Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.12.2017 00:19

Editorial


A A

Și a mai trecut un an năuc...

 Și a mai trecut un an năuc...

GEORGE COANDĂ


... pe meleagurile unei țări cu nume muzical dar, din păcate, trăind de 28 de ani într-o dizarmonie catastrofală. A început 2017 sub semnul unor mari promisiuni, emise îmbietor de partidul socialiștilor-democrați al lui Liviu Dragnea, și care – obicei strămoșesc – s-au tot amânat de la o lună la alta și, în cele din urmă, la anu’. Oricine știe, sine die. Și a mai început acest pârdalnic 2017 cu frământări și răscoliri stradale care, doar pe vară, n-au mai clocotit, că, după ce a trecut „vacanța mare”, au năpădit cu huiduieli de răzmeriță, iarăși spațiul public. A devenit, aș zice, o modă la români, ca un fel de a doua natură, de a se buluci, uneori pentru cauze pierdute, dar cred eu și dintr-o plăcere de a se da în spectacol, în piață, ocupând ilegal și calea de rulaj a mașinilor. Bag seama că, orice ar face partidul învingător în alegeri și guvernul chitit la Palatul Victoria, este un prilej, pe bune au ba, de a se organiza spontan, dar când a sunat goarna mobilizatoare pe rețelele de socializare, într-o „ordine de bătaie” dinainte stabilită, asaltul stradal, încât te întrebi când se mai și muncește în țara asta spre binele națiunii. În monumentala Casă a Poporului tot anu’, mai dihai din toamnă încoace, punerea de poale-n cap, de pe-a mă-tii, a fost să fie un vesel sport parlamentar, de „reperare a onoarei”, încât oricare spectacol de circ pălește de invidie în fața spectacolului circăresc dat la „scenă deschisă” de ăi de i-a trimis votul „poporului suveran” în Dealu’ Spirii. Iar la ălalalt palat al Puterii, de la Cotroceni, herr prezident Klaus Iohannis, neliniștit că nu i-a ieșit nicio pasență ca să-și tragă pe propria-i spuză „guvernul meu”, manevrează fel de fel de sfori, unele gata să se rupă, degeaba însă atâta vreme cât n-are un partid la purtător tare de virtute și nici el însuși nu este-n stare să ne aducă la cunoștință un convingător „proiect de țară”. N-are. Dar nici nu-l doare. La Cotroceni e cald și bine. Trai neneacă. Între timp, românii, după plecarea în veșnicie a Regelui Mihai, plâns sincer de un neam disperat, și-au agățat speranța într-o viață mai fericită de revenirea monarhiei. Ce-o fi să fie vom vedea. Și uite că a sosit de prin nămeți – Doamne, ce repede mai trece anu’ ăsta năuc! – Moș Crăciun cu plete dalbe. Și a plecat iute cu reni cu tot, că românii ăștia amărâți i-au golit sacul până la fund. Păi, și până la Revelion ce-a mai rămas? O zvârlitură de băț. Hai să colindăm (pe la guvernanți, și pe la Casa Poporului, și pe la Cotroceni)! O, nu, că dacă le-om zice să nu dea ceva, nu vom primi decât un huhuit de cucuvea. Atunci să-i zicem de-o sorcovă. Cică mâine anu’ se-nnoiește, viitoru’ ne zâmbește (precum soarele cu dinți). Nu merge. Alta. Sorcova vesela/ Să trăiți, sămbătrâniți/ Tare ca piatra,/ Iute ca săgeata... Ei, na! Nu prea rimează cu existența noastră de azi pe mâine. Mai simplu și fără înțelesuri ascunse. Dă-ne, Doamne, bani de bani, LA ANUL ȘI LA MULȚI ANI!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale