Teme principale

Prima pagină (PDF)

Newsletter

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro04.04.2018 01:21

Liberalii dâmbovițeni acuză calificativele abuzive din Ministerul Educației


A A

Șeful Inspectoratului Școlar, prigonit politic?

Șeful Inspectoratului Școlar,  prigonit politic?

ANA MARIA POPESCU

 


 

Revoltat de faptul că, la evaluarea ministerială, inspectorul școlar general al ISJ Dâmbovița a primit un calificativ neconform cu realitatea, președintele PNL Dâmbovița a criticat dur conducerea Ministerului Educației și a solicitat parlamentarilor de Dâmbovița, și nu numai, să se implice în rezolvarea abuzurilor produse în urma acordării acestor calificative. „Trag un semnal de alarmă vizavi de învățământul românesc... Un coleg de-al nostru, inspectorul general școlar, în opinia mea cel mai bun inspector școlar general pe care l-a avut județul cel puțin de când am eu cunoștință de această poziție, este vânat cu acel calificativ alături de alți colegi de-ai domniei sale din țară. Este amenințat de fiecare dată când li se oferă prilejul celor din conducerea Ministerului și în ultima perioadă este tot mai agasat, tot mai «speriat» de către conducerea Ministerului privind activitatea domniei sale. Apelez și la colegii mei, poate pe linia unor interpelări parlamentare, să încerce să oprească aceste abuzuri. Trag speranța că profesorul Ion Sorin își va continua activitatea în fruntea Inspectoratului la nivelul pe care l-a făcut în ultima vreme, și anume la superlativ”, a declarat președintele PNL Dâmbovița, Marius Caravețeanu.

„Nu risc să-mi pierd funcția”

Inspectorul școlar general al ISJ Dâmbovița, Sorin Ion, ne-a prezentat întreaga poveste din spatele calificativului primit de la Minister. „Am depus documentele pentru evaluarea pe anul școlar 2016-2017 până la 31 august 2017 așa cum era prevăzut în metodologie. Rezultatul evaluării ne-a venit undeva la sfârșitul lunii ianuarie, foarte târziu în opinia noastră, aflând noi neoficial că între timp s-au făcut două evaluări, una care nu a convenit, urmată de alta, iar acest lucru mi s-a confirmat prin faptul că înființarea comisiei care m-a evaluat avea dată de 10 ianuarie 2018, nu luna septembrie 2017 cum ar fi trebuit. Am primit calificativul Bine, care așa aparent nu înseamnă mare lucru pentru că e aproape foarte bine, dar în realitate calificativul Bine în sistemul preuniversitar este un fel de sancțiune pentru că îți îngrădește drepturile la o eventuală înscriere la un concurs, la o gradație de merit și la multe alte lucruri care nu sunt accesibile decât cu calificativul Foarte bine. Ministerul a dat ulterior un comunicat de presă în care scrie că în urma gradelor, erorilor și nelegalităților petrecute în evaluarea noastră ni se anulează toate calificativele. Dar la momentul acela noi apucasem să depunem contestații și spre surprinderea noastră s-au și evaluat deși teoretic aveam niște calificative anulate, nu mai știu ce au analizat dacă erau anulate... În urma contestației, calificativul a rămas neschimbat, nu s-a modificat punctajul cu nimic. Este al patrulea calificativ pe care îl primesc de la Minister pe funcția asta și este primul care este mai jos de Foarte bine, ba chiar toate celelalte au fost și cu punctaj foarte bun. În momentul acesta nu risc să-mi pierd funcția, nici pe departe, decât dacă vreau eu... Dar rămânem la treabă. La momentul acesta singura cale de atac este cea în contencios și o să uzez de ea pentru că eu știu bine ce fac aici și nu prea am eu ce să-mi reproșez, oricât aș părea lipsit de modestie, dar mă mai raportez și eu la ceilalți colegi din țară. Pe cale legală nu am nicio emoție, câștig fără drept de apel pentru că Ministerul și-a încălcat propria metodologie, s-a contrazis în comunicate, în decizii, adică sunt extrem de vulnerabili, din punct de vedere legal, la momentul acesta”, ne-a declarat Sorin Ion, inspector școlar general al ISJ Dâmbovița.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

„Activitatea consilierilor județeni PNL este zero!”
"Moțiunea de cenzură, plină de minciuni"
„Majoritatea parlamentară nu poate fi dislocată momentan”
PSD, între ciocanul Iohannis și nicovala Constituției
"Se repetă politica păguboasă a Elenei Udrea"
"PNL nu o să ne bată niciodată în alegeri"
Victor Ponta, întâlnire cu simpatizanții la Târgoviște
Victor Ponta vine astăzi la Târgoviște
13.500 de dâmbovițeni la mitingul PSD
Suspendarea președintelui Iohannis nu este agreată de PSD


Editorial

"Ein mann, ein wort"? Nein!

GEORGE COANDĂ


Cred că niciodată țara nu a fost sub ape ca la începutul acestei luni. A fost un dezastru national și o tristețe care i-a cuprins pe români într-un zăbranic de durere. Și ploile parcă nu mai conteneau. Acest dezastru m-a determinat să revin, chiar și mai târziu, asupra modului în doi peri în care guvernanții și Cotroceniul au tratat această drama națională.

[citește tot...]

Follow artpress_tgv on Twitter


Poșta redacției: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in secțiunea dedicată postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale