Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



02.10.2018 11:02

La ICSTM, în prezența unor oficialități și antreprenori,


A A

Spectacol în spectacol la Inginerie Electrică

Spectacol în spectacol la Inginerie Electrică

GEORGE COANDĂ


Ieri, 01 octombrie a.c., și la Universitatea „Valahia” din Târgoviște, una dintre universitățile încă tinere apărute în geografia învățământului superior românesc după Revoluția din 1989, chiar dacă, nu demult, a împlinit un sfert de secol de existență, a avut loc momentul festiv al deschiderii anului universitar 2018-2019. Acest moment s-a petrecut pe facultăți, majoritatea aflându-se acum în marele și modernul campus, în curs de extindere, și a fost onorat de participarea unor oficialități municipale și județene ale administrației publice locale și a unor reprezentanți de nivel înalt al unor societăți comerciale de top cu care facultatea are temeinice parteneriate, unele acordând burse pentru masteranzi.

Deschidere emoționantă la Facultatea de Inginerie

Însă cea mai emoționantă deschidere a fost aceea de la Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică și Tehnologia Informației, una dintre cele mai performante din întreg învățământul superior românesc. Ora 10: Sala de festivități a Institutului de Cercetare Științifică și Tehnologică Multidisciplinară a fost plină până la refuz de cadre didactice, studenți, invitați. Cuvântul de inaugurare a cursurilor, revelator pentru imaginea facultății, a fost rostit de tânărul decan, conf.univ.dr. Henri-George Coandă, care, de fapt, a moderat acest moment. Au adresat mesaje de bun augur conf.univ.dr. Ioan Cornel Sălișteanu - prorectorul Universității „Valahia”, jr. Daniel Cristian Stan - primarul municipiului Târgoviște, conf.univ.dr. Iulian Udroiu – directorul administrativ al Universității, Know Kook Park – director general Oțelinox S.A./Samsung, Niculae Boicea – manager al direcției de cercetare și inovare Renault Technologie Roumanie – Dacia – Titu, Alexandru Moțoc – director general compania Harman România, Liviu Lăculiceanu - teamleader calitate ARCTIC SA. Ceea ce a dat caracterul inedit al deschiderii de la Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică și Tehnologia Informației a fost spectacolul concertistic susținut de profesori și elevi ai binecunoscutului Liceu de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște, care au interpretat la vioară și pian lucrări de J.Massenet, Ciprian Porumbescu, C. Nottara, S.Rachmaninoff, spectacol care a fost răsplătit cu ropote de aplauze.

Prezentări ale unor mari companii multinaționale

Totodată, studenții și profesorii au fost captivați de filmele de prezentare ale societăților comerciale industriale care au fost reprezentate la deschidere. De asemenea, au fost primite cu aplauze secvențele „Aprecierea excelenței cadrelor didactice”, „Aprecierea excelenței studenților” și „Aprecierea implicării în voluntariat – Proiectul MIDAS”. Astfel, pentru merite deosebite în evoluția performantă a facultății și a cercetării științifice, le-au fost conferite Diploma de Excelență prof.univ.dr. Nicolae Olariu, conf.univ.dr. Ioan Cornel Stălișteanu, prof.univ.dr. Felix Albu, conf.univ.dr. Florin Dragomir, asist. Cătălin și secretarei facultății - Mihaelei Oprea. Prodecanul facultății, prof.univ.dr. Eugenia Mincă, a înmânat, al rându-i, Diplome de Excelență unor studenți participanți la conferințele și sesiunile științifice studențești și la mari manifestări tehnico-științifice în SUA și Suedia, ale căror lucrări au fost încununate cu laurii succesului. Toți cei prezenți au apreciat că deschiderea anului universitar de la Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică și Tehnologia Informației.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Investiții masive în infrastructura educațională la Dobra
Salonul Anual de Grafică-Desen „Marin Petre Constantin”
Vernisajul Expoziției Itinerante „Ochii Femeilor/Women’s Eyes”
Olimpiade naționale de limbi străine la Târgoviște
Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale