Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



26.11.2018 00:20

În organizarea CJD și a Complexului Național Muzeal ”Curtea Domnească” din Târgoviște,


A A

Simpozion dedicat Centenarului și județului Dâmbovița

Simpozion dedicat Centenarului și județului Dâmbovița

D.PETRE

 


 

Consiliul Județean Dâmbovița și Complexul Național Muzeal ”Curtea Domnească” din Târgoviște au organizat vineri, 23 noiembrie a.c., la Muzeul de Istorie, simpozionul “Județul Dâmbovița și Unitatea Națională”, eveniment menit a marca o dată în plus Centenarul Marii Uniri. Totodată, evenimentul și-a propus să aducă în atenție împlinirea a 50 de ani de la reînființarea județului, context în care mai mulți oameni de cultură dâmbovițeni au fost invitați să ia cuvântul. Astfel, arheolog dr. Ana Ilie, prof.honor.univ.dr. George Coandă, fostul director al Bibliotecii Județene Dâmbovița, dr. Victor Petrescu și președintele Societății Scriitorilor Târgovișteni, scriitorul Mihai Stan, au prezentat lucrări științifice pe tema istoriei județului Dâmbovița, a primelor atestări deocumentare ale existenței acestei unități administrativ-teritoriale, dar și a școlii literare care s-a dezvoltat aici și a modului în care aceasta a influențat parcursul literaturii române contemporane. Pornind de la fapte istorice, secretarul județului Dâmbovița, Ivan Vasile Iavnoff, a făcut o trecere în revistă atât a parcursului județului Dâmbovița, în perioada post-decembristă, cât și a perspectivelor socio-economice pe care județul le are în viitor, prin prisma proiectelor de amploare pe care Consiliul Județean Dâmbovița, le are în vedere sau chiar în desfășurare. În plus, Vasile Ivanoff le-a oferit câte o plachetă aniversară oamenilor de cultură dâmbovițeni George Coandă și Victor Petrescu, în semn de recunoaștere a eforturilor pe care aceștia le-au făcut și le fac, pentru promovarea și păstrarea valorilor autohtone. Cu acest prilej, prof. dr. George Coandă a lansat volumul „Vechi coduri ale românilor”. La evenimentul moderat de directorul Complexului Național Muzeal ”Curtea Domnească” din Târgoviște, Ovidiu Cîrstina, au mai luat cuvântul si viceprimarul municipiului Târgoviște, Monica Ilie și consilierul eparhial Marian Puiescu, din partea Arhiepiscopiei Târgoviște, care a transmis mesajul ÎPS Nifon, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Biblioteca Județeană „I.H Rădulescu” Dâmbovița, acreditată ERASMUS
Descoperiri inedite despre personalități istorice
Ecouri după concertul "Romanțele Dorului"
Romanțele dorului au cucerit Sala Radio
Succes pentru programele ERASMUS în Dâmbovița
Sprijin pentru Căminul de bătrâni de la Pătroaia
Elevii cu performanțe deosebite scapă de Evaluarea Națională
Liceele cu zero la Bac merg spre învățământul profesional
28 de unități de învățământ beneficiază de programul "Masă Sănătoasă"
Duminica Înfricoșătoarei Judecăți


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale