Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro23.01.2023 00:13

La prima ședință a Comisiei de Dialog Social Dâmbovița din acest an...


A A

Sindicatele cer Guvernului acordarea sporului de vechime la privat

Sindicatele cer Guvernului acordarea sporului de vechime la privat

*Revendicarea privind acordarea sporului de vechime în mediul privat a fost susținută și de către reprezentantul teritorial al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii, Pușcaru Cristian Valeriu Bogdan.

 

Spre sfârșitul săptămânii trecute a avut loc prima ședință din anul 2023 a Comisiei de Dialog Social Dâmbovița care a fost prezidată de prefectul județului, Claudia Gilia. Pe agenda de lucru a Comisiei s-au aflat teme importante. Liderul de sindicat Nicolae Dragodănescu, reprezentantul Confederației Naționale Sindicale „Cartel ALFA”, a prezentat o informare ce vizează o serie de dispoziții ale Legii nr. 53/2003 – Codul muncii cu privire la diferența de tratament între salarizarea din domeniul public și domeniul privat – cu referire la reglementarea vechimii în muncă pentru personalul din domeniul privat. Revendicarea privind acordarea sporului de vechime în mediul privat a fost susținută și de către reprezentantul teritorial al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii, Pușcaru Cristian Valeriu Bogdan.

În cadrul acestei informări, liderul de sindicat a solicitat aplicarea integrală a Legii nr. 153/2017, în forma adoptată de Parlament, respectiv calcularea salariilor pentru toți salariații plătiți din fonduri publice prin aplicarea coeficienților la salariul minim la nivel național, așa cum prevede Legea nr. 153/2017; respectarea legii privind acordarea indemnizației de hrană, a indemnizației pentru titlul științific de doctor și a indemnizației de vacanță; plata orelor suplimentare pentru salariații din sectorul bugetar, în conformitate cu prevederile Codului Muncii. (…)

,,Referitor la punctele de vedere prezentate în cadrul comisiei, le-am solicitat partenerilor sociali, care au expus informări în cadrul ședinței, să înainteze punctele de vedere către secretariatul Comisiei de Dialog Social, astfel încât propunerile formulate să fie înaintate din partea comisiei către ministerele de resort, pentru identificarea de soluții adecvate. La ședință a participat, în calitate de invitat, domnul Săvescu Mircea, președintele Sindicatului din Administrația Publică Locală Dâmbovița, care a evidențiat o serie de probleme legate de salarizarea personalului din administrația locală. În cadrul ședinței am propus plenului comisiei participarea în calitate de invitat permanent la ședințele acesteia a Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură din Dâmbovița, cea care cunoaște cel mai bine mediul de afaceri dâmbovițean. Dialogul permanent pe care îl purtăm cu sindicatele și patronatele este benefic pentru cetățenii dâmbovițeni”, a transmis prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia.

 

 

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Inspecția Muncii, la raport în Colegiul Prefectural
726 de petiții depuse și 89 de persoane primite în audiență la Prefectură
Prefectul Claudia Gilia, la un an de mandat
„În jurul consilierilor locali urmează să apară peste 50 de organizații”
Angajații de la UM Mija și UPS Dragomirești pot ieși la pensie mai devreme!
Bani pentru școli și transportul elevilor
DN 71 Bâldana-Târgoviște a intrat „pe un făgaș normal”
Accesarea de fonduri pentru reabilitarea unităților de învățământ
Cinci unități de învățământ vor fi reabilitate
Nicolae Ciucă, „liantul” alianței PSD-PNL!?Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Ministrul Afacerilor Europene la români

Din când în când e bine să reevaluăm strategic anumite abordări. Relaționarea României cu Uniunea Europeană a fost un subiect evolutiv, iar acum ne bucurăm de statutul de membru al acestei uniuni politice și economice de 27 de țări europene.

Optimizarea relaționării cu UE a fost o temã pe agenda țării încă înainte de aderarea din 1 ianuarie 2007. Ne amintim că... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale