Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



02.06.2014 08:06

Județul s-a aflat sub Cod galben meteo și Cod portocaliu hidrologic, însă…


A A

Serviciul de permanență: într-o primărie da, în două – ba…

Serviciul de permanență: într-o primărie da, în două – ba…
Serviciul de permanență la primării, o problemă... permanentă în Dâmbovița!

❚ În ciuda legii și a regulamentelor, dar și a cererii exprese a prefectului Victor Sanda, există reprezentanți ai autorităților locale care nu se dau jos din pat pentru... avertizările meteo

 

CORVIN DUMITRICĂ


Fie asigurau… permanență în altă parte, numai la primărie nu, fie nu aveau deloc serviciu de permanență! Asta a descoperit reprezentantul Prefecturii Dâmbovița în noaptea de 30/31 mai a.c. la mai multe primării din județ. Au fost însă și cazuri unde paznicii cunoșteau cum trebuie să acționeze în cazul în care s-ar fi întâmplat ceva.

 

Codul galben de ploi și cel portocaliu hidrologic se pare că nu a speriat autoritățile de la Dobra sau Braniștea, dovada fiind că nimeni nu efectua serviciul de permanență la sediul primăriei, așa cum obligă legea și cum ceruse expres prefectul județului. Nici în alte localități lucrurile nu stăteau mai bine. La Comișani, paznicul nu avea acces în sediul primăriei și nici telefon.

 

La Băleni, bătăile insistente în ușa primăriei l-au cam deranjat pe paznic, iar la Cornățelu, responsabilul era la căminul cultural și nu în sediul primăriei.

 

Președintele Cancelariei prefectului: „În unele locuri se poate!”

„Conform legii și cum s-a dat dispoziția, în perioada Codului meteo trebuia să fie serviciu de permanență. Trebuie neapărat să fie cineva la primărie, care să ia legătura cu aceia cu putere de decizie. Să comunice cu autoritățile locale și cu cele de la județ. Pentru comunele unde nu am găsit pe nimeni, informăm prefectul și se vor dispune măsuri și soluții. S-a demonstrat că în unele locuri se poate și se asigură un serviciu de permanență”, ne-a precizat Constantin Alexandru, președintele Cancelariei prefectului.

A fost însă și cazul localității Sălcioara, unde paznicul era instruit și știa ce are de făcut. Urmează ca astăzi prefectul să ia măsuri, cel mai probabil de sancționare a primarilor care nu au asigurat serviciul de permanență. Județul Dâmbovița s-a aflat până duminică noaptea sub avertizare de Cod galben de ploi, simultan cu avertizare Cod portocaliu hidrologic pe mai multe râuri.

 

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sistemul de supraveghere din Târgoviște va fi gata până la debutul anului școlar
BEZNA TRANSPARENȚEI ÎN ZECI DE PRIMĂRII
Prefectul către toți primarii: "Respectați legile întocmai!"
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (II)
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (I)
Cele patru stații pentru vehiculele electrice, funcționale
Criza COVID-19 a lăsat elevii fără "Laptele și cornul"
117 avize de securitate pentru incendiu
Risc seismic la sediul CJD
Asistența socială, sub strictă monitorizare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale