Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro10.07.2015 00:21

După un mandat plin de scandaluri și de comportament de vătaf pe moșie,


A A

Șeful Poliției Locale ia în calcul demisia din funcție

Șeful Poliției Locale ia în calcul demisia din funcție
IPJ Dâmbovița a confirmat pentru cotidianul nostru că șeful Poliției Locale și fiul acestuia au dosar penal la D.N.A., privind afacerile dubioase ale „Caracatiței Dinu&#

VIOLETA STANCIU


Premieră la Poliția Locală Târgoviște! Ieri, directorul instituției, col. (r) Gheorghe Dinu, a organizat, în al doisprezecelea ceas, o conferință de presă, la sediul Poliției Locale. Deși tema conferinței a vizat activitatea unității pe primele șase luni ale anului 2015, discuțiile s-au axat pe disfuncționalități, care l-au avut în prim-plan chiar pe șeful Poliției Locale.

„Suntem oameni și greșim”

„Ar fi trebuit să încercăm o colaborare mai de mult... Poate era mult mai bine și benefic pentru toată lumea, dar niciodată nu e prea târziu. Am considerat necesară întâlnirea noastră și datorită unei tensiuni create într-un mod artificial din care foarte greu încercăm să ieșim. Mă refer la angajații Poliției Locale care nu sunt vinovați cu nimic față de această tensiune. Toate neregulile sau incidentele petrecute de ei sau care îi are ca și subiect pe ei în teren sunt ale unei activități firești, cu urcușuri și coborâșuri, cu greutăți și greșeli. Suntem oameni și greșim. E posibil ca unele dintre comportamente, activități, discuții să nu fie poate cele mai corecte. Dvs sunteți cei care ne aduceți în atenție de fiecare dată acest lucru. Semestrial, Poliția Locală își întocmește un raport de activitate, îl înaintează primăriei, Comisiei Locale de Apărare și la sfârșitul anului avem bilanțul”, a ținut să precizeze în debutul conferinței col. (r) Gheorghe Dinu.

„Am fost invitat să părăsesc sala, nu am fost dat afară”

Gheorghe Dinu a încercat să lămurească incidentul pe care l-a avut recent cu primarul interimar al Târgoviștei, Cristian Stan (la una dintre ședințele operative), pe marginea raportului întocmit de Curtea de Conturi la Poliția Locală. Șeful polițiștilor locali a declarat că nu a fost dat afară de edil, așa cum s-a vehiculat în unele mijloace de presă, ci a fost „invitat” să iasă afară, „într-un mod destul de politicos”:

„Curtea de Conturi a verificat activitatea Poliției Locale din punct de vedere economico-financiar. Acest raport a stat la baza așa-zisei ieșiri în ședința operativă de acum o săptămână. Procesul-verbal al ședinței există și, din punct de vedere literar, el nu are un aer de vulgaritate, de superioritate, de tensiune. S-a vehiculat în unele medii că mai aveam un pic și îl luam la bătaie pe primar. Niciodată! Un ton mai ridicat, mai vehement, este adevărat, a existat, dar asta nu înseamnă că atunci când vorbești mai tare, automat, jignești pe cineva sau că mai ai un pic și îl iei la bătaie. Acest control al Curții de Conturi a fost de fapt subiectul principal al discuției dintre mine și primar până în momentul în care acesta a considerat că depășesc o anumită limită și am fost invitat, într-un mod destul de politicos, să părăsesc sala, nu am fost dat afară. I-am adus la cunoștință că aștept să propună și destituirea, bineînțeles dacă are baza legală...”, a declarat Gheorghe Dinu.

Șeful Poliției Locale zice că nu are dosar penal. IPJ Dâmbovița îl contrazice: „Gheorghe Dinu are dosar penal la DNA”

La întrebarea „Jurnal de Dâmbovița” dacă are dosare penale în cercetare, știut fiind că ziarul nostru a publicat anchete de presă despre „Caracatița Dinu”, iar Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița ne-a transmis cu ceva timp în urmă că DNA cercetează cazul, șeful Poliției Locale a răspuns că „nu există așa ceva. Eu personal nu sunt cercetat penal. Nu am fost înștiințat de absolut nimeni. Nu sunt cercetat, nu am niciun dosar penal și nu am avut niciun dosar penal”, ne-a precizat Gheorghe Dinu.

Îl contrazice, însă, Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița, care ne-a transmis printr-o adresă oficială că Gheorghe Dinu - șeful Poliției Locale - și fiul său sunt cercetați penal de DNA pentru mai multe abuzuri și ilegalități (vezi facsimil). Gheorghe Dinu a recunoscut totuși că face obiectul unei cercetări disciplinare, la nivelul Primăriei Târgoviște: „Am fost audiat, am propus martori, am depus documente. Comisia de Disciplină își face datoria”.

„Este foarte adevărat că am parcat de mai multe ori neregulamentar”

Nici comportamentul abuziv, ca pe propria moșie în municipiul Târgoviște nu îi este străin șefului Poliției Locale. Acesta a recunoscut, la întrebarea „Jurnal de Dâmbovița”:

„Este foarte adevărat că am parcat de mai multe ori într-un mod neregulamentar, de două ori cu mașina instituției, de două ori cu mașina personală...”, a declarat Gheorghe Dinu care susține că ia în calcul retragerea din funcție, într-un viitor apropiat, dar numai în anumite condiții: „M-am gândit să mă retrag și atunci sigur nu o să vă mai intereseze persoana mea. Am luat în calcul să mă retrag, dar în condițiile în care eu mi le-am impus. Nu vreau să mai stau prea mult”, a transmis șeful Poliției Locale.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Salvați viața preotului Botea Costin!
Primul deces cauzat de COVID-19 în Dâmbovița
Primul deces cauzat de COVID-19 în Dâmbovița
Carantină la Hotel Ceres - "un pericol imens"!
Dotări masive pentru Spitalul Județean Târgoviște
ROMÂNIA FĂRĂ SPERANȚĂ
Primul caz de coronavirus în Dâmbovița!
Primarul Târgoviștei, nemulțumit de măsurile Guvernului contra COVID-19
ORDONANȚA MILITARĂ nr. 3 din 24.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19
Uzina Automecanica Moreni își reia parțial activitatea


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

ROMÂNIA FĂRĂ SPERANȚĂ

Războiul cu coronavirus a adus în discuție, pentru guvernanții României – dacă o fi adus-o – o problemă de viață și de moarte pentru milioane, nu este o exagerare, da, pentru milioane de români. 

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale