Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



10.10.2018 00:19

Editorial


A A

Sondaje "fake news"

Sondaje

GEORGE COANDĂ


Nu mai este demult o taină că sondajele de opinie au scopul, funcție de cerințele comanditarilor, să mistifice adevărul. Și, îndeobște, marile formațiuni politice, care se află în permanentă bătălie electorală, au tot interesul să tragă spuza (sondajelor) pe turta lor (interesul politic de a influența electoratul).

Dar sunt unele sondaje care, prin stupizenia realizării lor, trezesc nu numai neîncrederea votanților patriei, ci stârnesc și un haz nebun, cu siguranță îndreptățit. Exemplu: zilele trecute, un sondaj – nici nu mai știu cine l-a pus la cale, nu este esențial să știm cine – l-a ridicat pe Dacian Julien Cioloș la 19% încredere în ochii românilor. Curios, nu? Ca să nu spun că este de-a dreptul scandalos. Clar, avem de-a face cu un veritabil „fake news”. Să nu beneficiezi de un partid serios în spate, de altminteri poate cineva să-mi spună dacă are vreun partid, o, nu făcătura numită „România 100”, asta este un pseudo-program de celebrare a Marii Uniri, prefabricat pe când dom’ Cioloș se făcea că are guvern la Palatul Victoria – și să visezi că poți să ajungi la fotoliul prezidențial de la Cotroceni – înseamnă să nu ai toți boii acasă. Dar dacă dom’ Cioloș vrea să viseze colorat, este pe răspunderea lui. Și propun să-l lăsăm în plata Domnului. Un alt fake news este saltul peste linie, în unele sondaje, sau situarea pe linie a USR, un partid de scandalagii și instigatori notorii la revolte, și în Parlament, și în stradă. Fără program, fără prestigiu. Concluzia este, fără pic de îndoială, că și dom’ Cioloș și acest bizar USR sunt niște „cai troieni” strecurați viclean în cetate de Klaus Werner Iohannis (mai ales de cei din spatele lui) și de unele forțe politice europene, sprijinitoare deloc dezinteresate ale unor multinaționale. În următoarele zile și luni este clar că vom asista la evenimente care vor cutremura stabilitatea țării, cu riscul de a fi aruncată în haos. Or, pe Klaus Werner Iohannis, care face jocul de interese al Germaniei și al popularilor europeni, această perspectivă îl lasă rece. El este executantul. Pregătițivă pentru o avalanșă de fake-news!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice
Ok, suntem în Schengen...


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale