Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



10.08.2018 00:19

În centrul Târgoviștei,


A A

Sediul fostului Institut de Proiectări, pericol public

Sediul fostului Institut de Proiectări, pericol public

*Imaginea dezastruoasă a monumentalei clădiri pare desprinsă dintr-un film despre ghetto-uri

*Deși CLM Târgoviște a mărit, în acest an, cu 500% impozitele pentru astfel de clădiri, se pare că proprietarii nu s-au sinchisit, păstrând clădirea într-o stare totalmente deplorabilă

*Trecătorii cu care am stat de vorbă ieri s-au declarat de-a dreptul șocați de felul în care arată actualmente fostul sediu al IJP

 

ANDREI VASILIU


 

Fostul sediu al Institutului Județean de Proiectări (IJP), clădire emblematică din centrul municipiului Târgoviște, se află în continuare într-o stare avansată de degradare, fiind totodată vandalizată cu diverse desene de tip graffiti și năpădită de verdeață.

Scările de marmură din față aproape că nu se mai văd, coroanele copacilor neîngrijiți au acoperit ceea ce a mai rămas din aviziere, iar garajele din spate completează imaginea dezastruoasă a monumentalei clădiri, care pare desprinsă dintr-un film despre ghetto-uri.

Cu toate că, la începutul acestui an, Consiliul Local Municipal Târgoviște a adoptat o hotărâre istorică, inițiată de primarul Cristian Daniel Stan, privind majorarea cu 500% a impozitelor pentru clădirile lăsate în paragină, se pare că proprietarii nu s-au sinchisit, păstrând clădirea într-o stare totalmente deplorabilă.

Clădirea fostului Institut Județean de Proiectări se află printre cele 11 obiective din Târgoviște vizate de respectiva majorare a impozitului datorat pe clădiri și terenuri.

„Pericol public! Oricând se poate întâmpla o tragedie”

Trecătorii cu care am stat de vorbă ieri s-au declarat de-a dreptul șocați de felul în care arată actualmente clădirea. „Este un adevărat pericol public. Primăria trebuie să sancționeze proprietarii, până nu o să fie prea târziu. Oricând se poate întâmpla o tragedie!”, ne-a declarat un cetățean care mergea la sediul Primăriei, aflat la doi pași de clădirea părăginită.

„Chiar nu interesează pe nimeni soarta acestor clădiri? Din câte observ, doar presa se mai interesează de aceste ruine. Faceți cât mai multe reportaje cu aceste clădiri lăsate în paragină poate așa o să se ia vreo măsură”, ne-a spus un alt trecător, luând și câțiva pași în plus distanță de fostul sediu al IJP, instinctiv, ca pentru a se proteja de o iminentă prăbușire a pereților.

Cert este că majorarea impozitelor pentru astfel de clădiri din Târgoviște a fost un mare pas înainte, dar rămâne să vedem ce alte soluții găsesc autoritățile, întrucât, se pare, nici măcar impozitele mărite cu 500% nu îi determină pe proprietari să ia măsuri.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște
Eveniment cultural sensibil la Biblioteca Garnizoanei Târgoviște
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Au debutat lucrările pentru modernizarea DJ 720 A
Amenzi de 362.000 lei și 70 de tone de deșeuri confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a Gărzii Naționale de Mediu
Norvegia, promovată la Târgoviște
Vot european la 16 ani
PSD Dâmbovița anunță lista candidaților pentru alegerile locale
Sinaxă monahală la Arhiepiscopia Târgoviște
Detectoare de fum montate de pompieri în locuințe


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale