Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



31.03.2015 00:21

Autospecialele „aleargă” în medie 100.000 kilometri pe an,


A A

SOS: Parc auto învechit la Ambulanța Dâmbovița

SOS: Parc auto învechit la Ambulanța Dâmbovița
Chinuite și parachinuite, ambulanțele dâmbovițene trebuie să facă față urgențelor

❚ „Ele sunt bine întreținute, dar sunt uzate”, semnalează directorul medical al Serviciului de Ambulanță Dâmbovița, dr. Claudiu Dumitrescu ❚ Deși Serviciul primește un ajutor de la Ministerul Sănătății, de unde vin câte două-trei autospeciale pe an, se pare că este prea puțin pentru înnoirea parcului auto ❚ Chiar dacă... scârțâie din punct de vedere tehnic, cele 61 de ambulanțe din județ își fac treaba și dispun de aparatură medicală modernă, dar și de echipaje profesioniste

interviu cu dr. Claudiu Dumitrescu, director medical la Serviciul de Ambulanță Dâmbovița

PETRE DRĂGUȚOIU


 

Rep.: Dotarea Serviciului de Ambulanță Dâmbovița cu autosanitare, aparatură medicală, medicamente este corespunzătoare pentru a face față solicitărilor urgente, la orice oră din zi și din noapte?

Serviciul de Ambulanță Dâmbovița este dotat cu 61 de ambulanțe echipate cu aparatură medicală modernă, foarte bună, cu medicamente și materiale sanitare. Din punct de vedere tehnic, acestea sunt clasificate în trei categorii, dar mare parte din parcul auto este învechit, deoarece au sute de mii de kilometri la bord. O singură ambulanță parcurge 10-12 mii de kilometri pe lună, deci peste 100.000 kilometri pe an. Chiar dacă arată bine, pentru că sunt bine întreținute, ele sunt uzate. De la Ministerul Sănătății ni se repartizează două-trei ambulanțe pe an. Foarte recent s-a încheiat și un control efectuat de MAI privind graficele de lucru, dotarea ambulanțelor cu medicamente și materiale sanitare, modul de prezentare a pacienților la spital, instruirea personalului în vederea unor eventuale și nedorite cazuri de Ebola.

Zi și noapte, mașini și echipaje sunt gata de intervenție

Rep.: Cum sunt acoperite zonele județului nostru cu ambulanțe și personal pentru a face față cât mai eficient solicitărilor, în special la urgențe majore?

- În stația centrală din municipiul Târgoviște avem gata pentru intervenție, zi și noapte, ambulanțe cu medic și asistenți, și cinci-șase ambulanțe cu asistenți. În județ avem șapte substații: la Găești și Răcari – prevăzute cu medic și asistenți, iar la Fieni, Voinești, Moreni, Titu și Bilciurești – cu asistenți. Într-o tură își desfășoară activitatea două echipaje de zi și unul de noapte, personalul medical este foarte bine pregătit profesional și cu experiență. Asistentul șef Polixenia Necula monitorizează și desfășurarea perfecționării profesionale a asistenților.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’
Muzeul "Casa Romanței" a omagiat Cartea
Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale