Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



23.05.2016 00:16

Pornind de la cazul societății Quadra Invest SA,


A A

Sindicaliștii vor salarii egale pe platforma industrială de la Târgoviște

Sindicaliștii vor salarii egale pe platforma industrială de la Târgoviște
Nicolae Dragodănescu, lider CNS Cartel Alfa Dâmbovița

❚ Afiliat CNS Cartel Alfa Dâmbovița, Sindicatul Valahia din societatea producătoare de mobilă a declarat deschis conflictul de interese cu patronatul olandez și a notificat Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița ❚ La concilierea de mâine, 24 mai, sindicaliștii, potrivit liderului Nicolae Dragodănescu, vor cere încheierea Contractului Colectiv de Muncă pe unitate și creșterea salariilor etapizat, până la alinierea acestora cu celelalte societăți performante, acesta fiind un deziderat sindical: aceleași salarii pentru aceeași performanță

VIRGIL VOINESCU


Sindicatul „Valahia” Târgovi ște din cadrul societății comerciale Quadra Invest SA de pe platforma industrială târgovi șteană, afiliat Confederației Naționale Sindicale (CNS) Cartel Alfa Dâmbovița, a notificat Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița cu privire la declanșarea conflictului de interese între angajați și patronatul olandez. Potrivit liderului sindicatului, Nicolae Dragodănescu, situația s-a tensionat după ce administrația a refuzat să accepte negocierea contractului de muncă pe unitate și, de asemenea, a refuzat să recunoască sindicatul și pe reprezentanții săi.

„Cu toate că am adus la cunoștință administrației că funcționăm în condiții de legalitate deplină și am cerut declanșarea procedurii de negociere, administrația olandeză a societății de producție a mobilei a ignorat legile din România și, în mare grabă, a ales și a chemat la negocieri trei reprezentanți ai salariaților, în încercarea de a eluda cadrul legal”, ne-a declarat Liderul de sindicat, Nicolae Dragodănescu. Acesta a spus că sindicatul, conform uzanței de drept, a așteptat perioada legală pentru a discuta cu administrația.

„A fost însă refuzat dialogul și acest lucru a condus la deschiderea conflictului de muncă prin înregistrarea stării conflictuale de muncă la Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița. La acest moment Inspecția Muncii a trimis deja părților notificarea la conciliere pentru data de 24 mai a.c.”, a spus Nicolae Dragodănescu.

Un eșec al concilierii de la ITM Dâmbovița, spun sindicali știi, va conduce la grevă. Principalele revendicări salariale privesc: încheierea Contractului Colectiv de Muncă pe unitate și creșterea salariilor etapizat până la alinierea acestora cu ceea ce există în celelalte societăți de producție industrială de pe platforma târgovi șteană, Oțelinox, Erdemir, Cromsteel. „Pas cu pas, pe platforma industrială a Târgoviștei, va trebui să existe aceleași drepturi salariale pentru aceeași performanță. Și în cazul de față, al salariaților producători de mobilă, performanța există și este similară cu a celorlalte unități industriale”, a conchis liderul sindical Nicolae Dragodănescu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rata șomajului: 2,79 %
Campania cererilor unice pentru subvențiile APIA
217 locuri de muncă ofertate de agenții economici
Ateliere de lucru organizate de Agenția Antidrog Dâmbovița
Biblioteca Județeană "Ion Heliade Rădulescu", din ce în ce mai populară
Agricultura a contribuit cu 7% la economia județului Dâmbovița în 2022
Mobilizare pentru "Ora Pământului" la Titu
„Donarea... nu este o tranzacție”
"Clasa politică este depășită total din toate punctele de vedere"
Dispensar Uman nou-nouț la Niculești


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale