Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



03.09.2015 00:20

Teatrul Tony Bulandra anunþã cel mai nou proiect teatral


A A

Spectacolul "Richard al III-lea" va deschide stagiunea la Târgoviºte

Spectacolul
Di Trevis, la a doua colaborare cu teatrul de la Târgoviºte

❚ Cea mai cunoscutã tragerie istoricã a lui William Shakespeare este pusã în scenã la Târgoviºte de Di Trevis, prima femeie-regizor de la Royal Shakespeare Company ºi de la Teatrul Naþional din Londra, îndrãgostitã de echipa de actori ºi de publicul târgoviºtean

comunicat de presã

Teatrul Tony Bulandra este onorat sã anunþe cel mai nou proiect teatral propus târgoviºtenilor: cea mai cunoscutã tragedie istoricã a lui Shakespeare, „Richard al III-lea”, va deschide stagiunea 2015-2016 la Târgoviºte. Suntem siguri cã vã amintiþi cu drag spectacolul „A douãsprezecea noapte”, în regia lui Di Trevis, care a deschis stagiunea trecutã – a fost una din cele mai iubite comedii de pe scena teatrului nostru, ºi vã mulþumim pentru reacþiile pozitive pe care le-aþi avut.

Ceea ce probabil cã nu ºtiaþi este cã Di Trevis, prima femeie-regizor de la Royal Shakespeare Company ºi de la Teatrul Naþional din Londra, s-a îndrãgostit de echipa de actori de la Tony Bulandra; încã nu terminase bine munca la „A douãsprezecea noapte”, cã se ºi hotãrâse sã revinã, pentru a monta „Richard al III-lea”. Di este aici, ºi asta înseamnã foarte mult pentru Târgoviºte, în plan cultural. Femeia care l-a antrenat pe Gary Oldman a ales sã-ºi clãdeascã o relaþie pe termen lung cu noi – Teatrul Tony Bulandra este în tratative continue ºi amicale cu Royal Shakespeare Company, probabil cel mai important teatru din Marea Britanie; Târgoviºtea este un spaþiu despre care se vorbeºte la Londra, în mediul teatral. Credem cã „Richard al III-lea” va fi un spectacol care i se potriveºte foarte bine fostei Capitale; poate cã este mai puþin evident la prima vedere, dar unul din personajele principale ale textului Shakespearian este însãºi Anglia, cu istoria ei cutremurãtoare, zbuciumatã, ºocantã ºi mai presus de toate, vie ºi vitalã.

Târgoviºtea vibreazã în continuare cu o istorie la fel de relevantã ºi de spectaculoasã, iar povestea unui rege controversat nu are cum sã nu fie aproape de inimile noastre. Distribuþia este finalizatã, în urma unui casting de un succes surprinzãtor pânã ºi pentru teatru, dat fiind faptul cã a avut loc în 17 august, în plin sezon estival. S-au prezentat în jur de 80 de actori din întreaga þarã, iar în urma unei selecþii care a durat douã zile, personajele lui Shakespeare au fost distribuite!

Fireºte cã în primul rând au fost distribuiþi actorii teatrului nostru. Actorii externi au venit în completare, dat fiind numãrul mare de roluri ale piesei. Acest lucru dovedeºte forþa creatoare a artiºtilor din teatru. Repetiþiile au început de zece zile. Vã aºteptãm aºadar la deschiderea stagiunii 2015/2016 ºi vã mulþumim!

Teatrul Tony Bulandra Târgoviºte



Comentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaºi categorie

Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouã achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei
Copiii de la Centrul de zi „Sfânta Maria” în vizitã la Mãnãstirea Bâldana
Ajutor pentru Centrul de copii cu Autism și Sindrom Down „Sfânta Maria”
Meditaþie la Duminica a 3-a din Post


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Þara Sfântã. O fricã îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDÃ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum cã „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Rãzboi Mondial”, ºi cã pericolul de moarte, cu toate cã pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianþe între islamismul radical ºi ortodoxia rusã”. Beijingul, totuºi, în înþelepciunea lui milenarã îndeamnã „pãrþile relevante... [citeºte tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citeºte tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale