Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro08.11.2019 00:17

Cuvântul care zidește ■ Astăzi, mare sărbătoare creștin-ortodoxă


A A

Sfinții Arhangheli, ocrotitorii noștri

Sfinții Arhangheli, ocrotitorii noștri

Ziua de prăznuire a Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și a tuturor puterilor cerești netrupești are o semnificație deosebită pentru viața noastră spirituală, deoarece ea a fost fixată de Biserică în ziua a opta din luna noiembrie fiindcă luna noiembrie este a treia lună din calendarul bisericesc și a noua lună de la Buna Vestire a Nașterii Mântuitorului. În aceasta a noua lună se prăznuiesc în mod deosebit cele nouă cete de îngeri. De asemenea, ziua a opta simbolizează veșnicia deoarece sfinții arhangheli și toate puterile cerești netrupești sunt binevestitoare și slujitoare ale lui Dumnezeu celui veșnic. Aceste puteri cerești netrupești sunt duhuri slujitoare al Dumnezeului celui veșnic și se arată ca o pară de foc întrucât sunt plini de lumină.Toți îngerii sunt plini de lumină, toate puterile cerești netrupești sunt pline de lumină, dar această lumină vine din slava lui Dumnezeu. Este vorba despre Lumina necreată a harului Preasfintei Treimi care se revarsă în toată creația, iar cei dintâi primitori ai luminii dumnezeiești sunt sfinții îngeri care reflectă această slavă și o vestesc oamenilor. Ei, în același timp, împlinesc voia lui Dumnezeu. În Vechiul Testament este menționată prezența Arhanghelului Mihail care este un înger păzitor al legii, pedepsitor al celor răi și ajutător al celor buni. Sfântul Arhanghel Mihail va suna trâmbița și va chema toate popoarele la judecata universală. Sfântul este înfățișat în iconografia ortodoxă purtând sabia dreptății în mână. Sfântul Arhanghel Gavriil bineveste ște bucuria, binecuvântarea și bucuria pe care Dumnezeu o dăruieste oamenilor. El este înfățișat ca binevestitor al bucuriei, purtând în mână o floare de crin alb care este semnul purității, al nevinovăției. Sfântul Arhanghel Gavriil este ocrotitor al familiei, al mamelor. Gavriil este îngerul care dăruiește bucurie credincio șilor atunci când ei implinesc voia lui Dumnezeu. Iată de ce, acum, când îi sărbătorim pe Căpeteniile oștirilorcerești, și, odată cu ei, pe îngerii noștri păzitori, se cade să ne reînsuflețim evlavia față de aceștia, hotărându-ne să le urmăm îndemnurile și bunele inspirații în ispite, în clipele de cumpănă, în încercări, și să-i chemăm zilnic în ajutor, așa cum am învățat când eram prunci și cum ne învață Biserica în ectenia de cerere de la Sfânta Liturghie: “Înger de pace, credincios îndreptător, păzitor sufletelor și trupurilor noastre, de la Domnul să cerem.”

Pr. Constantin Rădulescu,

Parohia VișineștiComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Admitere exclusiv online la Universitatea "Valahia" din Târgoviște
Se redeschid muzeele Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște
Proiect european de amploare la UVT
Preselecții regionale ONLINE pentru Festivalul Național de Romanțe "Crizantema de aur"
MARȘUL PENTRU VIAȚĂ 2020 ONLINE ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI
145 de tablete în valoare de 126 000 lei dăruite elevilor de către Arhiepiscopia Târgoviștei
BINECUVÂNTARE ȘI PREȚUIRE PENTRU ASISTENTUL MEDICAL
Peste 81.000 de lei oferiți de Arhiepiscopia Târgoviștei în cadrul unor activități social-filantropice
Peste 71.000 lei cheltuiți de Arhiepiscopia Târgoviștei
"1% dintre profesori și 15% dintre elevi nu au acces la învățare în sistem online"


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Brandul de media sau chiar mai mult?

DAN LUCA


 

Activând în domeniul comunicării, cercetarea asupra evoluției presei europene m-a fascinat de ani de zile. Am considerat că este bine să ne exprimăm gândurile deschis, iar articolele precum ″Presa viitorului″ (din PR Romania) sau ″Jurnalistul Twitter și finanțarea sa″ au avut un impact plăcut la timpul lor.

 

De câteva săptămâni, în calitate de vicepreședinte al Grupului... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale