Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro23.01.2023 00:13

La prima ședință a Comisiei de Dialog Social Dâmbovița din acest an...


A A

Sindicatele cer Guvernului acordarea sporului de vechime la privat

Sindicatele cer Guvernului acordarea sporului de vechime la privat

*Revendicarea privind acordarea sporului de vechime în mediul privat a fost susținută și de către reprezentantul teritorial al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii, Pușcaru Cristian Valeriu Bogdan.

 

Spre sfârșitul săptămânii trecute a avut loc prima ședință din anul 2023 a Comisiei de Dialog Social Dâmbovița care a fost prezidată de prefectul județului, Claudia Gilia. Pe agenda de lucru a Comisiei s-au aflat teme importante. Liderul de sindicat Nicolae Dragodănescu, reprezentantul Confederației Naționale Sindicale „Cartel ALFA”, a prezentat o informare ce vizează o serie de dispoziții ale Legii nr. 53/2003 – Codul muncii cu privire la diferența de tratament între salarizarea din domeniul public și domeniul privat – cu referire la reglementarea vechimii în muncă pentru personalul din domeniul privat. Revendicarea privind acordarea sporului de vechime în mediul privat a fost susținută și de către reprezentantul teritorial al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii, Pușcaru Cristian Valeriu Bogdan.

În cadrul acestei informări, liderul de sindicat a solicitat aplicarea integrală a Legii nr. 153/2017, în forma adoptată de Parlament, respectiv calcularea salariilor pentru toți salariații plătiți din fonduri publice prin aplicarea coeficienților la salariul minim la nivel național, așa cum prevede Legea nr. 153/2017; respectarea legii privind acordarea indemnizației de hrană, a indemnizației pentru titlul științific de doctor și a indemnizației de vacanță; plata orelor suplimentare pentru salariații din sectorul bugetar, în conformitate cu prevederile Codului Muncii. (…)

,,Referitor la punctele de vedere prezentate în cadrul comisiei, le-am solicitat partenerilor sociali, care au expus informări în cadrul ședinței, să înainteze punctele de vedere către secretariatul Comisiei de Dialog Social, astfel încât propunerile formulate să fie înaintate din partea comisiei către ministerele de resort, pentru identificarea de soluții adecvate. La ședință a participat, în calitate de invitat, domnul Săvescu Mircea, președintele Sindicatului din Administrația Publică Locală Dâmbovița, care a evidențiat o serie de probleme legate de salarizarea personalului din administrația locală. În cadrul ședinței am propus plenului comisiei participarea în calitate de invitat permanent la ședințele acesteia a Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură din Dâmbovița, cea care cunoaște cel mai bine mediul de afaceri dâmbovițean. Dialogul permanent pe care îl purtăm cu sindicatele și patronatele este benefic pentru cetățenii dâmbovițeni”, a transmis prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia.

 

 

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Aducerea gazelor naturale, prioritate pentru administrația locală
Peste 300 de terenuri, date în folosință gratuită pentru construire de case
Varianta de traseu a Centurii Orașului Găești
Drum pe 4 benzi între A1 și DN7
Uzina Automecanica Moreni merge în momentul de față „cu frâna trasă”
Prefectul Județului Dâmbovița, Claudia Gilia, la doi ani de mandat
„Vor fi mai multe mașini de Poliție decât polițiști”
Protest AUR Dâmbovița în fața sediului PSD Dâmbovița
Victorie sindicală pentru salariații Erdemir Târgoviște
Președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran, obligat să candideze la locale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Nouă chiar că ne pasă!

Ne pasă de țara noastră, chiar mai mult decât credem. Ne interesează ce imagine are România, oriunde ne-am afla. Nu suntem indiferenți la criticile adresate nouă, românilor, și urmărim cu mare interes performanțele liderilor aleși pentru a conduce destinele plaiurilor mioritice. Nimeni nu este deasupra societății, indiferent cât de notorii cred unii că sunt.

Racordarea unei țări de 20 milioane de... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale