Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro07.06.2022 00:19

Liderul de sindicat morenar Constantin Bucuroiu semnalează:


A A

Sindicaliștii dâmbovițeni din Apărare, pe un butoi cu pulbere!

Sindicaliștii dâmbovițeni din Apărare, pe un butoi cu pulbere!

*,,E simplu să spunem că vrem, că dorim iar în societățile din industria de apărare să nu fie contracte și comenzi, să nu se dezvolte parteneriate...” *,,Eu consider că dintre toți vecinii noștri, și mă refer la Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia, în momentul de față cei mai departe de realitatea aceasta, de a profita de situația creată în zona noastră, este România”

 

Sunt promisiuni multe pentru dezvoltarea industriei de apărare a țării, mai ales în contextul actual al conflictului armat de la granița cu Ucraina, dar momentan totul este la stadiul de vorbe! Liderul de sindicat morenar din industria de apărare, Constantin Bucuroiu ne-a declarat ieri că așteaptă faptele din partea factorilor decidenți, pentru că de vorbe sunt sătui. De asemenea, Constantin Bucuroiu critică lentoarea cu care se mișcă  autoritățile statului, cei care ar trebui să valorifice oportunitățile pe care ar putea să le aducă acest război nedorit industriei de profil româneștu, pentru că, susține liderul de sindicat ,,cei care profită pe industria de apărare, vârf de lance... sunt polonezi, slovacii, cehii și bulgarii”.

,,Toată lumea spune, povestește și arată cât de interesați și cât de doritori sunt ei pentru dezvoltarea industriei de apărare românești, dar rămâne să vedem faptele care trebuie să se vadă concret... E simplu să spunem că vrem, că dorim iar în societățile din industria de apărare să nu fie contracte și comenzi, să nu se dezvolte parteneriate... Eu consider că dintre toți vecinii noștri, și mă refer la Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia, în momentul de față cei mai departe de realitatea aceasta, de a profita de situația creată în zona noastră, este România. Se tot povestea de anumite vizite pe care să le facă partea ucraineană care să vină cu niște perspective de colaborare... a celor două țări, dar nu se mișcă deocamdată nimic. Cred că cei care profită pe industria de apărare, vârf de lance sunt polonezi și foarte apropiați slovacii, cehii și bulgarii. Cei mai slabi plasați, și rezultatele spun acest lucru, suntem noi care ne scăldăm sub 300 de milioane de dolari anual câștigați din industria de apărare, față de ceilalți care s-au dus la peste un miliard de dolari, iar asta arată nivelul foarte scăzut pe care România îl are pe acest plan. Am stat foarte mult de vorbă în ultimul timp cu ministrul Economiei, Florin Spătaru, i-am văzut bunele intenții pe care le are, dar dacă nu este sprijinit la nivelul politicii nu va face mare lucru pentru că industria de apărare este o opțiune politică, o ai sau nu o ai. În momentul când o ai trebuie să faci tot posibilul să asiguri funcționalitatea... la nivel maxim. Dacă nu o ai atunci nu-ți asumi nimic la nivel de stat și faci reconversie sau o lași muribundă până când... se stinge de tot”,  a declarat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, președintele ASIAA.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

356 de locuri de muncă disponibile
„Nemulțumirile profesorilor, tot mai evidente”
Primele bare laminate, în producție la Târgoviște
Prima de inserție – Stimulent acordat absolvenților care se angajează!
194 angajări după recenta Bursă generală a locurilor de muncă
„Micii fermieri nu sunt foarte bine organizați și nu sunt foarte bine reprezentați”
Tichetele valorice, înlocuite de carduri la Centrul de Transfuzii
Primăria Runcu pregătește noi asfaltări în localitate
Ajutor de minimis pentru producția de cartof
UPS Dragomirești, la mâna unui furnizor român de componente!


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Jurnal de război. Suntem înecați într-o lacrimă cât Pământul (I)

GEORGE COANDĂ


Și au trecut trei luni din halucinantul război al lui Putin în Ucraina. În tot acest timp al groazei, românii, că doar nebunia lovește cu rachetele iadului chiar în pragul de la Răsărit – nu este o figură de stil – al României, au stat și stau cu sufletul la gură. Din păcate, armata ucraineană, după câteva contraofensive de etapă, în unele locuri... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale