Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



15.04.2015 00:25

Vești alarmante


A A

Situație dramatică la podul de la intrarea în Pucioasa

Situație dramatică la podul de la intrarea în Pucioasa
Podul de la intrarea în Pucioasa, pe lista celor mai periculoase din Dâmbovița

❚ Încă din anul 2013 podul este încadrat de specialiști în „stare tehnică 5”, adică se află în stare avansată de degradare și nu mai corespunde criteriilor de siguranță pentru circulația rutieră ❚ Săptămâna trecută podul a fost verificat din nou de o comisie tehnică de la nivel național, iar verdictul pus de specialiști este unul nefavorabil care obligă autoritățile județene să ia rapid măsuri înainte de producerea unei tragedii ❚ Se iau în calcul devierea provizorie a circulației pe DJ 712 B, însă nici drumul județean nu arată bine și nu suportă mașinile de mare tonaj, iar pe pod se vor institui restricții de tonaj și circulația alternativă pe un singur sens ❚ Acesta este al patrulea pod grav avariat din județ, pentru care conducerea Consiliului Județean va face demersuri la premier și Ministerul Transporturilor, mai ales că reabilitarea lui însemnă 600 miliarde lei vechi

ANA MARIA POPESCU

 


 

Încă un pod cu probleme în Dâmbovița! De data asta situația dramatică este semnalată la podul peste pârâul Bizdidel de la Pucioasa. Încă din anul 2013 podul este încadrat de specialiști în „stare tehnică 5”, adică obiectivul se află într-o stare avansată de degradare și nu mai corespunde criteriilor de siguranță pentru circulația rutieră.

Chiar săptămâna trecută podul a fost verificat în amănunt de o comisie tehnică de la nivel național, iar verdictul pus de specialiști este unul nefavorabil care obligă autoritățile județene să ia rapid măsuri înainte de producerea unei tragedii. Podul s-a degradat în timp din cauza eroziunilor și traficului greu, iar acum este în pericol să se prăbu- șească sub greutatea vreunei ma- șini de mare tonaj care îl traversează.

Măsuri urgente, dar provizorii

Concluziile specialiștilor l-au alarmat pe președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Adrian Țuțuianu, care, după o consultare cu reprezentanții de la Drumuri Naționale, a decis că este nevoie de impunerea unor măsuri de circulație, dată fiind situația de degradare în care se găsește podul. Așadar, până la găsirea unor soluții financiare de reabilitare a podului peste Bizdidel, se va circula pe un singur sens, circulația va fi dirijată și urmărită în permanență, în așa fel încât să se evite trecerea în același timp a două vehicule de mare tonaj.

Conducerea forului administrativ județean ia în calcul chiar devierea circulației, doar că și aici intervine o problemă, și anume Drumul Județean 712B nu este nici el suficient de rezistent pentru traficul de mare tonaj. O variantă de rezervă ar mai fi și executarea unui pod provizoriu, așa cum s-a procedat la Ionești.

„Legat de situația podului situat pe DN 71, la km 63+894, la intrarea în Pucioasa, săptămâna trecută, am avut în județ o comisie tehnică de verificare a stării podului. Avem niște concluzii dramatice pentru noi, ca județ: podul nu asigură condiții minime de siguranță a circulației. Coborârea talvegului și deteriorările care au avut loc din anul 2013 până astăzi impun următoarele măsuri: desfășurarea circulației alternative pe un singur sens, situat în axul podului, cu lățimea de 3 metri, semnalizată conform normelor în vigoare; dirijarea cu piloți de circulație care vor urmări în permanență să nu se afle două vehicule de mare tonaj pe pod în același timp și montarea indicatoarelor de restricționare a vitezei la 30 km/h și a tonajului la 40 tone. Ne propunem să deviem circulația pe un alt traseu și unicul posibil este DN 71-DJ 712B-Lăculețe- Vulcana Pandele-Brănești-Pucioasa, cu precizarea că vom avea dificultăți cu autovehiculele de mare tonaj și cu înălțime mare, pentru că trebuie să treci pe sub podul de cale ferată de la Pucioasa și nu-i posibil lucrul acesta. În paralel cu aceste măsuri care sunt provizorii, am discutat cu cei de la Drumurile Naționale cu privire la executarea unei variante de circulație cu pod provizoriu, la clasa E de încărcare, pentru preluarea traficului, așa cum s-a procedat la podul peste Argeș, la Ionești”, a explicat președintele CJD.

Situația va fi adusă la cunoștința autorităților de la București

Întrucât pentru reabilitarea podului peste Bizdidel este nevoie de aproape 600 miliarde lei vechi, despre situația lui vor fi informați premierul Victor Ponta și ministrul Transporturilor:

„Voi cere audiență în zilele următoare, voi face și o documentație scrisă pentru prim-ministru și pentru ministrul Transporturilor, pentru că trebuie găsite o soluție și un sprijin financiar pentru a reface cât de cât drumul județean, căci nici acela nu e într-o stare bună. Avem probleme de tonaj și dacă am ieși prin Pucioasa-Sat, pentru că sunt podețe care nu rezistă. Voi cere și o alocare de resurse financiare pentru realizarea studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic și începerea unei investiții urgente. Situația este dramatică. Dacă podul de la Petrești a costat vreo 270 miliarde lei vechi, podul acesta va costa cel puțin dublu”, a precizat Adrian Țuțuianu, președintele CJD.

Vă reamintim că în județ mai sunt probleme majore la podul de pe DN 71, tot de la Pucioasa, care asigură transport și pe calea ferată și pe cea rutieră, grav avariat anul trecut de furia naturii. De asemenea, podul de la Finta este închis în urma unor avarii produse tot de urgia ploilor de anul trecut. Doar pentru podul de la Viișoara, și el afectat major, sunt vești ceva mai bune: CNADNR l-a prins deja în programul de investiții cu finanțare de la bugetul de stat.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște
Eveniment cultural sensibil la Biblioteca Garnizoanei Târgoviște
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Au debutat lucrările pentru modernizarea DJ 720 A
Amenzi de 362.000 lei și 70 de tone de deșeuri confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a Gărzii Naționale de Mediu
Norvegia, promovată la Târgoviște
Vot european la 16 ani
PSD Dâmbovița anunță lista candidaților pentru alegerile locale
Sinaxă monahală la Arhiepiscopia Târgoviște
Detectoare de fum montate de pompieri în locuințe


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale