Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



31.01.2020 00:17

Elevii claselor a VIII-a și, respectiv, a XII-a, se pregătesc pentru


A A

Simulările de iarnă la examenele naționale

Simulările de iarnă la examenele naționale

ȘTEFAN KHALIL


În această săptămână, Ministerul Educației a stabilit când încep simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat în 2020! Potrivit propunerii oficiale transmise de Ministerul Educației, elevii vor intra în focurile simulărilor pe data de 23 martie. Astfel, elevii claselor a VIII-a și a XII-a din toată țara trebuie să se pregătească pentru probele pe care le vor susține la examenul adevărat din vară. La clasa a VIII-a, calendarul probelor va fi următorul: 23 martie 2020, proba scrisă la Limba și Literatura Română, 24 martie, proba scrisă la Matematică, 25 martie, proba scrisă la Limba și literatura maternă, pe data de 3 martie vor fi comunicate rezultatele.Elevii de liceu de clasa a XII-a au stabilite probele pentru simularea examenului de bacalaureat tot în aceleași zile, diferența este că aceștia vor avea o probă în plus. Astfel, calendarul simulărilor pentru Examenul de Bacalaureat arată în felul următor: 23 martie, proba scrisă la Limba și Literatura Română, 24 martie, proba scrisă la Matematică sau Istorie, materia obligatorie a profilului, 26 martie, proba la alegere a profilului, iar pe 3 aprilie vor fi afișate rezultatele. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Dâmbovița, pentru celelalte clase care nu vor susține aceste simulări, cursurile se vor desfășura în continuare, dar programul în acele zile ar putea suferi modificări. ,,Se vor lua măsuri la nivelul fiecărei unități de învățământ în funcție de spațiu. Acolo unde se învață în două schimburi, nu vor fi afectați elevii care își desfășoară activitatea dupămasă. Fiecare unitate de învățământ din Dâmbovița va lua măsuri și se va organiza conform ordinului. Organizarea va începe undeva la începutul lunii martie, așa că nu putem preciza de acum dacă vor fi unități de învățământ care își vor suspenda de tot cursurile în perioada simulărilor”, a declarat Valentin Stancu, purtător de cuvânt IȘJ Dâmbovița.

Elevii de a VII-a și a XI-a nu vor mai susține simulări în martie

Deși în anii trecuți elevii claselor a VII-a și XI-a au susținut și ei simulările, acest lucru e posibil să nu se mai repete și în acest an. În luna mai, elevii claselor a VIII-a și a XII-a vor susține din nou simulările pentru examen. Atunci ar putea fi organizate simulări și pentru elevii de clasa a VII-a și XI-a, dar va rămâne la latitudinea fiecărui inspectorat școlar din fiecare județ dacă vor organiza probe și pentru aceste clase. Inspectorul general al IȘJ Dâmbovița, Sorin Ion, a reacționat în legătură cu aceste simulări și pentru clasele a VII-a și a XII-a. „Ne dorim să organizăm aceste simulări la nivel de județ și chiar o vom face, dar vrem să perturbăm cât mai puțin programul școlar. Nu ne dorim ca din cauza simulărilor să dăm peste cap toată activitatea din școli pentru că vom face mai mult rău decât bine. O formă de simulare o să facem, dar încercăm să nu punem presiune prea mare pe elevi, pentru că, uneori, simulările fac mai mult rău decât bine. Dacă urmăriți de-a lungul anilor diferența de rezultate la simulări și rezultatele de la evaluările naționale, sunt diferențe ca de la cer, la pământ. Procentul de promovabilitate la simulări a fost uneori la jumătate față de procentul de la examenul real”, a declarat inspectorul general Sorin Ion.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Biblioteca Județeană „I.H Rădulescu” Dâmbovița, acreditată ERASMUS
Descoperiri inedite despre personalități istorice
Ecouri după concertul "Romanțele Dorului"
Romanțele dorului au cucerit Sala Radio
Succes pentru programele ERASMUS în Dâmbovița
Sprijin pentru Căminul de bătrâni de la Pătroaia
Elevii cu performanțe deosebite scapă de Evaluarea Națională
Liceele cu zero la Bac merg spre învățământul profesional
28 de unități de învățământ beneficiază de programul "Masă Sănătoasă"
Duminica Înfricoșătoarei Judecăți


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale