Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro08.10.2021 00:19

Conducerea societății a angajat o firmă de avocatură, plătită cu bani grei, care să lupte în instanță împotriva salariaților


A A

Sindicatul de la Automecanica Moreni cere intervenția ministrului Economiei

Sindicatul de la Automecanica Moreni cere intervenția ministrului Economiei

*„Am aflat, cu stupoare, că Societatea Automecanica Moreni, în loc să răspundă cu o mediere, chiar dacă era nevoie să ajungem până la nivel de ministru să mediem lucrul acesta, au tranșat cu o firmă de avocatură care înțeleg că cere o sumă destul de bună, 80 de euro/oră și știți ce înseamnă un proces din acesta... în ore. Acești 80 de euro/ oră sunt bani din munca salariaților”

 

Conflictul dintre Sindicatul Dreptatea de la Uzina Automecanica Moreni și conducerea societăți, pe tema majorării salariilor, conform Contractului Colectiv de Muncă semnat între părți, s-a mutat în instanță! Liderul de sindicat, Constantin Bucuroiu ne-a declarat ieri că a cerut să aibă o întrevedere cu ministrul Economiei, Virgil Popescu „pentru a discuta despre ce se întâmplă în societate”.

„Așa cum știți conflictul dintre societate și sindicat există din luna iunie 2021, când sindicatul a cerut o salarizare decentă în baza Contractului Colectiv de Muncă semnat de ambele părți, care spune la capitolul 5, articolul 141 că în Uzina Automecanica Moreni salariul mediu brut pe unitate nu poate fi sub salariul mediu brut pe economie. În momentul de față salariul mediu pe economie este 5735 lei, iar salariul pe unitate este 4200 lei. Pentru faptul că societatea a refuzat să facem o dezbatere și să ajungem la o înțelegere pe zona asta, sindicatul a deschis o acțiune în instanță, fiind vorba de un paragraf din CCM nerespectat.

Am aflat, cu stupoare, că Societatea Automecanica Moreni, în loc să răspundă cu o mediere, chiar dacă era nevoie să ajungem până la nivel de ministru să mediem lucrul acesta, au tranșat cu o firmă de avocatură care înțeleg că cere o sumă destul de bună, 80 de euro/oră și știți ce înseamnă un proces din acesta… în ore. Acești 80 de euro/ oră sunt bani din munca salariaților. Deci angajezi o firmă să lupte cu cine, cu salariații care trebuie să facă banii aceștia pentru a-i plăti pe cei care luptă împotriva lor. Cam așa vine”, ne-a declarat ieri liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, președintele Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică (ASIAA).

Consiliul de Coordonare al Sindicatului Dreptatea de la Automecanica Moreni a înaintat deja o adresă către Ministerul Economiei, ministrului Virgil Popescu, pentru medierea acestui conflict, dar și pentru alte probleme urgente care privesc societatea.

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Sindicaliștii, rezervați privind dezghețarea salariilor în 2022
Proiectul eficientizării energiei electrice în instituțiile publice
Sindicaliștii Automecanica demontează scandalul tancurilor românești
Extinderea rețelei de gaze, undă verde la finanțare!
439 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Proiectul noului Stadion Municipal, susținut la Ministerul Dezvoltării!
Demersuri pentru reabilitarea Școlii de Centru pe POR 2021-2027
Vizită ministerială surpriză la Automecanica Moreni!
Proiecte importante pentru dezvoltarea comunei Răzvad
Balastierele, agenții economici cei mai importanți din localitate
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Idiohabarniștii și furia din stradă

Cred că suntem luați, și de fraieri și de proști, de ăia care, de 32 de ani, ne conduc destinul național ca urmare a... votului nostru liber exprimat. Așa cum o face acum d-alde... expiratul premier Cîțu. (O, Doamne, n-am nimic cu numele oamenilor, că doar la naștere, nu ei și-l aleg, dar Cîțu acesta nu rimează deloc cu funcția înaltă de prim-ministru, prea aduce a... cuțu. Dar, de fapt încă este cuțu lui Iohannis.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale