Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.06.2017 00:25

În opinia liderilor sindicali dâmbovițeni,


A A

Situația economică, zdruncinată de criza politică

Situația economică, zdruncinată de criza politică

❚ Puncte de vedere critice din partea unor lideri sindicali din județ, care spun că lupta politică declanșată în sânul PSD dă peste cap întreaga țară, dar și situația punctuală a salariaților, inclusiv a celor din Dâmbovița ❚ „Acest mod de luptă nu aduce niciun bine societății. S-a pierdut odată cu aceasta aproape tot ce s-a acumulat în cele șase luni de guvernare, însemnând economie în creștere, chiar dacă avea ca bază consumul”, a semnalat viceliderul Sindicatului Funcționarilor din Administrația Publică Locală Dâmbovița, Emil Pleșa ❚ „Într-o astfel de situație, există o imensă pierdere în plan socio-economic, pentru care responsabili, în cote egale, sunt protagoniștii”, a transmis și Nicolae Dragodănescu, lider sindical CNS Cartel Alfa Dâmbovița

VIRGIL VOINESCU

 


 

Criza politică actuală atrage puncte de vedere critice din partea unor lideri din marile sindicate ale județului. Aceștia spun că lupta politică declanșată în sânul Partidului Social Democrat (PSD), care deține majoritatea parlamentară împreună cu ALDE, dă peste cap întreaga țară, dar și situația punctuală a salariaților, inclusiv a celor din Dâmbovița, prin deprecierea cursului între leu și celelalte valute și prin nesiguranța creată în urma acestei instabilități guvernamentale.

„Situația ca un partid să depună moțiune de cenzură împotriva propriului Guvern nu s-a mai întâmplat”

Viceliderul Sindicatului Funcționarilor din Administrația Publică Locală Dâmbovița, afiliat Confederației Sindicale Meridian, Emil Pleșa, ne-a declarat, în calitate de cetățean și salariat în administrația locală, că economia este zdruncinată de criza indusă prin demiterea de către PSD a propriului Guvern.

„Când ziceam «Doamne ajută», adică să fie promulgată Legea salarizării unitare de către președinte, cu toate că sindicatele au făcut demersuri de neconstituționalitate, lucrurile s-au precipitat și s-a ajuns de la luptă politică, la criză politică. Un lucru neașteptat, mai ales distructiv pentru situația din plan național și al cetățenilor salariați prin deprecierea leului în raport cu celelalte valute. Societatea în general este bulversată. Situația ca un partid să depună moțiune de cenzură împotriva propriului Guvern nu s-a mai întâmplat. Acest mod de luptă nu aduce niciun bine societății. S-a pierdut odată cu aceasta aproape tot ce s-a acumulat în cele șase luni de guvernare, însemnând economie în creștere, chiar dacă avea ca bază consumul. Incertitudinea care există, dar și ce va urma, indiferent în ce variantă, cea de trecere a moțiunii sau de respingere, va avea o perioadă de instabilitate generată de instalarea unui nou guvern. Chiar de așa ceva România nu avea nevoie. Sunt multe semne de întrebare și multe alte probleme. Noi va trebui să anulăm anumite întâlniri cu sindicatele din administrația publică. Asta pentru că nu mai avem acum cu cine discuta. Starea de incertitudine, care, din punctul meu de vedere, va persista ceva timp nu va aduce nimic bun”, ne-a declarat viceliderul sindical Emil Pleșa.

„Ceea ce se petrece acum face rău PSD-ului și chiar societății”

Liderul Confederației Naționale Sindicale Cartel Alfa Dâmbovița și lider al Sindicatului Valahia Târgoviște, Nicolae Dragodănescu, ne-a precizat că toată situația creată este un motiv de tristețe pentru cetățenii care au avut încredere în PSD, în principal.

„Faptul că a interveni această gâlceavă în interiorul PSDului și pe relația cu premierul Grindeanu este o greșeală. Dar nu stă nimeni, cred eu, să analizeze cu lux de amănunte situația de fapt, pentru că sunt lucruri care, în ciuda oricăror analize făcute public, nu reușesc să intre în substratul problemei. Ceea ce se percepe este de suprafață și este ușor caraghios, respectiv că Guvernul în ansamblul său poartă vina pentru nerealizarea Programului de guvernare și trebuie demis. Ar fi trebuit în mod firesc să fie o remaniere guvernamentală, să schimbe niște miniștri care nu au fost performanți. Așa văd eu o rezolvare în sânul unei formațiuni politice de anvergura PSD-ului. Nu trebuia creată o asemenea criză politică. În mod normal trebuia să existe o voință politică de ambele părți, asumată în interiorul partidului și dusă la îndeplinire. Ceea ce se petrece acum face rău PSD-ului și chiar societății.Trebuia găsită o formulă de rezolvare care să nu genereze criză politică. E ușor tragi-comică situația dar, din punctul meu de vedere, vina este împărțită egal de cei din PSD, de premierul Grindeanu, introducând în ecuație și pe președintele PSD, Liviu Dragnea, care trebuia să găsească soluții adecvate să nu genereze instabilitate în țară. Îmi este greu să cred că un om care are nevoie de salariu pentru a face plata unui împrumut contractat stă să analizeze prea mult situația ce privește decizia PSD de a schimba propriul Guvern și într-o asemenea manieră. Cert este că, într-o astfel de situație, există o imensă pierdere în plan socio-economic, spun eu, pentru care responsabili, în cote egale, sunt protagoniștii”, a concluzionat Nicolae Dragodănescu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști
365 de locuri de muncă vacante
Investiții importante în infrastructura educațională
La Voinești, extinderea sistemului centralizat de gaze naturale este în grafic
10 cursuri de formare profesională, prin AJOFM Dâmbovița
288 de locuri de muncă disponibile
Cererile de plată pentru motorină, așteptate de la fermieri


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Actorii instituționali ai politicii de energie

Comisia Europeană, brațul executiv al UE, propune politicile energetice la nivelul blocului comunitar, responsabil pentru program, planurile strategice, de management și raportare fiind comisarul pentru energie Kadri Simson. Aceasta este un politician estonian, aparținând Partidului Popular European. Direcția Generală Energie (DG ENER), din cadrul Comisiei, condusă de directorul general Ditte Juul Jørgensen, dezvoltă politica... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale