Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



09.04.2015 00:25

Început anul trecut, dialogul cu reprezentanții MAI se prelungește


A A

Sindicatul Polițiștilor negociază „la sânge” pentru Statut

Sindicatul Polițiștilor negociază „la sânge” pentru Statut
De luni întregi, sindicaliștii din poliție poartă dialoguri cu reprezentanții MAI pe revendicări legislative

❚ Liderul sindical dâmbovițean, Florin Bălan, susține că oamenii sunt nemulțumiți pentru că, în ciuda a ceea ce s-a discutat, modificările ori întârzie, ori nu sunt în direcția dorită de polițiști ❚ Statutul Polițistului este unul dintre cele mai dezbătute puncte de cele două părți, dar și cel care nemulțumește cel mai tare sindicaliștii: „La noi, când este vorba despre drepturi, acestea sunt din ce în ce mai reduse, iar când este vorba despre obligații, acestea cresc, fără să se asigure o compensație. Și polițistul e tot un cetățean”, subliniază președintele Sindicatului Polițiștilor din Dâmbovița ❚ În aceste condiții, negocierile sunt la ordinea zilei și, hotărâți să nu cedeze, sindicali știi nu și-au propus un termen fix pentru rezolvarea problematicii specifice

VIRGIL VOINESCU

 


 

Dialogul între sindicatele polițiștilor și reprezentanții Ministerului Administrației și Internelor (MAI), început încă de anul trecut pe legislația specifică activității polițiștilor (Statutul polițiștilor, Legea pensiilor militare ce-i include ca fiind parte a sistemului de apărare și alte puncte procentuale), este încă deschis.

O serie de aspecte de ordin legislativ încă nu răspund perioadei istorice date. Potrivit liderului Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) Biroul Teritorial Dâmbovița, Florin Bălan, o mare problemă este că, în ciuda a ceea ce s-a discutat, „practic s-a copiat în proporție de peste 80% celebrul Ordin 400 privind disciplina și l-au legiferat cum a fost și o dispoziție a Curții Constituționale. Acest lucru nemulțumește membrii de sindicat. Sunt câteva prevederi care nu se regăsesc așa cum s-a propus și s-a convenit la negocieri. Erau prevederi în concordanță cu legislația europeană, dar nu s-au regăsit. Și un exemplu este că nu se va merge pe reprezentarea în fața comisiei de disciplină de către avocat, de către un polițist sau de către un alt coleg, cum este în Codul Civil. Practic, s-a mers pe principiul asigurării reprezentării în Comisia de disciplină numai de un polițist. Deci au rămas numai propunerile angajatorului (MAI), adică în fața Comisiei de disciplină polițistul poate fi asistat de un alt coleg polițist. Dar acest lucru nu este ceea ce au cerut sindicaliștii”, a subliniat Florin Bălan.

Statutul Polițistului Român, singurul „pe lângă” legislația UE

Sindicatul Polițiștilor ține la rezolvarea integrală a revendicărilor și continuă dialogul cu reprezentanții MAI.

„Până acum s-a modificat numai o parte din prevederile Statutului polițistului. Încă sunt negocieri și se află pe agendă noul proiect de Statut, care ar trebui să fie adoptat cu toate cerințele UE. Noi nu am ratificat încă legislația europeană în materie privind dreptul polițistului la grevă, drept pe care majoritatea țărilor l-au ratificat. Or, la noi, când este vorba despre drepturi, acestea sunt din ce în ce mai reduse, iar când este vorba despre obligații, acestea cresc, fără să se asigure o compensație, cel puțin în parte. Și polițistul e tot un cetățean”, a precizat liderul sindical.

Sindicaliștii nu și-au propus un termen fix pentru rezolvarea problematicii specifice și consideră că deocamdată dialogul este util, atâta vreme cât se fac pași în direcția dorită.

„Sindicatul polițiștilor nu are prevăzut un termen limită în negocierile pe care le poartă.Trebuie să existe dialog, mai ales că legislația este într-o continuă schimbare și noi ne adaptăm din mers la normele europene. De aceea sunt necesare negocieri”, a conchis liderul de sindicat.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Modernizare și reabilitare extensivă în școli și licee
ÎPS Nifon, întâlnire cu noua conducere UVT
Polițiștii, în dialog cu școlarii
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Scandalagii reținuți de polițiști
Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște
Eveniment cultural sensibil la Biblioteca Garnizoanei Târgoviște
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Au debutat lucrările pentru modernizarea DJ 720 A
Amenzi de 362.000 lei și 70 de tone de deșeuri confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a Gărzii Naționale de Mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale