Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro19.02.2024 00:13

Guvernul a reușit să mulțumească o categorie socială importantă


A A

SLI Dâmbovița, mulțumit de creșterile salariale din educație

*„Între mai 2023 și iunie 2024, pentru multe categorii din sistem, creșterile salariale vor fi de 50%”

 

Violeta Stanciu


Este liniște și pace în sistemul educațional! Sindicatele din domeniu sunt mulțumite de ceea ce au obținut, pe linie de creștere salarială, în urma înțelegerilor avute cu Guvernul României. Chiar dacă au mai rămas câteva mici probleme de rezolvat, președintele Sindicatului Liber Invățământ (SLI) Dâmbovița, prof. Marius Popescu  ne-a declarat ieri că dascălii nu mai au motive de nemulțumire, pentru că între mai 2023  și iunie 2024, pentru multe categorii din sistem, creșterile salariale vor fi de 50%.

„Vă dau exemplul meu personal. Pentru mine, cu maxim de vechime, gradul I, diferența între luna ianuarie și februarie este o creștere de 13%. S-au ținut de cuvânt în cazul nostru. Mai sunt câteva probleme de rezolvat, în schimb, pentru anumite categorii de salariați și aici mă refer la personalul nedidactic care nu beneficiază de decontarea navetei, mă mai refer la aplicarea unor articole din CCM, e vorba de plata de către angajator a ochelarilor. Dar sunt mici detalii… Una peste alta, creșterile reale, nu pe povești, între mai 2023, în momentul anterior declanșării grevei, și iunie 2024 și aici mă refer la viitoarea creștere de 7% pentru profesori, care va fi de la 1 iunie 2024, deci între mai 2023  și iunie 2024,  pentru multe categorii din sistem, creșterile vor fi de 50%. S-a respectat acea prevedere din memorandum care spunea foarte clar că în 2024 se vor da jumătate din diferența dintre salariul aflat în plată în mai și cel care va fi pe viitoarea grilă a salarizării. Nu mai sunt nemulțumiri majore pe legea 153, însă sunt anumite sporuri care nu se aplică la salariul aflat în plată la momentul acesta, ci la un salariu mai vechi”, a declarat președintele SLI Dâmbovița, prof. Marius Popescu.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani
228 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Percheziții într-un dosar de trafic de persoane


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale