Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro26.07.2022 00:19

Pe fondul nemulțumirilor salariale


A A

Sindicaliștii din poliție se pregătesc de proteste

Sindicaliștii din poliție se pregătesc de proteste

*,,Polițiștii vor declanșa protestele începând din 8 august 2022, vom protesta în mai multe zone din București, la Guvern, la ministerele de resort, la sediile partidelor politice din arcul guvernamental. *,,Avem în vedere și proteste în plan județean, în funcție de evoluția negocierilor’’

 

Sindicatele din poliție au demarat procedura pentru declanșarea conflictului colectiv de muncă și, implicit, a grevei personalului contractual! Acțiunea este o urmare a eșecului înregistrat în data de 21 iulie la negocierile dintre Federațiile sindicale reprezentative și Ministerul Afacerilor Interne, privind noul ,,Contract Colectiv de Muncă la nivel grup de unități din MAI”– care reglementează drepturile personalului contractual, așa cum prevăd Codul Muncii și Legea dialogului social nr. 62/2011.

Sindicaliștii din poliție susțin că efectele și termenul de aplicare a acestei măsuri nu pot fi cuantificate foarte precis, pentru că activitatea în toate structurile centrale și teritoriale ale MAI va fi extrem de  îngreunată și foarte dificil de desfășurat fără implicarea personalului contractual. Potrivit liderului de sindicat al polițiștilor dâmbovițeni, Florin Bălan, polițiștii care activează în toate structurile MAI sunt alături de colegii lor care fac parte din categoria personalului  contractual.

„Polițiștii pot să protesteze prin alt mod, dar nu prin grevă, nu au voie să facă grevă. Pentru că este o problemă de securitate națională, polițiștii nu au voie să facă grevă. Polițiștii vor declanșa protestele începând din 8 august, vom protesta în mai multe zone din București, la Guvern, la ministerele de resort, la sediile partidelor politice din arcul guvernamental. Avem în vedere și proteste în plan județean, în funcție de evoluția negocierilor... Pentru început vom începe protestele la București cu județele apropiate de capitală, iar celelalte județe care sunt mai departe vor protesta fie pe zone, fie la sediile inspectoratelor de poliție și al prefecturilor. Nu am obținut nimic... la salarii, în condițiile în care se discută de recalcularea pensiilor, în condițiile în care toate țările vecine discută și unele chiar au trecut la creșterea salariilor militarilor și polițiștilor, în condițiile în care suntem vecini cu un război. Gândiți-vă că la un viitor război, Poliția și Armata vor participa, dar se pare că decidenții noștri dorm în cizme, nu-i interesează treaba asta. Recent am aflat că Ungaria au crescut semnificativ salariile polițiștilor, la fel și la cei din Armată... Peste 60% din pensiile militare sunt undeva la 3000-3500 de lei. Acei pensionari miliari, care sunt destul de mulți, care provin din desființarea unităților militare, după Revoluție, vor fi folosiți în caz de război. Păi se vor duce la război cu o pensie de 3000 de lei? Trebuie să fim serioși. Au început să-și dea demisia foarte mulți din Poliție și Armată. Un lucrător la Kaufland primește 4000 de lei, iar noi îi dăm unui polițist care vine din școala de poliție 2850 de lei. Vrem să avem ordine, vrem să avem securitate, dar plătindu-i prost pe militari și polițiști”, a semnalat liderul de sindicat al polițiștilor dâmbovițeni, Florin Bălan.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Infrastructura școlară, în continuă dezvoltare
Tinerii i-au cinstit pe Sfinții Martiri Brâncoveni
Dubai - laboratorul viitorului
Președintele Sanitas Dâmbovița reclamă o nedreptate făcută medicilor și asistenților medicali!
Direcția Agricolă Dâmbovița evaluează calamitățile produse de secetă
Pasajul rutier de la PAVCOM, aproape de finalizare
Cui îi aparține România?
Planul de acțiune în domeniul drogurilor, în dezbatere
Transformare radicală a fostelor puncte termice
Oare românii și-au pierdut mințile?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Dubai - laboratorul viitorului

De multe ori este bine să privim și spre alte orizonturi, pentru a înțelege mai bine lumea în care trăim. A călători este acum la îndemâna românilor și acest articol este un îndemn la a descoperi un pic mai mult decât litoralurile Greciei sau Turciei.

 Dubaiul s-a dezvoltat enorm în ultimii 20 de ani, ajungând la o populație de vreo 3 milioane... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale