Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.03.2017 00:19

Editorial


A A

Sfântul oportunism românesc

Sfântul oportunism românesc

GEORGE COANDĂ


Recentul Apel către Poporul Român, către instituțiile Statului Român, „Identitate Suveranitate și Unitate Națională”, semnat de 80 de membri ai Academiei Române, a stârnit furia, da furia irațională, unor intelectuali subțiri din așa-zisa „societate civilă”, din anumite medii universitare, și, zgomotul, din partea unor televiziuni de nișă. Căci, și de astă dată, sfântul oportunism, sforăitor, găunos și păgubos, atât de specific românilor a sărit din cizme expunându-și la vedere obiectele transpirate.

Vai, rușine academicienilor, s-au dedat la un naționalism fascistoid-bolșevic! Și, înecați de ură, acești oportuniști de serviciu mai să-i linșeze pe academicienii semnatari, printre care nume întru nemurirea Culturii Române, cum sunt, de pildă, Eugen Simion, Victor Voicu, Ioan-Aurel Pop, Gheorghe Păun , Augustin Buzura și alții la fel de prestigioși, adevărate cariatide ale edificiului acestei Culturi. Să fii înnebunit academicienii? De bună seamă, nu. Și-au făcut datoria de a trage un semnal de alarmă acum cât nu este prea târziu pentru Neam și Țară. Să fie oare mai puțin europeni dacă și-au afirmat, deschis și sincer, patriotismul? De ar fi să fie culpabil cineva, iată și academicieni, că își exprimă public sentimentul naționalist și ar fi de aplaudat și de ridicat pe un soclu cel care este un fervent „propășitor” al europenismului și al globalizării în detrimentul iubirii de patrie, chiar al denigrării sale, al hulirii interesului Național? Haideți să vedem ce ar fi criticabil în Apel (reproduc partea sa esențială: „Având în vedere poziția Academiei Române, de instituție identitară fundamentală, aflată de un secol și jumătate în serviciul Națiunii Române, semnatarii acestui Apel, îngrijorați de evoluțiile interne și internaționale din ultimele decenii, caracterizate printr-o continuă și alarmantă încercare de erodare a identității, suveranității și unității naționale a României, cu multe acțiuni plasate sub semnul globalismului nivelator sau al unei exagerate «corectitudini politice», dar și cu multe acțiuni îndreptate direct împotriva Statului și Poporului Român (rescrierea tendențioasă, lacunară sau chiar mistificatoare a istoriei, denigrarea simbolurilor naționale, subminarea valorilor și instituțiilor fundamentale, sabotarea viitorului, dezmoștenirea generațiilor care vin după noi prin vânzarea pământului, a resurselor solului și subsolului, prin defrișări masive, prin înstrăinarea sau falimentarea unităților economice, prin degradarea învățământului și a sistemului sanitar, prin politizarea excesivă a tuturor subsistemelor statului și societății, ceea ce are ca efect deprofesionalizarea, confuzia valorilor, corupția, lipsa de eficiență, apariția unor tensiuni sociale) preocupați în mod deosebit de încercările recurente de «regionalizare» a României sau de crearea de enclave autonome pe baze etnice, contrare Constituției României și tendințelor de integrare europeană, total neproductive din punct de vedere economic, social, al calității vieții în aceste zone, ne exprimăm ferm împotriva tuturor acestor acțiuni, ne pronunțăm cu tărie în favoarea identității, suveranității și unității naționale, solicităm instituțiilor abilitate ale Statului Român, de la toate nivelurile, să vegheze și să acționeze pentru a preveni, pentru a contracara și, atunci când se încalcă legea, pentru a pedepsi toate diversiunile și agresiunile la adresa identității, suveranității și unității naționale a României și a stabilității statului de drept”.

Pentru orice român rațional și care mai este animat de o brumă de respect față de această patrie de Identitatea sa Națională, de valorile spirituale și materiale, făurite de poporul român de-a lungul istoriei, și, care dau substanță și specific acestei identități, este limpede că Apelul nu conține nimic fundamentalist naționalist, nici fascist, nici bolșevic, ci doar o cinstită și realistă îngrijorare că, în aceste vremuri schimbătoare de destin planetar, poporul român, României, pot deveni, într-un pervers joc de mari interese geopolitice ale forțelor oculte multinaționale, amintire. A fi adept al naționalismului patriotic – ierte-mi-se tautologia premeditată și asumată, dorind prin această sintagmă să accentuez caracterul profund umanist al naționalismului românesc – și a-l promova înseamnă, ipso facto, să fii, în sens militant, apărător al identității naționale integrată în civilizația europeană. Despre globalizare numai de bine, așa cum este concepută și cum se desfășoară nu duce decât la distrugerea civilizației europene. În această accepție trebuie înțeles responsabilul Apel al Academiei Române. Care în loc să fie condamnat trebuie a fi salutat și respectat. Iar cei ce îl condamnă fac dovada de netăgăduit a intoleranței de sorginte fascist-bolșevică. N-au știința și deprinderea unei adevărate culturi democratice. Sunt niște jalnici sicofanți.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale