Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.03.2019 00:19

Editorial


A A

"Sindromul «aprozarului»"


GEORGE COANDĂ


De treizeci de ani, agricultura românească merge în bobote. Și cum să meargă eficient, atâta vreme cât toate guvernările au dat „verde” la vânzarea pământurilor fertile unora veniți de pe aiurea (arabi la grămadă, italieni ș.a.), care s-au repezit în haite nesătule și n-au avut nicio strategie deșteaptă cu privire la organizarea sectorului agricol și zootehnic? În afara ălora care și-au tras moșii (moșierii „vremurilor noi”), sau a altora care au înțeles să-și unească pământurile - și uite că le merge bine, dar sunt puțini la număr - guvernările n-au avut nicio idee salvatoare. Acum, mucalitul ministru al Agriculturii, Petre Daea (zău că-mi este simpatic și are habar cum stă treaba cu agricultura) și unii sindicaliști și întreprinzători din domeniu, bine intenționați, și-au suflecat mânecile și au trecut la fapte. Despre ce este vorba? Despre reapariția, dar într-o altă formă, a „aprozarelor”, magazine de desfacere, la prețuri pentru toată mâna, a produselor agricole băștinașe, recoltate din niște cooperative - asociații de proprietari de pământ - capabile, astfel, să livreze pe piață legume, zarzavaturi, fructe „made in Romania”, și nu otrăvurile alea care invadează, aduse de retaileri afaceriști, supermarketurile, îmbolnăvindu-i pe români. Bineînțeles că retailerii au sărit ca arși la propriile afaceri, iar unii de prin „clasa politică” au început să facă crize de nervi și să facă spume la gură, că vai și iar vai!, este o reîntoarcere la comunism. Ah, eternă prostie omenească! Păi în Franța, în Danemarca și prin „alte țări de farmec pline” – capitaliste sadea – numai așa a fost/este rentabilizată agricultura lor, ba și peste gardul nostru, în Ungaria. Iar dacă mai zic că, de pildă, în măreața Franță există un Consiliu de Stat al Planificării, care... planifică rațional și producția agricolă și zootehnică, mă credeți? Dacă nu, căutați pe net! Și doar Franța n-o fi comunistă! Eu, unul, ca jurnalist care a trăit și a văzut multe, și vreau sincer binele acestui neam, sunt de acord cu ceea ce taxează acum unii cu dispreț ca „sindromul «aprozarului»”. Hai să vedem ce-o să iasă! Am eu impresia că rău nu va fi!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale