Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.10.2020 00:16

La Târgoviște,


A A

Soluții pentru funcționarea muzeelor în perioada stării de alertă

Soluții pentru funcționarea muzeelor în perioada stării de alertă

❚ „În interiorul muzeelor, am putut permite în această perioadă accesul a maximum 50 de persoane, păstrându-se distanța fizică”, a declarat Ovidiu Cîrstina, directorul Complexului Național Muzeal Curtea Domnească din Târgoviște

 

ȘTEFAN KHALIL


Directorul Complexului Național Muzeal Curtea Domnească din Târgoviște, dr. Ovidiu Cîrstina, ne-a vorbit despre măsurile de restricție care au fost impuse în muzeele din oraș, în perioada stării de alertă. Potrivit acestuia, în niciun muzeu nu a fost permis un număr mai mare de 50 de vizitatori în același timp. De asemenea, în mai multe muzee au fost găsite soluții ca intrările și ieșirile să fie separate, astfel încât, vizitatorii să nu se întâlnească față în față unul cu celălalt. Toate aceste măsuri au fost impuse de Ministerul Culturii în comun cu Ministerul Sănătății. Mai mult decât atât, în acest an au fost anulate evenimente precum vernisajele, unde numărul de participanți este în mod normal unul mai mare. Totuși, expozițiile de artă s-au putut organiza, dar numai cu respectarea reglementărilor de distanțare și protecție impuse. „În această perioadă de pandemie am avut de respectat mai multe reglementări impuse de Ministerul Culturii și al Ministerului Sănătății. Sunt niște reglementări pentru vizitarea spațiilor muzeale. În clădirile care au permis acest lucru au fost amenajate intrări și ieșiri separate, astfel încât să existe un flux al vizitatorilor care să nu permită acestora să se întâlnească unul cu celălalt. Evident că masca a fost obligatorie. Nu am mai avut vernisaje, deși expoziții noi am avut în toată această perioadă și vom continua să deschidem expoziții temporare în spațiile muzeale. În interiorul muzeelor, am putut permite în această perioadă accesul a maximum 50 de persoane, păstrându-se distanța fizică”, a declarat Ovidiu Cîrstina. Municipiul Târgoviște a intrat în scenariul roșu de la sfârșitul săptămânii trecute. Acum, conducerea Complexului Național Muzeal Curtea Domnească trebuie să aștepte noi măsuri de la Ministerul Culturii care trebuie impuse pentru următoarele două săptămâni.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Biblioteca Județeană „I.H Rădulescu” Dâmbovița, acreditată ERASMUS
Descoperiri inedite despre personalități istorice
Ecouri după concertul "Romanțele Dorului"
Romanțele dorului au cucerit Sala Radio
Succes pentru programele ERASMUS în Dâmbovița
Sprijin pentru Căminul de bătrâni de la Pătroaia
Elevii cu performanțe deosebite scapă de Evaluarea Națională
Liceele cu zero la Bac merg spre învățământul profesional
28 de unități de învățământ beneficiază de programul "Masă Sănătoasă"
Duminica Înfricoșătoarei Judecăți


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale