Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro05.08.2022 00:14

Temă grea pentru guvernanți dacă îi ignoră pe salariații din mediul privat


A A

Sindicaliștii Cartel ALFA cer Guvernului scutirea de la plata impozitelor pe salariile mici!

Sindicaliștii Cartel ALFA cer Guvernului scutirea de la plata impozitelor pe salariile mici!

*„Este o acțiune a CARTEL ALFA care dacă nu este susținută la scară maximă din punct de vedere al populației care se încadrează sub acest salariu... nu va avea sorți de izbândă”

 

După modelul neimpozitării pensiilor de până la 3000 de lei, pe care Guvernul ar vrea să-l implementeze, sindicaliștii CARTEL ALFA îi cer premierului Ciucă să aplice unitar măsurile de compensare a efectelor inflației pentru toate categoriile de venituri, nu doar pentru pensii. Ministrul Finanțelor a declarat recent că se discută despre creșterea pragului de neimpozitare a pensiilor de la 2000 de lei la 3000 de lei, motiv tocmai bun pentru sindicaliștii de la Cartel ALFA de a cere Guvernului să ia în calcul și scutirea de la plata impozitelor a salariilor mici. Liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu salută cerința colegilor săi de la Cartel ALFA,  dar consideră că aceasta nu va avea sorți de izbândă dacă nu va fi susținută la scară maximă și de către cei care se încadrează sub acest salariu... De asemenea sindicalistul de la Moreni nu s-a sfiit să-i atace pe colegii săi de la marile confederații sindicale pe care i-a acuzat că ,,apără pe unii și pe alții ... în funcție de cât cotizează fiecare’’.

,,Acțiunea CARTEL ALFA este urmare a unor nemulțumiri care au apărut în cadrul sindicatelor și mă refer atât la sindicatele de bază cât și în cadrul unor federații. Știm foarte bine că marile confederații – CARTEL ALFA, BNS, CSDR - au în principu și sindicate din zona industrială și bugetari. Având în vedere discrepanțele care există și faptul că sindicatele din industrie, cele care lucrează și produc banii prin ceea ce fac, au rămas, din punct de vedere al salarizării, în urma celorlalți au apărut nemulțumiri. Ca atare CARTEL ALFA  a considerat că trebuie să acționeze în acest fel pentru a face o reparație pentru salariile de sub 3000 de lei. Este o chestie normală și binevenită și îi ajută în felul acesta pe cei cu salariile mici, pentru că știm foarte bine cu nu se mai poate trăi în momentul de față cu 3000 de lei. Eu, care în momentul de față nu mai fac parte din nicio confederație deși am fost 12 ani președintele filialei Dâmbovița, vreau să vă spun că nu mai fac parte din CARTEL ALFA tocmai datorită unor nemulțumiri de tipul ,,apărăm pe unii și pe alții nu ... în funcție de cât cotizează fiecare’’, dar sunt întru totul de acord cu măsuri care să ajute. Însă o spun foarte clar ... este o acțiune a CARTEL ALFA care dacă nu este susținută la scară maximă din punct de vedere al populației care se încadrează sub acest salariu... nu va avea sorți de izbândă. Așa, chestii, acțiuni răzlețe... Dacă observați ei nu sunt în stare să acționeze nici din punct de vedere al sindicatelor împreună, în comun. Din contră, de multe ori încearcă să pară unul mai isteț decât altul, că face mai mult unul decât celălalt... Dacă nu acționează în comun, toți, uniți, vorbind aceeași limbă, nu vor face nimic. Un exemplu clar este industria de apărare care a făcut această alianță care cuprinde tot ce mișcă în industria de apărare și aeronautică  exact pentru a vorbi pe o singură voce și a putea să mai salvăm ceea ce se mai poate salva în acest an 2022 din ceea ce se numește industrie de apărare și aeronautică. Deci asta trebuie să facă și marile confederații, nu acțiuni de dragul de a le pune pe hârtie. Trebuie acțiuni care să vină să impună Guvernului măsuri de genul acesta, de a salva pătura cu salariile cele mai mici care merge spre sărăcie în ritm alert’’, a declarat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, președintele Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică (ASIAA).

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Pompieri dâmbovițeni intervin în incendiile din Franța
Sfidarea UDMR
Polițiști printre oameni pentru informare asupra pericolelor
Festivalul "Peștera- Padina", la o nouă ediție
Opinii sindicale despre impozitarea part-time
Întreruperi de energie electrică programate
Dacă Zelenski ar fi înțelept…
Târgoviștea, în sărbătoare înălțătoare a Sfântului Ierarh Nifon
Sfințirea unei fântâni seculare rehabilitate și restaurate
Realizarea parcării supraterane din centrul orașului


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Sfidarea UDMR

George Coandă


Parcă ar fi în spiritul de rasă al maghiarilor – și vreau să fiu bine înțeles, nu sufăr de atitudini xenofobe și chiar nu am nimic de împărțit cu vecinii României dinspre soare-apune, ei, dimpotrivă, au cu românii -, și este vorba de afișatul spirit de superioritate și de sfidare al celor ce nu sunt de-un neam cu ei. Căci, așa nu putem explica sfidarea fățișă a UDMR,... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale