Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro18.12.2018 00:17

Iubirea și milostivirea lui Dumnezeu ne cheamă la solidaritate și comuniune


A A

Slujire arhierească la Catedrala din Târgoviște

Slujire arhierească la Catedrala din Târgoviște

Duminică, 16 decembrie 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie, la Catedrala din Târgoviște, eveniment la care au luat parte numeroși târgovișteni. Cu acestă ocazie, a hirotonit întru diacon pe seama Parohiei Potlogeni, Protoieria Găești, pe tânărul Georgian Leonard Ionescu, absolvent al Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște. În cuvântul său, Înaltul Ierarh a aprofundat semnificația „Pildei celor poftiți la cină“(Luca 14, 16 - 24), ce s-a citit în cadrul sfintei slujbe, arătând că Dumnezeu, în marea Sa iubire și milostivire, ne cheamă pe toți la mântuire, cu diverse prilejuri, în toate momentele vieții. Din nefericire, nu toți răspund chemării Sale, iar El le respectă libertatea, neîncetând a chema la comuniune și iubire. Chemarea Sa o auzim cu prilejul fiecărei Sfinte Liturghii, a Sfintor Taine și Ierurgii, prin slujirea credincioasă a Bisericii Sale. După exemplul Creatorului și noi avem datoria de a ne manifesta cu iubire unii față de alții, ajutându-ne și făcându-L prezent pe Dumnezeu, mereu, în viața noastră, mai ales acum în apropierea sărbătorii Nașterii Domnului.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEIComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Concursul regional "Așa zâmbesc îngerii"
Sute de premii la Gala Performanței în Educație
Sărbătoarea Rusaliilor la Catedrala din Târgoviște
Festivalul Medieval Dracula, final spectaculos
Opera ctitoritoare a celor 45 de voievozi de Târgoviște
Probe de foc la Bacalaureat și Evaluarea Națională
Pogorârea Duhului Sfânt
Acțiuni Filantropice la Spitalul Județean
Cercul Militar târgoviștean, succes după succes
Preselecții pentru Concursul de Interpretare și Concursul de Creație ale Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de Aur”, ediția a 52-a


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Uitatul Eminescu

Știați că pe 15 iunie a.c. s-au împlinit 130 de ani de când Mihai Eminescu a fost așezat de Dumnezeu în Panteonul neamului românesc? A, da, ce întrebare tâmpită! La ce bun să se fi știut? Prin media patriei a bătut un vânt al uitării. Altele au fost prioritățile culturale ale momentului, de pildă… Street delivery.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale