători ai INTERESULUI NAȚIONAL, și lipsa de perspectivă reală, au făcut din România o țară-legumă și, ca atare, în bătaia vântului.

Tocmai de aceea comunicatul UE privind speranța de viață nu a părut, cel puțin pentru mine, ireal. Da, treptat-treptat și constant, speranța de viață a românilor a scăzut dramatic, încât a ajuns... fără speranță. De fapt, ce ne spune raportul oficial cu privire la starea de sănătate din UE? Păi, asta ne spune, și ar trebui să le crape obrazul de rușine tuturor celor ce ne-au guvernat și ne guvernează de trei decenii, ne spune, deci, că speranța de viață în scumpa și fascinanta noastră patrie, mirobolanta chiar – penultima de pe „bătrânul continent” în chestiunea asta – a scăzut în medie cu 1,4 ani în raport cu media europeană de 0,7 ani.

Iată, în Norvegia (poate pentru că sunt mari mâncători de pește oceanic) speranța de viață este de 89,3 ani. Islanda, tot pe acolo, și Irlanda, așijderea, Lituania – Spania – 84 de ani, Italia – 83 de ani, Franța, Luxemburg, Cipru – 82,7 ani, Suedia, Malta – 82,6 ani, Austria – 81,8 ani, Marea Britanie și Slovenia (vă vine a crede?) – 81,2 ani, Germania – 81 de ani, Cehia – 79,1 ani și nu mai zic mai departe că ne apucă cu enervare durerea de cap.

În cazul României/Absurdistanului nu doar „criza Covid” este de vină, ci, mai ales, subliniez, mai ales, iresponsabilitatea de-a dreptul criminală a guvernanților, care au pus țara, dacă se mai poate vorbi de-o țară, pe năsălie, distrugându-i industria, da, mă repet, și sistemul sanitar, pe lângă multe altele, cum ar fi nivelul civilizat de trai, și atunci de unde speranța uriașă de-a trăi mult și bine? Întrebarea nu este retorică, este o acuză. Și, iarăși mă repet: ne-au condus niște iresponsabili. Punct.

 

 

George CoandăComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Războiul lui Putin, la scara necuprinsă a Universului
Jurnal de război. Suntem înecați într-o lacrimă cât Pământul (I)
Succes, ANAF!
În România, din păcate, nimic nu se leagă...
Gata! Ne organizăm? (II)
Gata! Ne organizăm? (I)
„Minciuna stă cu regele la masă...”
Podul de piatră s-a dărâmat...
Ratificarea tratatelor europene
Strănutul (german) și răceala (europeană)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale