Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



18.09.2014 00:25

În Dâmbovița


A A

SOS! Criză de personal la Ambulanță

SOS! Criză de personal la Ambulanță
La acest moment, la Ambulanța Dâmbovița sunt 226 de posturi ocupate

❚ Serviciul Județean de Urgență are și el urgențele lui: posturile operative de medici, asistenți medicali și ambulanțieri sunt în mare suferință ❚ Din păcate, în unele stații sau substații din Serviciul de Ambulanță al județului, 7 în total, nu există medic, aceasta fiind o problemă care va trebui rezolvată printr-o deblocare de posturi ❚ Și parcul auto a început să cam... scârțâie, din cele 7 substații, Titu și la Bilciurești neavând autosanitare 4x4 cu dotări speciale pentru medici ❚ Acest gen de probleme cu care se confruntă și Ambulanța Dâmbovița sunt pe masa Ministerului Sănătății, care a promis la rectificarea bugetară fonduri suplimentare, dar și deblocarea posturilor atât de așteptate

VIRGIL VOINESCU

 


 

Indicatorii de performanță în Serviciul de Ambulanță Dâmbovița se situează la un nivel foarte bun, realizat însă cu eforturi mari din partea personalului. Potrivit directorului executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Dâmbovița, dr. Sorin Stoica, în Serviciul de Ambulanță județean este mare nevoie de posturi operative, medici, asistenți medicali și ambulanțieri.

„Nu este nevoie de personal TESA. Trebuie acoperite posturile operative”, a arătat Sorin Stoica. La acest moment, la Ambulanța Dâmbovița sunt 226 de posturi ocupate. Din păcate, în unele stații sau substații din Serviciul de Ambulanță al județului, 7 în total, nu există medic, aceasta fiind o problemă care va trebui rezolvată printr-o deblocare de posturi.

O veste bună: Ambulanța Dâmbovița va primi trei autosanitare 4x4

Dintre cele 7 unități de ambulanță, două – Titu și Bilciurești – nu au ambulanțe 4x4 cu dotări pentru medici. Totuși, în ceea ce privește parcul auto, există și o veste foarte bună. În scurt timp, Ambulanța Dâmbovița va primi trei autosanitare noi 4x4, ele urmând să fie repartizate în județ, pe baza unei analize, la stațiile care au medic, pentru că aceste ambulanțe sunt echipate special, putând fi accesate doar de medicii din serviciul de urgență. Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița a primit, în luna august a.c., 4.754 de solicitări din partea dâmbovițenilor, o medie de 160 de cazuri pe zi. Asistentul șef al Serviciului, Polixenia Necula, totodată purtător de cuvânt al unității medicale, ne-a semnalat recent deficitul de personal cu studii medii și superioare, arătând că sunt numeroși candidați, însă posturile încă blocate.

Problemele Ambulanțelor sunt în atenția Ministerului Sănătății

Problemele serviciilor de ambulanță se pare că își vor găsi totuși rezolvarea. Ministerul Sănătății a anunțat în această săptămână că va aloca fonduri suplimentare pentru aceste unități la rectificarea bugetară din această toamnă. Potrivit ministerului, sumele vor fi distribuite pentru investiții în infrastructură, reparații la parcul auto, dar și pentru deblocarea de posturi. „Sumele vor fi distribuite și pentru promovarea personalului deja existent pe posturi”, a declarat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, citat de Agerpres. Ministerul Sănătății a aprobat anul acesta scoaterea la concurs a peste 160 de posturi în cadrul serviciilor de ambulanță la nivel național, procesul fiind continuu, după cum s-a susținut într-un comunicat al Ministerului.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Falși „surdomuți”, depistați de jandarmi
Câștigul salarial mediu în Dâmbovița, sub media națională
Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale