Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro16.09.2021 00:17

Din cauza cererilor de testări COVID,


A A

Serviciul de Ambulanță din Dâmbovița, din nou pe „jar”

Serviciul de Ambulanță din Dâmbovița, din nou pe „jar”

*Pentru recoltările testelor de COVID-19 sunt zilnic cel puțin două mașini în teritoriu, iar pentru acest lucru a fost nevoie ca oameni din echipaj să vină din concediu, deoarece personalul ambulanțier abia mai făcea față

 

Numărul solicitărilor pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 a crescut foarte mult în ultimele săptămâni! Potrivit asistentului șef al Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Dâmbovița, Ciprian Milea, de la începutul lunii septembrie și până în prezent au fost înregistrate 172 de cereri de testare COVID, pe raza județului Dâmbovița. Dintre acestea, 98 au fost persoane depistate pozitiv cu virusul. Media zilnică de solicitări este de peste 20, iar 60% dintre cei testați sunt declarați pozitivi.

Asistentul șef, Ciprian Milea a mai declarat că se înregistrează o creștere zilnică a numărului de cereri și implicit și a numărului de infectări. Echipajele de la ambulanță încep să facă cu greu față. Pentru recoltările testelor de COVID-19 sunt zilnic cel puțin două mașini în teritoriu, iar pentru acest lucru a fost nevoie ca oameni din echipaj să vină din concediu, deoarece personalul ambulanțier abia mai făcea față.

,,De la 1 septembrie și până în prezent avem 172 de cereri de testare pentru COVID-19. Dintre aceștia, 98 au ieșit pozitivi. Au crescut foarte mult numărul testărilor, în perioada verii stagnase, dar iată că începând de la finalul lunii august, lucrurile s-au înrăutățit. Odată cu întoarcerea oamenilor din concediu, numărul de cereri de testări și infectările au crescut semnificativ. Se pare că ne confruntăm cu creștere zilnică. În medie, avem 15-20 de testări, ieri am avut 33 de cereri de testare. Sunt și fluctuații, dar cert este că situația devine tot mai dificilă pentru echipajele noastre. Din cei testați zilnic, cam 60%  ies pozitiv. Am suplimentat echipajele din tură ca să putem face față situației, am chemat oameni din concedii, am fost nevoiți pentru că la echipajele pentru recoltări, am fost nevoiți să dublăm numărul de oameni. Avem două mașini care pleacă în teritoriu pentru recoltarea testelor de COVID-19. Până de curând aveam o singură mașină, dar cum numărul acestora s-a înmulțit, iată că am fost nevoiți să schimbăm strategia. Din această săptămână, avem cel puțin două echipaje în teritoriu zilnic care pleacă numai pentru testări” , a declarat asistentul șef al SAJ Dâmbovița, Ciprian Milea.

Totuși, există și o veste care  oferă oamenilor speranțe că valul patru nu va fi atât de rău. Reprezentanții SAJ Dâmbovița spun că în aceeași perioadă a anului trecut, solicitările de testare și infectările de COVID-19 aveau o creștere mult mai fulminantă decât în acest an, care pare să aibă o ascensiune mai lentă a creșterii numărului de infectări, potrivit asistentului șef Ciprian Milea.

,,Sperăm să fie o ascensiune până la un anumit plafon, după care să stagnăm o perioadă pe acel plafon și după să avem o pantă descendentă a infectărilor, dar nimeni nu poate să prezică ce va fi. Tot ce putem preciza la acest moment este că ascensiunea nu este la fel de fulminantă ca anul trecut în aceeași perioadă. Anul acesta numărul infectărilor au o creștere mult mai lentă spre deosebire de anul trecut. Aceasta este cam singura veste bună, sperăm să fie un val mai blând decât ultimul” , a mai completat acesta.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Bulina roșie (II)
Cozi la vaccinarea anti-COVID-19!
Carantina la Târgoviște, criticată virulent
Reabilitarea Șoselei Găești, tot mai aproape de final
Numărul de infectări cu Sars-CoV-2 crește tot mai mult
Bulina roșie (I)
Titu, Crevedia și Văleni intră în carantină zonală
Domnul președinte joacă golf...
66.000 de elevi și preșcolari vor fi testați de două ori pe săptămână
Avocatul Poporului suspendă audiențele Biroului Teritorial Ploiești
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Bulina roșie (II)

Mobilitatea este ceva fantastic în Europa. Ne-am bucurat în 2002 când nu am mai fost nevoiți să avem acele vize infecte. Deși intrați în Uniunea Europeană în anul 2007, doar în 2014 românii au putut să lucreze fără restricții în Uniunea Europeană. Atunci practic s-a desăvârșit mobilitatea europeană a românului.

Criza pandemică ne-a adus... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale