Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.12.2014 00:25

Din 14 au mai rămas 4!


A A

Serele Târgoviște, cu un picior în groapă

Serele Târgoviște, cu un picior în groapă
Cele mai multe sere sunt abandonate. Au mai rămas 4 în care se produc crizanteme

❚ Odată întinse pe cinci hectare și extrem de profitabile, astăzi serele arată dezolant ❚ Organigrama s-a ofilit și ea în timp și, din cei 200 de salariați, au mai rămas 15 ❚ Serele funcționale produc flori și arbuști pentru înfrumusețarea muncipiului, dar și flori de apartament, însă cheltuielile lor sunt mai mari decât veniturile, astfel că sunt ținute la limita de avarie ❚ Cu toate acestea, directorul Direcției de Salubritate din cadrul Primăriei Târgoviște, Dan Badea, ține cu dinții de tradiția florilor și a serelor și nici nu concepe să le închidă până când nu se deschide altceva în loc ❚ La stadiul de discuții se află două sere noi și moderne

VIOLETA STANCIU

 


 

Municipiul Târgoviște are nevoie de două sere noi și moderne dotate cu tot ceea ce înseamnă sistem de irigare-iluminat-căldură! Directorul Direcției de Salubritate din cadrul Primăriei Târgoviște, Dan Badea, susține că municipalitatea nu poate renunța la producția de flori care să asigure cel puțin necesarul orașului, pentru a nu fi nevoită să dea banii altora, atâta timp cât există tradiție în acest domeniu. De la 200 de salariați, câți lucrau odată în serele Târgoviștei, organigrama s-a... ofilit atât de mult, încât a ajuns în prezent la 14-15 angajați.

Mare parte din sere sunt abandonate

Din vechile sere ale Târgoviște, odată 12-14, mai sunt astăzi în funcțiune doar 4, dar și acestea sunt la limita de supraviețuire, din cauza lipsei investițiilor și a prețului ridicat al utilităților (gaze, curent, apă). „La Direcția de Salubritate avem și serele de flori de pe strada Matei Basarab. Acolo este o problemă! Noi produceam florile pentru oraș, erau gazele ieftine la momentul acela. Au venit aceste vremuri, în care gazele sunt foarte scumpe, echipamentele de la centrala termică sunt foarte vechi, consumă foarte mult și nu ne mai putem justifica cheltuielile. Mare parte din sere nici ele nu mai corespund din punct de vedere tehnic. Au apărut tehnologii noi, cu totul altfel decât acum 10- 15 ani. Sunt cinci hectare acolo. Mare parte din sere sunt abandonate. E adevărat că sunt curate, dar ele nu mai funcționează, sunt oprite de la sistemul de încălzire. Mai avem doar 4 sere în care creștem crizanteme. Avem cele mai frumoase crizanteme, poate mai frumoase decât cele aduse din Olanda”, ne-a declarat cu nostalgie Dan Badea.

„Este păcat să se aleagă praful!”

Deși i s-a sugerat să închidă aceste spații, Dan Badea nu vrea să audă de o astfel de situație, atâta timp cât nu se pune altceva în loc. „S-a sugerat la un moment dat să le închid, dar nu am vrut, pentru că mă doare sufletul să le închidem. E ușor să închizi, dar mai greu este să pui ceva în loc. Sunt de acord să închidem orice, dacă punem și ceva în loc. ªi cum nu putem să punem ceva în loc, deocamdată le lăsăm la limita de supraviețuire și mergem așa până la primăvară. Încă sunt discuții, dar este clar că Târgoviștea trebuie să aibă sere. Suntem în discuții. De câțiva ani, eu solicit, pe investiții, crearea a două sere noi, performante, cu tot ce înseamnă sistem de udare, de irigații, de iluminat, căldură, absolut tot. Vreau ca totul să fie ca la carte pe o suprafață de 2000 mp, să putem asigura măcar florile pentru Târgoviște. Este păcat să se aleagă praful!”, susține Dănuț Badea, directorul Direcției de Salubritate.

„Nu putem să mergem să cumpărăm flori de la alții”

La momentul acesta, serele funcționale asigură materialul dendrologic și pentru Eco Sal, dar și toate mozaicurile și o parte din plantele din Târgoviște. „Mai avem o seră cu plante de apartament. Vindem și noi ce putem și suntem la limita de supraviețuire. În rest, totul este sub control, nu sunt dărâmături, nu este o imagine dezolantă acolo. Este curățenie, dar noi vrem două sere noi pentru că avem oameni specializați. Nu putem să mergem să cumpărăm flori de la alții, când noi am produs toată viața. În prezent cheltuielile depășesc veniturile și nu e bine. Măcar să le ținem pe zero, să nu avem pierderi”, a tras o concluzie amară directorul Direcției de Salubritate Târgoviște.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

La limita guvernării europene
Studiu de fezabilitate aprobat pentru centura orașelor Pucioasa și Fieni
Cutremur de proporții la Găești și Șelaru
Performanță dâmbovițeană la Olimpiada Națională de Română
287 de locuri de muncă disponibile
CJ Dâmbovița, reprezentat la Comitetul European al Regiunilor
115 elevi la olimpiada „Cultură și spiritualitate românească”
Ziua internațională a cărții, la Muzeul „Casa Romanței”
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Amenzi usturătoare pentru șoferii băuți la volan


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale