Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



31.03.2020 00:21

Dificultățile financiare provocate de pandemia coronavirusului își arată colții


A A

Șomaj tehnic la Primăria Târgoviște

Șomaj tehnic la Primăria Târgoviște

ȘTEFAN KHALIL

 


 

Ieri, în cadrul unei conferințe de presă online, edilul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a vorbit despre situația dificilă cu care se confruntă administrația locală, din punct de vedere financiar, în plină pandemie! Autoritățile locale sunt îngrijorate de situația actuală din România provocată de noul virus, iar din acest motiv, a fost nevoie să se renunțe și la o parte a personalului angajat la instituțiile aflate în subordinea Primăriei Târgoviște. Potrivit edilului Daniel Cristian Stan, o parte a angajaților a fost trimisă în șomaj tehnic, iar o altă parte din personalul care asigură paza la anumite instituții, și avea contracte pe perioadă determinată, nu a mai beneficiat de prelungirea acestora. Primarul a explicat și motivele pentru care s-a ajuns aici. „O parte a angajațiilor de la instituțiile Primăriei Târgoviște au intrat în concedii de odihnă, o parte sunt în șomaj tehnic. Pe zona de pază, unde erau contracte pe o perioadă determinate... nu am mai prelungit contractele. Este o problemă majoră cu asigurarea fondului de salariu. Motivul este foarte clar. Nu s-au plătit taxe și impozite, fluxul economic este foarte scăzut în momentul de față, fluxul financiar de asemenea, pentru că nu se plătește, nu se încasează TVA, impozitul pe venit la fel. Spre deosebire de alte țări unde am văzut că administrația centrală se preocupă de asigurarea unor resurse financiare... la noi se merge pe această practică, cel puțin până în momentul de față, a aruncării obligațiilor către cel de jos, adică noi, administrațiile publice locale. Avem de gând să cheltuim și ultima sumă din buget, ultimul leu pentru lupta cu COVID-19. Avantajul pe care îl avem noi este că avem Direcția de Salubritate care este operator autorizat pe dezinfecție. Dacă nu aveam, trebuia să facem și aici cu o firmă specializată, ceea ce ar fi generat și alte cheltuieli. Mai mult, ni s-a garantat că ne vor fi decontate cheltuielile pentru mesele oamenilor aflați în carantină, dar nu ni s-a decontat niciun ban”, a declarat primarul municipiului Târgoviște.

Începe dezinfecția scărilor de bloc din Târgoviște

Începând de astăzi, 31 martie, administrația locală târgovișteană începe dezinfecția scărilor de bloc. Zonele vizate în primul rând sunt cele unde locuiesc mai mulți vârstnici, astfel, autoritățile locale au decis ca acest proces să înceapă cu Aleea Tradafirilor și Microraionul numărul IX al municipiului Târgoviște. ,,De astăzi, 31 martie, începem tot ceea ce înseamnă dezinfectarea scărilor de bloc. Bineînțeles că le vom lua etapizat. Vom demara acțiunea în Microraionul numărul IX și în zonele unde locuiesc persoanele vârstnice din municipiul Târgoviște, aici mă refer în special la Aleea Trandafirilor. Așteptăm cu toții susținerea din partea guvernului, pe aceste chestiuni. Noi ne vom face datoria cât vom putea și cât vom avea resurse financiare pentru că situația este una fără precedent. Actualul guvern a luat niște măsuri, dar nu s-au gândit cam la ce sume se poate ajunge pentru realizarea acestora. Dacă punem și cheltuielile pentru dezinfectarea scărilor de bloc și celelalte lucruri pe care trebuie să le asigurăm în plină carantină, o administrație publică locală cheltuie în lunar un milion de lei pe lună efort financiar”, a punctat edilul Daniel Cristian Stan.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Impozite pentru înfrumusețare și întreținere corporală
Amenzi usturătoare pentru deșeuri reciclabile
327 de locuri de muncă disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști
365 de locuri de muncă vacante
Investiții importante în infrastructura educațională
La Voinești, extinderea sistemului centralizat de gaze naturale este în grafic


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale