Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro29.11.2021 00:18

Adevărata bogăție a sufletului nostru


A A

Slujire arhierească la catedrala din Târgoviște

Slujire arhierească la catedrala din Târgoviște

În duminica a XXX-a după Rusalii, în ziua de 28 noiembrie 2021, numeroși credincioși au luat parte la Sfânta Liturghie săvârșită, la Catedrala din Târgoviște, de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte Părintele Vicar Eparhial și Părintele Decan al Facultății de Teologie.

Cu acest prilej, a hirotonit întru preot pe tânărul diacon Dumitru Popa, pe seama Parohiei Dărmănești II, Protoieria Târgoviște Sud, iar pe tânărul Florin Ivașciuc,  întru diacon, pe seama Parohiei Cocani, Protoieria Titu. Ambii sunt absolvenți ai Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște.

În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a aprofundat pericopa evanghelică a zilei, referitoare la Dregătorul bogat și la păzirea poruncilor, arătând că bogăția nu este un obstacol în calea mântuirii, fiindcă cei bogați au posibilitatea de a face multe fapte bune cu ceea ce au, sprijinind misiunea filantropică a Bisericii și ajutând pe cei aflați în nevoie.

De asemenea, mai degrabă, cu toții trebuie să căutăm bogăția spirituală și să aprofundăm voia lui Dumnezeu în tot ceea ce facem, pentru că, întotdeauna, este mai important să dăruiești, să ajuți și să fii alături de aproapele tău, mai ales atunci când se află în încercări sau în necazuri.

 

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

 


 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Noi numiri în administrația eparhială
Secretarul de stat Sorin Ion explică întârzierea testelor anti-COVID-19 în școli
Școala Gimnazială nr. 13 „Matei Basarab”, foarte aproape de redeschidere
,,Un singur bilet, 16 muzee și toată istoria județului nostru’’
Conferințele administrative lunare cu tema „Misiunea Bisericii în mediul online”
Ziua Unirii la Muzeul "Casa Romanței" din Târgoviște
Mai multe balastiere în județul Dâmbovița
Eveniment educațional dedicat Unirii Principatelor
Grădinița din Sagricom, aproape de finalizare
De Ziua Unirii, expoziție la Muzeul de Istorie


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Crima de depopulare a României de români...

...continuă cu o halucinantă frenezie. Și, din păcate, suntem martorii muți, noi, românii, a unei Apocalipse românești. A avut dreptate, cândva, poeta Ana Blandiana: suntem un popor vegetal. Dar chiar n-aș vrea să dau o sentință, apropo de această stare de a fi, apropo de propria soartă, precum Petre Țuțea. Pentru că, atunci, ar însemna să ne pierdem orice speranță de a ne salva și a dăinui pe... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale