Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro07.11.2019 00:21

Președintele SANITAS Dâmbovița, Claudiu Barbu, a confirmat...


A A

Semnarea Contractului Colectiv de Muncă în domeniul Sănătății

Semnarea Contractului Colectiv de Muncă în domeniul Sănătății

❚ „Cred că s-a intrat în istorie cu chestia asta... semnându-se un Contract Colectiv de Muncă... la ultima strigare”

 

VIOLETA STANCIU

 


 

Sâmbătă, 2 noiembrie 2019, după aproximativ trei ani de negocieri neîntrerupte, sindicatele din domeniul Sănătății au reușit să cadă la pace cu Ministerulde resortși să semenze Contractul Colectiv de Muncă pe ramură. Ineditul situației este faptul că acest acord a fost semnat de către fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, pe final de mandat, deci „pe ultima sută de metri” sau potrivit liderului de sindicat de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, Claudiu Barbu... „la ultima strigare”. „Contractul Colectiv de Muncă este un lucru bun pe care îl avem noi”

„A fost semnat în condițiile în care am dorit noi, pentru că altfel nu-l semnam noi. Respectând toate celelalte legi în vigoare în momentul de față, Contractul Colectiv de Muncă este un lucru bun pe care îl avem noi. Contractul Colectiv de Muncă este una, iar Legea salarizării și Regulamentul de Sporuri este altceva. CCM nu face trimitere către salarizarea noastră, grilele de salarizare, către regulamentul de sporuri... care sunt lucruri aparte. Deci noi am reușit să semnăm un CCM pe care, repet, de trei ani de zile îl negociam, dar nu datorită nouă a durat atât, ci datorită Ministerului Sănătății și celor de acolo care probabil nu și-au dorit... Nu știu care a fost motivul pentru care nu au vrut să-l semneze până acum... Problema este alta... dacă nu există un CCM la nivel de unitate, și cei mai mulți dintre colegii noștri din țară preferă să se bazeze pe cel de la nivel național, și de acolo să plece cu altceva, în felul acesta nu se puteau da concedii, nu se puteau face multe alte lucruri...”, a precizat președintele Sindicatului SANITAS Dâmbovița, Claudiu Barbu. Despre semnarea Contractului Colectiv de Muncă pe picior de plecare al fostului Guvern, Claudiu Barbu s-a rezumat la a spune:„În momentul de față nu pot să vă spun decât următorul lucru: cred că s-a intrat în istorie cu chestia asta, semnându- se un Contract Colectiv de Muncă la ultima strigare, ca să zic așa, de către fostul ministru al Sănătății”.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Transformarea CN ROMARM în Casă de Comerț Exterior
Obiective importante pentru vârstnici în 2020
Cel mai dificil an pentru obținerea biletelor de tratament
Ziua marșului împotriva violenței domestice
Salariile și pensiile, păzite cu "arma" protestelor
384 de locuri de muncă disponibile
Patru focare noi de pestă porcină
Întreruperi de energie electrică
Legile sociale stricate nu au fost aduse la normal
Contraste nefaste pentru polițiști


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să învingă...

Era să spun, în spiritul fairplayului, cel mai bun. Dar m-am cenzurat. Căci, avem de-a face cu o competiție electorală. Nu este, deci, o competiție sportivă. Într-o confruntare electorală în doi, chestia asta cu „cel mai bun” este relativă. Votul se exprimă în funcție de interese politice, afinități, afecte, ca atare are un caracter extrem de subiectiv. De aici și relativitatea. 

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale