Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



30.11.2017 00:20


A A

Sfântul Apostol Andrei - pescarul de oameni -, cel întâi chemat

 Sfântul Apostol Andrei - pescarul de oameni -, cel întâi chemat

Sfântul Apostol Andrei, cel care L-a urmat cu dragoste și credință pe Domnul nostru Iisus Hristos, lăsând toate averile lumești pentru cele din Împărăția Cerurilor, a propovăduit neobosit cuvântul lui Dumnezeu, așa cum Mântuitorul Însuși i-a rânduit, botezând popoare în numele Lui, tămăduind bolnavi și mâhnindu-se pentru pierzarea celor ce nau vrut să creadă. Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, ”Ocrotitorul României”, cel care a propovăduit religia păcii și iubirii cu dragoste de Dumnezeu în ținutul Dobrogei, a fost declarată sărbătoare bisericească națională, fiind însemnată în calendarul nostru bisericesc cu cruce roșie, în dreptul zilei de 30 noiembrie.

Întâia întâlnire cu Hristos, ”Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii” (Ioan, 1, 29), la transformat pe credinciosul pescar Andrei în ucenicul nedespărțit al Mântuitorului. ”Veniți după Mine și vă voi face pe voi pescari de oameni” (Matei 4, 18-23), le-a spus Fiul lui Dumnezeu pescarilor Petru și Andrei, la Marea Galileii, iar ei, lasându-și mrejele lor, L-au urmat cu încredere pe Cel ce i-a chemat. Pentru că primul care a mers după Iisus a fost Andrei, el este numit ”cel întâi chemat”, prin această chemare devenind Apostol. Deși a lăsat tot ce avea și l-a urmat pe Hristos, ”apa cea vie”, nu Andrei l-a ales pe Mântuitor, ci Mântuitorul Însuși l-a ales pe el: ”Nu voi M-ați ales pe Mine, ci Eu v-am ales pe voi și v-am rânduit să mergeți și roadă să aduceți, și roada voastră să rămână, ca Tatăl să vă dea orice-I veți cere în numele Meu” (In. 15, 16). (...) Însă, multe patimi a suferit prealăudatul Apostol printre iudei, căci ajungând în cetatea Sinopi, și auzind că Apostolul Matia este întemnițat, a zdrobit legăturile temniței cu semnul Sfintei Cruci și au ieșit din temniță mulți împreună cu acesta. Auzind cele întâmplate, iudeii au dat năvală în casa în care găzduia ”cel întâi chemat” și, năpustindu-se asupra lui, l-au mușcat, l-au bătut cu pietre și cu lemne, l-au tăvălit prin țarină și abia când au considerat că este mort l-au aruncat la gunoi, în afara cetății. Pe cât de mare a fost cruzimea lor, însă, pe-atât de profundă a fost pocăința lor, căci văzându-l a doua zi printre ei pe Apostolul Andrei fără nicio rană pe trup, au căzut la picioarele sale, cerându-și iertare, iar el i-a făcut pe ei robi ai lui Hristos, botezându-i. (...) Minunea învierii unui om din morți i-a determinat pe sinopenii iudei necredicioși să creadă că Hristos este Fiul lui Dumnezeu. Făcându-i-se milă de o femeie al cărei fiu fusese ucis, Apostolul Andrei l-a înviat pe acesta prin rugăciune. Văzând o asemenea întâmplare, toți cei din cetatea Sinopi au cerut să fie botezați în numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh, devenind popor sfințit al lui Hristos. Toate aceste minuni și multe altele au fost făcute de către ”cel întâi chemat” pentru a atrage oamenii spre dreapta credință care să-i mântuiască pe ei.

Pr. Ionel Marcu, Parohia Valea Voievozilor



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Vernisajul Expoziției Itinerante „Ochii Femeilor/Women’s Eyes”
Olimpiade naționale de limbi străine la Târgoviște
Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouă achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei
Copiii de la Centrul de zi „Sfânta Maria” în vizită la Mănăstirea Bâldana


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale