Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



19.04.2016 00:19

Editorial


A A

Sinucigașul PNL

Sinucigașul PNL

GEORGE COANDĂ

 


 

Într-o viață de om, căci am ajuns la vârsta când, vrând-nevrând, privesc înapoi în lungul timpului petrecut pe această lume, nu am văzut, și de văzut, slavă Domnului, am văzut, și ca istoric, și ca jurnalist, destul cât să pot scrie o istorie contemporană a poporului român, așadar, nu mi-a fost dat să văd cu câtă nesăbuință se poate sinucide – dacă nu cumva cineva îl obligă s-o facă – un partid politic.

Și nu unul oarecare – și de aici izvorăște uimirea mea - ci unul istoric, arhitect al României Mari. Și care își năruie propriul soclu. Am numit Partidul Național Liberal renăscut după revoluția din ’89, tutelat de amintirea marilor Brătieni, avându-l președinte de onoare pe veritabilul și venerabilul liberal Mircea Ionescu Qintus – care, din păcate, a cauționat cu prestigiul și autoritatea sa o serie de derapaje imorale ale partidului – PNL nu mai este nicidecum, la această oră, autentic liberal. Și-a trădat propria condiție de a fi. Este, evident, o struțo-cămilă. Iar conducerea bicefală pedelisto-penelistă, cu o madam Gorghiu afișând o încrâncenată și jucată pornire bolșevizată (teatru ieftin) și un Vasile Blaga cu o figură de buldog derutat, peste care, precum colacul peste pupăză, plutește umbra unui Klaus Iohannis prăbușit catastrofal în sondajele de opinie, nu reușește să salveze barca penelistă de la scufundare într-o groapă abisală a istoriei. Se vede cu ochiul liber disperarea care bântuie, ca într-un mușuroi debusolat de furnici, în ograda penelistă și niciun paliativ nu mai poate drege drama care se acutizează.

Este aproape incredibil cum leadership-ul partidului a putut să scoată din joben și să arunce la înaintare în bătălia pentru funcția de primar general al Capitalei un personaj controversat, ba mai mult, dubios, precum Marian Munteanu, apărut din senin la „universiadă” și „mineriadă”. Între a fi fost fan al lui Nicolae Ceaușescu și a fi fan acum al lui Corneliu Zelea Codreanu – afișând un legionarism fățiș ortodox extremist – și negoțul cu arme – așa cum s-a deconspirat în presă -, bănuit de legături cu serviciile secrete trecute și prezente, arivist și impostor, posedând o gândire vagă politică, personajul stârnește frisoane de spaimă și repulsie. Îmi aduc bine aminte vizita inopinată pe care în urmă cu două decenii mi-au făcut-o în redacția ziarului „Dâmbovița”, unde lucram pe atunci, doi tineri în uniforma „Gărzii de fier”, veniți special de la București, cu misiunea de a mă determina să sprijin „Mișcarea legionară”. Au invocat numele lui Marian Munteanu, pe birou mi-au așezat ostentativ un teanc din revista „Mișcării”, iar la refuzul meu, amintindu- le de asasinarea premierilor I.G. Duca și Armand Călinescu, a lui Nicolae Iorga și Virgil Madgearu, asasinate pe care le-au considerat „o asanare necesară a societății românești”, am crezut că-mi vor pune pistolul în piept. Și au plecat furioși și țanțoși.

Și tot pe atunci, în Bucegii dâmbovițeni erau organizate tabere de pregătire paramilitară legionară. Am apelat la această aducere aminte pentru că acei tineri în cămăși verzi cu diagonală și în cizme s-au legitimat cu autoritatea lui Marian Munteanu. Nu m-a impresionat. Dar, după douăzeci de ani, teamă-mi e că personajul e reanimat de interese oculte, altele decât interesele reale ale poporului român. Oare pe mâna cui l-a adus în bătălia pentru fotoliul de edil-șef al Bucureștiului conducerea bicefală a PNL? Ori cineva dorește pieirea partidului, ori partidul e-n criză de personalități credibile. Cert e că PNL și-a pierdut aura gloriei istorice și se îndreaptă spre ieșirea din scena politică. Cum se spune, și-o face cu mâna proprie. Adică, se sinucide. Sincer îmi pare rău.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice
Ok, suntem în Schengen...


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale