Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro20.03.2020 00:17

„La nivelul întregului județ nu pot să spun că suntem foarte rău, dar nici foarte bine”


A A

Sindicatul "Sanitas" Dâmbovița deplânge protecția din spitale

Sindicatul

❚ „Ce ne lipsește... sunt acele măști speciale care sunt strict necesare pentru cei care iau contact în momentul în care se prezintă un pacient suspect, care apoi este și confirmat cu virusul COVID 19”

 

VIOLETA STANCIU


Președintele SANITAS Dâmbovița, Claudiu Barbu ne-a declarat că stocurile de dezinfectanți și materiale de protecție ale Spitalului Județean de Urgență Târgoviște ajung pentru maxim o lună și jumătate! Liderul de sindicat mai susține că din acest punct de vedere Dâmbovița stă mult mai bine decât alte județe ale țării. Însă, de departe, problema stringentă cu care se confruntă în momentul de față toate unitățile sanitare din România, și implicit din județul Dâmbovița, constă în lipsa măștilor speciale care trebuie folosite în mod obligatoriu de personalul medical atunci când intră în contact direct cu un suspect de coronavirus. „În momentul de față, la nivelul Spitalului Județean, pentru salariați, din punct de vedere al protecției știu că există dezinfectanți și materiale de protecție pentru o lună, o lună și jumătate maxim. Se fac eforturi nu numai de către Spitalul Județean, ci și de către celelalte spitale, pentru că sunt județe care stau mult mai precar din punct de vedere al materialelor, pentru a se găsi soluții. știți foarte bine că nu prea se mai găsesc, nu prea mai sunt disponibile, pentru că până la urmă eforturi financiare se fac pentru a se asigura aceste mijloace de protecție de care avem nevoie. La nivelul întregului județ nu pot să spun că suntem foarte rău, dar nici foarte bine, suntem undeva, așa, la un nivel mediu în momentul de față. Însă, să dea Dumnezeu ca lucrurile să se schimbe, să existe posibilitatea de achiziționare. Ce ne lipsește, dar nu este numai la noi în spital, am văzut că problema este în toată țara, sunt acele măști speciale care sunt strict necesare pentru cei care iau contact în momentul în care se prezintă un pacient suspect, care apoi este și confirmat cu virusul COVID 19. Dar din discuțiile cu colegii noștri, la nivel de țară, lipsesc peste tot, nu numai la noi. Acestea sunt foarte puține și la noi în spital”, a declarat liderul de sindicat de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște (SJUT), Claudiu Barbu, președintele Sanitas Dâmbovița.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Amenzi de peste 153.000 lei
Medicii de familie: "Suntem carne de tun"
Amenzi de peste 123.000 lei pentru încălcarea ordonanței militare
Sprijin pentru persoanele cu vârsta de peste 65 ani
Noi restricții de circulație în România!
Amenzi uriașe pentru nerespectarea izolării la domiciliu
Măsuri impuse de starea de urgență
"Nu profitați de nefolosirea cardului de sănătate"
Amenzi pentru ieșirea din izolarea la domiciliu
559 de persoane asimptomatice izolate la domiciliu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

ROMÂNIA FĂRĂ SPERANȚĂ

Războiul cu coronavirus a adus în discuție, pentru guvernanții României – dacă o fi adus-o – o problemă de viață și de moarte pentru milioane, nu este o exagerare, da, pentru milioane de români. 

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale