Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



23.04.2015 00:21

Aflat în subordinea Consiliului Județean și în discuții pentru o eventuală închidere,


A A

Serviciul Județean de Apă și Canalizare ar putea scăpa de desființare

Serviciul Județean de Apă și Canalizare ar putea scăpa de desființare
Soarta Serviciului Public Județean de Alimentare cu Apă și Canalizare depinde de noile branșări în comunele care se autoadministrează

❚ Dacă inițial soarta acestui serviciu public părea bătută în cuie, în sensul de închidere a sa în 2018, urmată de transferarea activității la Compania de Apă, lucrurile s-ar putea schimba ❚ Totul depinde de performanța economică a Serviciului în următorii 2 ani, astfel că echipa managerială și angajații și-au propus creșterea numărului de abonați și a unităților administrativ teritoriale deservite

VIOLETA STANCIU

 


 

Anul acesta, conducerea Serviciului Public Județean de Alimentare cu Apă și Canalizare Dâmbovița și-a propus un obiectiv greu de realizat, dar nu imposibil, și anume creș- terea numărului de abonați prin realizarea de noi branșamente la rețeaua de apă. La momentul actual, serviciul – care aparține de Consiliul Județean Dâmbovița – administrează 12 unități teritoriale: Bilciurești, Bucșani, Cândești (Cândești Deal și Dragodănești), Comișani, Dobra, Lucieni, Malu cu Flori, Nucet, Raciu, Văleni Dâmbovița, Vârfuri, Voine ști (Voinești, Gemenea, Izvoare), numărul acestora urmând să crească în perioada următoare cu alte 3-4 UAT-uri.

De asemenea, Serviciul Public Județean de Alimentare cu Apă și Canalizare Dâmbovița are în administrare și două spitale importante: Sanatoriul Moroeni și Spitalul de Neuropsihiatrie de la Gura Ocniței.

„Intenționăm să creștem numărul de localități pe care să le preluăm în administrare. Intenționăm acest lucru pe parcursul unor etape următoare, până la hotărârea definitivă, dacă acest serviciu va mai fi sau nu sau dacă va fi operator unic. Singurul lucru bun este că trebuie să fac acest serviciu să meargă foarte bine, astfel încât să determin factorii decizionali să ia o măsură care să avantajeze atât serviciul, cât și pe cei care lucrează aici. În perioada următoare, intenționez să adaug celor 12 UAT-uri încă 3-4. Foarte mult timp am stagnat în a prelua alte localități, tocmai din cauza acelei intenții de a ne desființa și a ne trece la Compania de Apă. Atunci am stat în stand-by o perioadă de timp să vedem ce se hotărăște vizavi de Serviciul Public de Apă. Din acest motiv, abia în ultima parte a anului 2014 am trecut la preluarea localității Bilciurești. Acum intenționăm să preluăm și alte localități”, ne-a declarat Ioana Cristea, directorul acestui Serviciu.

De menționat că instituția preia numai acele UAT-uri care se administrează singure sau care abia au dat în folosință stațiile de alimentare cu apă și care nu au o rețea dezvoltată din punct de vedere al numărului de consumatori.

„Activitatea noastră este să dezvoltăm această rețea și să-i legăm pe cetățeni la alimentarea cu apă curentă și să reușim să ajungem la un procent cât mai mare de consumatori în cadrul unei localități”, a mai punctat Ioana Cristea.

Dacă inițial soarta acestui serviciu public părea bătută în cuie, în sensul de desființarea sa în 2018, urmată de transferarea activității la Compania de Apă, lucrurile s-ar putea schimba. Totul depinde de performanța economică a Serviciului în următorii 2 ani.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Modernizare și reabilitare extensivă în școli și licee
ÎPS Nifon, întâlnire cu noua conducere UVT
Polițiștii, în dialog cu școlarii
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Scandalagii reținuți de polițiști
Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște
Eveniment cultural sensibil la Biblioteca Garnizoanei Târgoviște
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Au debutat lucrările pentru modernizarea DJ 720 A
Amenzi de 362.000 lei și 70 de tone de deșeuri confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a Gărzii Naționale de Mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale