Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



07.07.2015 00:19

Editorial


A A

Smetia grecească pentru cefele băsiste

Smetia grecească pentru cefele băsiste

ALINA MAVRODIN VASILIU


În aceste zile, când poporul grec a dat o smetie istorică peste cefele celor din „troika” FMI-BCE-CE (Fondul Monetar Internațional, Banca Centrală Europeană și Comisia Europeană), s-a trezit și Traian Băsescu din mahmureala lui „populară” că vrea să lingă unde-au… lovit grecii.

Ca să fie și mai convingător în slugărnicia față de Merkel & Co., a făcut și niște declarații publice cu valoare de „un cap în gură” pentru premierul Tsipras, ca să-i dea astfel de veste dnei Merkel că pupincurismul băsist n-a murit în România. În cazul ăsta consider că smetia grecească este cu dedicație și pentru cefele băsiste ale celor care, la comanda evidentă a FMI, au tăiat salariile românilor, au crescut vârsta de pensionare și au mărit TVA-ul în 2010, spre marea satisfacție a delegațiilor FMI care făcuseră din Guvern și Președinția României o ceată de slugi.

O fi crezut Traian Băsescu că prin UE-ul ăsta „popular” lacom, fudul, cinic și ipocrit nu sunt decât premieri „democrați” ca Emil Boc care să se lase folosiți pe post de crupieri, adică dintr-ăia care adună jetoanele pe la mesele de jocuri de noroc. Uite că premierul Greciei nu e. Nu e și gata! Ba a mai făcut și-un referendum de toată frumusețea ca să arate lumii întregi că nici grecii nu sunt crupierii de la mesele de joc ale gangsterilor din marea finanță europeană, care cu-o mână te-mprumută și cu zece mâini îți iau banii înapoi. Că și băncile lor din ce să facă profituri uriașe?

Cu România le-a mers ani de-a rândul cât a fost Băsescu președinte plus șef de facto peste guvernul Boc, dar și turnător de bugete în paharele baronilor europeni. Asta în timp ce jaful clanului băsist ajunsese cât tranșele împrumuturilor luate de la FMI, iar Băsescu, Boc & comp. spuneau că românii sunt leneși. Și unde să muncească românii dacă nu mai au locuri de muncă în țara lor? Au invadat UE și acolo sunt harnici la juma de preț în firmele și pe plantațiile europene! Dramele familiilor românești destrămate își urlă nefericirea în fiecare zi, fiindcă nu poți alina cu câteva sute de euro sufletele celor rămași în țară. Nu pe termen lung!

Apoi, cei rămași acasă ce fel de cetățeni europeni mai sunt dacă supraviețuiesc din pensii de 150-200 de euro și din salarii de 250-300 de euro? Din ce bani să dea românii rate peste rate la FMI, când, peste toate, cei care ne-au îndatorat (criminalii regimului PDL) au avut grijă să fure și ei tot pe-atât? Păi uite, vezi, de-aia au închis ochii la jaful din România marii „democrați” din „troika” lui Merkel. Lor le convenea, fiindcă-și vedeau urcați în căruță sacii cu miliarde de euro luați din buzunarele românilor plătitori de rate la FMI, cărora pe de altă parte UE le dă banii cu țârâita și cu condiții draconice.

Tocmai de-aia Băsescu a supraviețuit încă doi ani în funcția de „președinte al tuturor românilor” în ciuda celor 7,4 milioane de voturi care l-au demis în 29 iulie 2012. Așa ceva nu s-ar fi putut întâmpla în Grecia. Oamenii ăia, cu bune și rele ca și noi, au totuși în fibra lor ceva ce românii încă nu au: forța de a protesta la abuzuri și respectul pentru democrație. Grecii nu sunt neam de slugă. Și au conștiința faptului că Demokrația s-a născut în țara lor: demos+kratos, adică puterea poporului sau conducerea de către popor. Grecii o exersează cu succes, s-a văzut și la referendumul de duminică, spre disperarea celor versați în toate formele de dictatură. Cea economică este una dintre ele.

Or mai fi și printre români, nu zic nu, destui dintr-ăia care nu au priceput nici până acum că referendumul din Grecia ne-a confirmat oficial și nouă, românilor, cât de nenorocită a fost guvernarea PDL-istă aflată la comanda creditorilor europeni. Anume că măsurile de austeritate luate în România pe mâinile lui Băsescu și Boc au fost, de fapt, impuse de FMI, punct cu punct, și se dovedesc acum identice cu cele pe care Merkel&Co. ar fi vrut să le bage și pe gâtul premierului Tsipras. Doar că Tsipras (pe care Băsescu l-a făcut ieri „lichea”, „ticălos” și „laș” și la acuzat că s-a ascuns în spatele unui referendum!), repet, premierul Tsipras a ținut cu poporul lui, spre deosebire de „ai noștri” care au făcut pe chelnerii la „cinele de lucru” cu ciocoii „populari” din UE.

P.S. Închei cu concluzia lui Joseph Stiglitz - laureat al Premiului Nobel pentru economie: „Să fie foarte clar. Aproape nimic din suma uriașă de bani împrumutată Greciei nu s-a dus de fapt în Grecia, ci a fost folosită pentru a plăti creditorii din sectorul privat, inclusiv băncile germane și franceze”. Grecii s-au prins. Românii, mai greu!

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale