Teme principale

Prima pagină (PDF)

Newsletter

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro15.06.2017 00:21

Zeci de oameni în așteptare, ore în șir sufocante


A A

Serviciul Pașapoarte, luat cu asalt în lunile de vară

Serviciul Pașapoarte, luat cu asalt în lunile de vară
Deși angajații Serviciilor întocmesc liste de așteptare și dau bonuri de ordine pentru a face față avalanșei de cereri, acest lucru nu rezolvă aglomerația din fața sediului

❚ Fie că au de depus dosare pentru obținerea pașaportului, dar și a permisului de conducere, buletin sau pentru a fi programați pentru obținerea de certificate de înmatriculare, dâmbovițenii vin cu noaptea-n cap, în speranța că vor reuși să intre cât mai repede ❚ Oamenii acuză timpul de așteptare foarte mare, dar și faptul că sunt ținuți afară, în soare, ore în șir, și cer suplimentarea salariaților de la ghișee ❚ Reprezentanții Serviciului pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple au sfaturi importante pentru a se evita aglomerația generată de dublarea numărului de solicitări din această perioadă, pentru accesul la ghișee fiind luată măsura bonurilor de ordine – 80 pe zi

CORVIN DUMITRICĂ


Cu dosarele în brațe, zeci de persoane sunt nevoite să stea zilnic în fața instituției de profil pentru a putea să ajungă la ghișeul unde trebuie să depună actele. Fie că au de depus dosare pentru obținerea permisului de conducere, pentru obținerea de pașaport, buletin sau pentru a fi programați pentru obținerea de certificate de înmatriculare, oamenii vin încă de la primele ore ale dimineții, în speranța că vor reuși să intre cât mai repede. Angajații serviciului fac față cu greu afluxului de solicitări din această perioadă, iar pentru a nu se crea haos în interiorul instituției, persoanele care vin sunt ținute de către jandarmi la ușă, la ghișeu fiind permis accesul doar unei singure persoane.

● „Bătaie de joc. Suntem ținuți mai rău decât niște animale. Stăm în soare ore întregi ca să putem să depunem dosarul. Nu știu cât o să mai rezistăm.”

● „Sunt venit de la ora 5 de dimineață și nici acum nu am intrat. La ora când am venit aveam deja câteva persoane înainte. Ce să facem? La ce ora să venim? Să dormim aici?”

● „Murim de cald. Stăm ore întregi cu dosarele în fața sediului așteptând să ne vină rândul să intrăm. Nu interesează pe nimeni de noi.”

● „Sunt persoane în vârstă, sunt persoane cu probleme de sănătate. Nu putem să-i ținem atâtea ore aici. Nu-i pasă nimănui. Nu știu ce trebuie făcut. Să suplimenteze numărul agenților de la ghișeu. Cred că aceasta este soluția. Plătim atâtea taxe și impozite și drept răsplată, uitați cum suntem tratați.”

Angajații Serviciului par depășiți de situație și pentru a face față avalanșei de cereri întocmesc liste de așteptare și dau bonuri de ordine, însă acest lucru nu rezolvă aglomerația din fața sediului.

O simplă informare prealabilă poate reduce mult din timpul de așteptare

Pentru a clarifica situația reclamată de dâmbovițeni, am solicitat un punct de vedere Instituției Prefectului Dâmbovița, în subordinea căreia se află Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple (SPCEEPS). Printr-un comunicat remis redacției noastre, reprezentanții Serviciului au răspuns: „În lunile iunie, iulie și august se înregistrează în fiecare an o dublare a numărului zilnic de solicitări privind eliberarea documentelor de călătorie. Pentru evitarea unor situații neplăcute, celor care doresc să obțină în această perioadă un pașaport simplu electronic, le punem la dispoziție următoarele recomandări utile: să plătească din timp taxele necesare, știind că acestea au termen de valabilitate nedeterminat; să verifice corectitudinea datelor înscrise în chitanțe (trebuie să fie emise pe numele titularului, indiferent cine le achită), precum și datele din actele de identitate, documentele de stare civilă etc; să consulte legislația în vigoare: Legea 248/2005, precum și HG 94/2006”. Totodată, SPCEEPS amintește că nu există proceduri aplicate în procesul de preluare și soluționare a cererilor de pașapoarte pe care cetățeanul să nu poată să le cunoască, iar pentru informarea prealabilă se recomandă consultarea din timp a următoarelor surse oficiale: site-ul serviciului – www.prefecturadambovita.ro; site-ul DGP – www.pasapoarte.mai.gov.ro; telefon de informații publice, în timpul programului de lucru – 0245/212649.

De asemenea, următoarele informații vor fi cu siguranță utile celor care doresc pașapoarte pentru copii: pentru acest document solicitat în cazul minorilor sub 14 ani sunt suficiente fotografii tip pașaport ale acestora, certificate din punct de vedere al identității de către părinți chiar în fața lucrătorilor Serviciului; în cazul minorilor nu este obiligatorie prezența ambilor părinți (este suficientă prezența unuia dintre ei și declarația celuilalt, autentificată în țară la un notar public sau în străinătate la misiunile diplomatice și oficiile consulare. Totodată, este bine de știut că se poate solicita livrarea pașaportului simplu electronic la domicilu (cu același termen ca la ghișeu), iar la solicitarea noului pașaport este necesară predarea celui vechi, chiar dacă a expirat termenul de valabilitate. Neștiindu-se toate acestea, se va consuma timp suplimentar consistent chiar la ghișee. Din data de 12 mai a.c., accesul la ghișeele de preluări documente ale SPCEEPS Dâmbovița se face într-adevăr în baza bonurilor de ordine – 80 pe zi – iar după procesarea acestora, în limita orelor de program, se acceptă și depunerea cererilor solicitanților fără bon de ordine. În ceea ce privește jandarmii, SPCEEPS și SPCRCIV au solicitat prezența acestora în vederea accesului și a ordonării la ghișee. O atenționare specială a SPCEEPS pentru cetățeni este: „în situația în care cererile nu sunt însoțite de documentele prevăzute de lege, acestea nu vor fi acceptate, indiferent de timpul de așteptare petrecut la rând”.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Electrica dorește sistematizarea instalațiilor din Târgoviște
Piață românească, mărfuri de import
Prețul lemnelor arde buzunarele dâmbovițenilor
Piața 1 Mai, “casa” oamenilor străzii
Acțiune socială la Gura Vulcănii
499 de locuri de muncă pentru șomerii dâmbovițeni
Marșul absolvenților, la zi mare
VOTURI ȘI PROZELITISM MASCAT?
Ploi mai puține, miere mai multă
Populația județului Dâmbovița se va înjumătăți


Editorial

Cum poți să pui o țară pe năsălie?

GEORGE COANDĂ


Pentru mine, și cred că și pentru mulți români, nu este o taină că în tărășenia penală, subsemnată de Ludovic Orban, este amestecat, din cap până-n picioare, Klaus Werner Iohannis. Dar știți ce este curios și, de bună seamă, nu-i face cinste? Este că-i consideră pe români tâmpiți și că-i poate trage pe sfoară cum are Domnia sa chef și interese. 

[citește tot...]

Follow artpress_tgv on Twitter


Poșta redacției: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in secțiunea dedicată postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale