Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



22.03.2017 00:18

Acțiune fără precedent a comisiei de resort din Parlament,


A A

Senatorul Adrian Țuțuianu, în control la SRI

Senatorul Adrian Țuțuianu, în control la SRI

❚ Poate exista cu adevărat un control-surpriză la SRI, având în vedere că serviciul se ocupă tocmai cu gestionarea informațiilor și, în mod evident, are sub monitorizare informațiile care privesc propria activitate? ❚ Provocarea i-a stârnit zâmbetul președintelui Comisiei pentru controlul SRI: „Dacă iei decizia la 9, până la 9:30 poți să ajungi unde trebuie”, a declarat senatorul Adrian Țuțuianu, fără a dezvălui locația și tema controlului pe care îl vor efectua astăzi membrii Comisiei parlamentare pentru controlul SRI ❚ Pe de altă parte, în mandatele precedente, paradoxul era invers: Comisia parlamentară pentru Controlul SRI nu a efectuat… niciun control în teren la unitățile Serviciului Român de Informații

ANDREI VASILIU

 


 

 

UPDATE: Marți, după închiderea ediției, senatorul Adrian Țuțuianu a declarat că primele controale la unitățile SRI au fost amânate cu o săptămână. „Le vom începe după bilanțul anual al Serviciului Român de Informații. Din datele pe care le am eu va fi, probabil, pe 29 martie. După data de 29 martie, în prima săptămână începem deplasările la unitățile centrale”, a precizat Adrian Țuțuianu după ședința de marți a Comisiei parlamentare pentru controlul SRI.

 

„Miercuri avem ședință a Comisiei de control și probabil vom face prima deplasare la o unitate centrală a SRI, pe o tematică de control pe care o avem aprobată”, a anunțat, într-o recentă conferință de presă, președintele Comisiei parlamentare pentru Controlul activității SRI, senatorul PSD Adrian Țuțuianu. Întrebat care este unitatea SRI la care vor merge în control și care este tematica acestuia, președintele Adrian Țuțuianu a refuzat să facă publice aceste amănunte, afirmând că sunt lucruri care țin de securitatea națională. „E un control tematic. Nu pot să vă spun care este aceasta. Sunt anumite lucruri pe care nu le voi putea spune niciodată. Există o responsabilitate majoră atunci când cunoști lucruri delicate”.

Paradoxul controalelor la SRI: pot fi cu adevărat „neanunțate”?

Într-o asemenea acțiune fără precedent a reprezentanților legislativului, întrebările sunt multe, iar românii vor urmări, cu interes, cum se va desfășura această acțiune prin care va fi controlată „în teren” activitatea Serviciului Român de Informații. Paradoxul unei asemenea acțiuni, atunci când vine vorba despre SRI, este următorul: dacă poate exista cu adevărat un control-surpriză la SRI, având în vedere că serviciul se ocupă tocmai cu gestionarea informațiilor și, în mod evident, are sub monitorizare informațiile care privesc propria activitate. Ironia situației, desigur, ar fi ca parlamentarii să reușească să ia prin surprindere SRI și să demonstreze o eventuală vulnerabilitate a serviciului în acest sens, apărând neanunțați la ușa uneia dintre unitățile Serviciului Român de Informații. Pe de altă parte, în mandatele precedente, paradoxul era invers: Comisia parlamentară pentru controlul activității SRI nu a efectuat… niciun control în teren la unitățile Serviciului Român de Informații! Așadar, în ce măsură putem vorbi despre un control „neanunțat” la oricare unitate a Serviciului Român de Informații? L-am întrebat acest lucru și pe președintele Comisiei parlamentare pentru controlul SRI. „Dacă iei decizia la 9, până la 9:30 poți să ajungi unde trebuie”, a răspuns Adrian Țuțuianu, ușor amuzat. „Controlul inopinat nu înseamnă că cineva o ia razna prin unitățile Serviciului Român de Informații. Vorbim de securitatea națională. SRI trebuie să fie puternic pentru că amenințările la adresa securității naționale sunt multe. Suntem într-o zonă foarte fluidă din acest punct de vedere, dacă ne uităm la Ucraina sau la Republica Moldova. Controlul asupra SRI trebuie să dea certitudine cetățenilor că este real, efectiv și că drepturile și libertățile omului sunt respectate, că nu se abuzează de prerogativele serviciului. La fel este și pentru Serviciului de Informații Externe”, a completat președintele Comisiei pentru controlul activității SRI, senatorul Adrian Țuțuianu.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale
Nod rutier nou în zona de sud a județului Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lovituri sub centură… electorale

Din punct de vedere politic electoral, se pare că poporul român nu se poate vindeca, mai ales „clasa politică”, grotescă și iresponsabilă. Au trecut 35 de ani de la ceea ce încă numim „revoluția română”, și visul democrației ideale s-a spulberat în deșertul… deșertăciunilor și rătăcim năuci printr-o Uniune Europeană care, existențial, ne-a aruncat într-un haos distopic.

[citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale