Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro09.01.2019 00:25

La Uzina din Moreni,


A A

Sindicatul Automecanica pune "tunurile" pe conducere

Sindicatul Automecanica pune

❚ „Conducerea societății va trebui să alerge, să umble, să fie primii la start, acolo, unde sunt lucrări, asta vrem noi... iar creșterea de 36% este stimulativă. Noi așteptăm ca conducerea Societății Automecanica Moreni să pună osul la treabă, pentru corectarea lucrurilor... Eu cu conducerea Uzinei Automecanica Moreni mă înțeleg foarte bine, dar știți că iubirea se ține cu bani” ❚ „Nu mai stăm cu fundul pe scaun, ne mișcăm după lucrări, țara e plină de lucrări, Europa e plină de lucrări... Numai că ne-am învățat să stăm în fața calculatorului și să așteptăm să vină cineva la poartă să zică – băi, vreți să lucrați și voi, să munciți, uite v-am adus noi plachiuri de făcut? –”

 

VIOLETA STANCIU

 


 

Interviu cu Constantin Bucuroiu, lider sindical Automecanica Moreni

Rep.: Până la urmă, a rămas bătut în cuie, de la 1 ianuarie 2019, salariile la Uzina Automecanica Moreni cresc cu 36% așa cum ați cerut prin CCM?

- La Moreni, directorii nu au nicio șansă să facă altfel decât să respecte solicitarea sindicatului de majorare a salariilor. S-ar putea să sperie pe multă lume, când auzi 36% sperie, dar nu trebuie să-i sperie, trebuie să-i mobilizeze și dacă se mobilizează... va fi ușor. Ei, de fiecare dată, la fiecare mărire, au spus că vrem să omorâm uzina și de fiecare dată s-a dovedit că nu am omorât uzina, ci i-am pus pe ei mai mult la muncă. Și de data asta va fi la fel. 36% nu trebuie să-i sperie, trebuie să-i mobilizeze. 36% este creșterea cerută prin Contractul Colectiv de Muncă (CCM) și se aplică tuturor salariaților de la Uzina Automecanica Moreni.

Rep.: Aveți promisiuni certe că așa va fi?

- Nu am nevoie de promisiuni, am nevoie să treacă la treabă, să găsească soluțiile repede. Au avut la dispoziție o lună de zile de gândire. Nu este o cerere aberantă, este o cerere în concordanță cu ceea ce se întâmplă în economia românească și este o cerere prin care vrem să atragem tineret către noi. Vrem să atragem specialiști, tehnicieni, ingineri către Uzina Automecanica Moreni, pentru că în momentul de față ne-am cam subțiat, am îmbătrânit, 54 de ani media de vârstă este foarte avansată, iar problema aceasta nu se poate rezolva decât prin creșterea salariilor.

Rep.: Pentru asta uzina are nevoie de contracte și comenzi, care să aducă banii necesari pentru creșterea salariilor...?

- Înseamnă o organizare mai bună atât administrativă a Societății Automecanica Moreni, dar în același timp și o organizare mai bună a cheltuielilor. Al doilea lucru, nu mai stăm cu fundul pe scaun, ne mișcăm după lucrări, țara e plină de lucrări, Europa e plină de lucrări. Numai că ne-am învățat să stăm în fața calculatorului și să așteptăm să vină cineva la poartă să zică – băi, vreți să lucrați și voi, să munciți, uite v-am adus noi plachiuri de făcut? – Nu, conducerea societății va trebui să alerge, să umble, să fie primii la start, acolo, unde sunt lucrări, asta vrem noi, iar creșterea de 36% este stimulativă. Noi așteptăm ca conducerea Societății Automecanica Moreni să pună osul la treabă, pentru corectarea lucrurilor. Eu cu conducerea Uzinei Automecanica Moreni mă înțeleg foarte bine, dar știți că iubirea se ține cu bani.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Radioterapia, noutatea din Programul Național de Oncologie Terapie
Sindicatul „Valahia” Târgoviște ține în "priză" Ministerul Economiei
Cerere mare, donatori puțini la Centrul de Transfuzie Sanguină
Sindicatele din Apărare, întâlnire benefică la Guvern
"18% dintre muncitorii români lucrează pentru firme offshore, în România"
Sindicatul Automecanica dă ultimatum conducerii societății
Tensiuni la Automecanica Moreni
Provocările zilnice ale unui crescător de capre
Salariile reduse... au crescut
Învățământul profesional, reînviat… teoretic


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate


Editorial

Campanie pe repede-nainte

GEORGE COANDĂ


Chiar și în vremea asta infectată de-o misterioasă pandemie, dar bântuită și de o campanie electorală tipic mioritică, liderii politici, mai mari, mai mici, de la palier central și de la nivel loco, se întrec într-o veselie în evenimente electorale de zici că scumpa și fascinanta noastră patrie a atins, peste noapte, culmile fericirii, alea ale „capitalismului multilateral dezvoltat”... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale