Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.01.2016 23:19

La sfârșitul săptămânii trecute, la Muzeul de Istorie,


A A

Simpozion științific dedicat Micii Uniri, la Târgoviște

Simpozion științific dedicat Micii Uniri, la Târgoviște
La finalul manifestării, fotografie de grup cu autoritățile participante

❚ Organizată de Filiala „Mihai Viteazul” Dâmbovița a Asociației Naționale Cultul Eroilor, manifestarea s-a bucurat de o largă prezență ❚ A fost și un prilej de lansare a ultimului număr al revistei „Eroica”, publicație de cultură istorică și de cinstire a eroilor neamului

VIRGIL VOINESCU


În organizarea Filialei „Mihai Viteazul” Dâmbovița a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”, în colaborare cu Complexul Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, Garnizoana Târgovi ște, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, la sfârșitul săptămânii trecute, vineri, 22 ianuarie, în sala de conferințe a Muzeului de Istorie din Târgoviște, a avut loc un simpozion științific dedicat Zilei Unirii Principatelor Române (24 ianuarie), prilej cu care a fost lansat și nr. 1-2 (51- 52) pe 2016 al revistei „Eroica”, publicație de cultură istorică și de cinstire a eroilor neamului, editată de Asociația Cultul Eroilor Dâmbovița.

Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului Național și cu un recital de cântece dedicate sărbătorii Unirii în interpretarea Corului de copii al Școlii Vulcana Pandele. Manifestarea a fost onorată de membrii Consiliului Director al Asociației Cultul Eroilor, personalități bine cunoscute ale vieții publice, științifice, culturale, politice dâmbovițene, istorici, muzeografi, scriitori, cadre didactice, publiciști, între care am remarcat pe senatorul Leonardo Badea, primarul Târgoviștei - Cristian Stan, viceprimarul Târgoviștei - Cosmin Bozieru, consilierul Arhiepiscopiei Târgoviște - Victor Drăghicescu, comandantul Garnizoanei Târgoviștei - col. Petre Jianu, secretarul Consiliului Județean - Ivan Ivanoff, dr. George Coandă, inspectorul școlar general prof. Sorin Ion, comandanți de unități militare și șefi de structuri din sistemul de siguranță publică și apărare națională, cadre militare în rezervă și retragere, veterani de război, studenți și elevi.

Cu acest prilej, au fost transmise mesaje din partea ÎPS dr. Nifon, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei, și din partea președintelui CJD, Adrian Țuțuianu. Au vorbit despre însemnătatea Micii Uniri primarul interimar al Târgoviștei și comandantul Garnizoanei Târgoviște, col. Petre Jianu. Prin tematica sa, simpozionul dedicat Zilei Unirii Principatelor Române, moderat de col.(r.) Gheorghe Șerban, a reliefat condițiile istorice, momentul și importanța actului Unirii Moldovei cu Țara Românească, de la 1859, sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza.

Totodată, au mai susținut comunicări dr. Ivan Ivanoff, prof.univ.dr. Silviu Miloiu și prof.dr. George Coandă. Manifestarea dedicată împlinirii a 157 de ani de la Unirea Principatelor Române s-a încheiat cu e cu audierea partiturii muzicale Hora Unirii și realizarea unei fotografii de grup.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouă achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei
Copiii de la Centrul de zi „Sfânta Maria” în vizită la Mănăstirea Bâldana
Ajutor pentru Centrul de copii cu Autism și Sindrom Down „Sfânta Maria”
Meditație la Duminica a 3-a din Post
Încep înscrierile pentru clasa pregătitoare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale