Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



04.12.2017 00:25

onsilierul local ALDE, Dumitru Barbu, cu „tunurile” pe AITT


A A

Societatea de transport public local, pusă la zid

Societatea de transport public local, pusă la zid

* Chiar dacă a fost inițiatorul acestui parteneriat public-privat pe vremea când era viceprimar al municipiului Târgoviște, Dumitru Barbu recunoaște că acesta a fost un eșec și că parteneriatul nu și-a atins scopul pentru care a fost creat * „Primăria Târgoviște trebuie să acceseze fonduri europene cu atât mai mult cu cât transportul local târgoviștean este un transport care se desfășoară anormal, cu mașini îmbătrânite. * Mai devreme sau mai târziu, pe fonduri europene sau nu, cine face transport în municipiul Târgoviște trebuie să-l facă după norme europene, cu mașini care nu fac rabat de la economia de emisie de bioxid de carbon”

VIOLETA STANCIU

 


 

AITT – Asociația Investitorilor Transport Târgoviște, societatea locală de transport public care funcționează în baza unui parteneriat public-privat încheiat cu Primăria Tărgoviște, a intrat în colimatorul consilierilui local ALDE, Dumitru Barbu! Chiar dacă a fost inițiatorul acestui parteneriat public-privat pe vremea când consilierul local ALDE de astăzi era viceprimar al municipiului Târgoviște, recunoaște că acesta a fost un eșec și că parteneriatul nu și-a atins scopul pentru care a fost creat. O cauză importantă a acestui eșec lamentabil constă în lipsa investițiilor. Chiar dacă societatea în cauză a promis, prin clauze bine stabilite în contract, că va face investiții, acestea sunt ca și inexistente, iar în ceea ce privește parcul auto al acestui operator de transport, situația devine de-a dreptul îngrijorătoare. În atare condiții, apariția unei noi societăți pe piața locală de profil, care să funcționeze cu mijloace de transport moderne, la nivel european, este mai mult decât necesară.

„CLM are voie să înființeze în orice moment o societate comercială. Ce facem cu ea ulterior subsecvent... vor fi multe multe alte hotărâri. Primăria Târgoviște trebuie să acceseze fonduri europene, cu atât mai mult cu cât transportul local târgoviștean este un transport care se desfășoară anormal, cu mașini îmbătrânite. Mai devreme sau mai târziu, pe fonduri europene sau nu, cine face transport în municipiul Târgoviște trebuie să-l facă după norme europene, cu mașini care nu fac rabat de la economia de emisie de bioxid de carbon. E clar că, dacă nu scriem acest proiect noi, societățile care desfășoară activitate de transport în Târgoviște trebuie să ia aceste măsuri, deci tot în valoare de 20 de milioane de euro, pentru a aduce transportul local la nivel european. Acest parteneriat public privat din punctul meu de vedere nu și-a atins scopul. Colegii de la AITT ar trebui să gândească la acele clauze de modernizare pe care, an de an, trebuia să le îndeplinească și cred că n-au ajuns la apogeu niciodată. Nici eu nu văd o afectare a contractului de parteneriat cu AITT, prin acest contract, cu atât mai mult cu cât se poate merge înainte cu o asociere a primăriei cu orice societate comercială care desfășoară activități de transport, așa cum a fost și condiția când am făcut contractul de depozitare, transport deșeuri menajere. E clar, nu facem acest proiect, oricine vrea să transporte în Târgoviște, în viitor, trebuie să investească la nivelul cerințelor actuale”, a semnalat consilierul local ALDE, arh. Dumitru Barbu.

Vă reamintim că în ședința CLM Târgoviște din 23 noiembrie a.c., proiectele de hotărâre cu obiectiv final modernizarea transportului public local au fost respinse de consilierii liberali. Aceștia s-au opus înființării societății Transport Municipal Târgoviște SRL, practic un prim pas în cadrul unui proiect de 20 de milioane de euro, al cărui inițiator este primarul Cristian Stan, dar și aprobării Notei conceptuale și a Temei de proiectare pentru îmbunătățirea transportului public urban prin achiziționarea de vehicule ecologice, construirea infrastructurii necesare transportului electric, inclusiv stații de alimentare a automobilelor electrice, modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transport public în Târgoviște.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’
Muzeul "Casa Romanței" a omagiat Cartea
Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale