Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro16.09.2022 00:13

Cuvântul care zidește


A A

Sfânta Cruce - nădejde spre mântuire

Sfânta Cruce - nădejde spre mântuire

În Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie se va face evocarea semnificației Sfintei Cruci, ca un semn inconfundabil și nepieritor al biruinței vieții asupra morții, ca o expresie elocventă a dragostei supreme a dumnezeirii pentru întreaga umanitate ca și pentru fiecare om în parte, astfel încât, orice ființă omenească să poată dobândi viața veșnică prin purtarea crucii sale și prin credința mărturisitoare de a-L urma pe Mântuitorul Iisus Hristos!

În Duminica aceasta, de după Înălțarea Sfintei Cruci, ca și în fiecare Duminică, după citirea Evangheliei Învierii, se cântă un tropar consacrat Sfintei Cruci și Învierii, care începe prin cuvintele: «Învierea lui Hristos văzând, să ne închinăm… », astfel că slujba de Duminică reprezintă o sărbătoare de Paște săptămânală, mai ales că se slujește prin cuvintele: «Crucii Tale, ne închinăm, Hristoase și Sfântă Învierea Ta o lăudăm și o slăvim, că, iată, a venit prin Cruce bucurie la toată lumea», tocmai pentru ca noi să înțelegem, cât de strâns legate una de alta sunt Crucea și Învierea, ele reprezentând cele două fațete ale tainei mântuirii neamului omenesc.

Asumarea Crucii ne arată și treptele pocăinței: a voi, a te lepăda de tine, a lua Crucea, a urma. Iar această voință privește darul lui Hristos de a împreună-voi cu omul de fiecare dată, întru mântuirea lui. Pentru El, Domnul care face din Cruce semn de biruință, iar, mântuirea noastră este o chestiune de viață și de moarte!

 

Pr. Ionuț Chivulescu, Parohia Brăteștii de JosComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

"Vârfuri, Pagini de istorie. File de monografie"
Elevii nu mai pot fi exmatriculați!
„Tezele ar putea să fie eliminate de tot din programă”
Pescuirea minunată
Infrastructură sportivă și educațională în dezvoltare la Raciu
Inspectorul școlar general, despre bursele de studii la clasa a V-a
Răvășitul oilor, la mare căutare și în acest an
Răvășitul oilor, „unul dintre festivalurile emblemă ale județului Dâmbovița”!
Inspectorul școlar general, despre proiectul pilot al evaluării digitalizate
Proiectul Erasmus "Science is cool"


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Sfidătoarea nesimțire

George Coandă


Este clar, parlamentarii patriei, și de stânga, și de dreapta, și-au pierdut de-a binelea uzul rațiunii, căzând în plasa întinsă de UDMR. Propunând în Parlamentul României ca salariile parlamentarilor, administrației prezidențiale și publice locale să fie substanțial crescute, iar parlamentarii validând prin vot... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale