Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro18.12.2018 00:25

Sindicatul Liber Învățământ Dâmbovița a făcut „radiografia” anului 2018


A A

SLI Dâmbovița, la bilanțul nemulțumirilor

SLI Dâmbovița, la bilanțul nemulțumirilor

❚ Principala supărare a cadrelor didactice este dată de poziția neavantajoasă pe grila de ierarhizare a salariaților din învățământ, rezultată în urma aplicării Legii 153 a salarizării bugetarilor.

 

VIOLETA STANCIU

 


 

Conducerea Sindicatului Liber Învățământ (SLI) Dâmbovița a făcut ieri „radiografia” anului 2018, cu tot ceea ce s-a întâmplat bun, dar și rău în învățământul dâmbovițean! În cadrul unei conferințe de presă, organizată ieri la sediul instituției, președintele SLI Dâmbovița, prof. Emil Poamă, a prezentat bilanțul activității sindicale aferent anului 2018, din care reiese că principala nemulțumire a cadrelor didactice este poziția neavantajoasă pe grila de ierarhizare a salariaților din învățământ, rezultată în urma aplicării Legii 153 a salarizării bugetarilor. „Cele mai importante obiective sindicale ale noastre pe anul acesta sunt cele legate de aplicarea Legii 153, legea salarizării unitare, adoptată cu un an în urmă, care pentru unii a fost oarecum benefică. Din păcate, pentru cei din învățământ, lucrurile nu au stat chiar așa. Cea mai contestată problemă din această Lege 153 este cea referitoare la poziția pe grila de ierarhizare a salariaților din învățământ, pentru că sunt domenii în care poziția pe această grila de ierarhizare este mult mai avantajoasă. Pe o scară de la 1 la 12, de la minim la maxim, noi ne aflăm undeva la niște coeficienți destul de jos și total nemulțumitori, adică de la 1,45 până la 2,60. În marja aceasta se află salariile celor din învățământ, pe această grilă de ierarhizare, în timp ce alți bugetari au cu totul și cu totul alte poziții pe această grilă. Acesta a fost principalul motiv de nemulțumire, la începutul anului, care ne-a determinat să pregătim acțiuni sindicale...”, a precizat prof. Emil Poamă, președintele Sindicatulului Liber Învățământ (SLI) Dâmbovița.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Cod Portocaliu vijelios în Dâmbovița
Festivalul Medieval Dracula cu surle și trâmbițe
Amenzi "fierbinți" de la ITM
Întreruperi de energie electrică
Concedierile de la primărie, amânate
"Dăm like în parc", activitate dedicată elevilor
Dotarea polițiștilor lasă de dorit
3.512 carduri de sănătate returnate
Săptămână de foc pentru ISU Dâmbovița
170 de persoane pot beneficia de formare profesională


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Uitatul Eminescu

Știați că pe 15 iunie a.c. s-au împlinit 130 de ani de când Mihai Eminescu a fost așezat de Dumnezeu în Panteonul neamului românesc? A, da, ce întrebare tâmpită! La ce bun să se fi știut? Prin media patriei a bătut un vânt al uitării. Altele au fost prioritățile culturale ale momentului, de pildă… Street delivery.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale