Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



15.10.2014 00:20

Cu liderii ACL în sală și fără majoritatea necesară modificării ordinii de zi,


A A

Ședința CJD, cu tensiuni între putere și opoziție

Ședința CJD, cu tensiuni între putere și opoziție
În sala de ședință a CJD și-au făcut ieri apariția și cei doi copreședinți ai ACL Dâmbovița, deputații Iulian Vladu (PDL) și Ludovic Orban (PNL)

❚ Ședința ordinară de ieri a CJ Dâmbovița a debutat într-o atmosferă tensionată, marcată de prezența în sală a liderilor opoziției dâmbovițene, deputații Iulian Vladu (PDL) și Ludovic Orban (PNL) ❚ Propunerea de modificare a ordinii de zi nu a trecut de votul consilierilor județeni, ceea ce l-a determinat pe președintele CJD Adrian Țuțuianu să suspende ședința de consiliu și să convoace o nouă ședință tot ieri, pentru ora 21.00

VIOLETA STANCIU


Ședința ordinară a CJD convocată ieri, începând cu ora 13.00, a fost amânată, în ciuda faptului că au fost prezenți 34 de consilieri județeni. În mod surprinzător, în sala de ședință a CJD și-au făcut ieri apariția și cei doi copreședinți ai ACL Dâmbovița, deputații Iulian Vladu (PDL) și Ludovic Orban (PNL). Prezența celor doi parlamentari în sala CJD încă de la debutul ședinței l-a determinat pe președintele Consiliului Județean, Adrian Țuțuianu, să declare: „Interesul dumneavoastră pentru activitatea CJD este surprinzător și în același timp emoționant. Avem o prezență de excepție, semn că este în plină desfășurare campania electorală”.

 

Instituția Prefectului a fost reprezentată de subprefectul Antonel Jîjîie. Singurul lucru care a reușit să fie totuși aprobat cu unanimitate de voturi a fost procesul verbal al ședinței anterioare a CJD, din data de 30 septembrie a.c. După acest moment, președintele CJD, Adrian Țuțuianu, a anunțat propunerea de modificare a ordinii de zi a ședinței. Astfel, ar fi trebuit scoase din dezbaterea plenului consiliului patru proiecte de hotărâre, respectiv cel privind aprobarea Notei de fundamentare privind elaborarea „Masterplanului în domeniul turismului pentru județul Dâmbovița”, precum și numirea unor reprezentanți ai CJD în următoarele foruri: AGA de la SC LDP Dâmbovița SA, Consiliul de Administrație al CJAS Dâmbovița și Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Speciale Târgoviște. Cele patru proiecte ar fi trebuit înlocuite cu alte opt proiecte de hotărâre.

„Suntem la prima țedință la care nu se adoptă nicio hotărâre”

Contrariată de această schimbare a ordinii de zi, opoziția din CJD, prin consilierul județean ACL Dâmbovița, Marin Antonescu, a ținut să sublinieze că la comisiile de specialitate s-a discutat cu totul altceva și că aleșii opoziției nu sunt de acord cu modificările propuse. A urmat supunerea la vot a ordinii de zi modificate. Întrucât doar 15 consilieri județeni (de la PSD) au votat „pentru” și deci nu a fost atinsă majoritatea necesară, ședința ordinară a CJD a fost suspendată. După ce în final a precizat că „suntem la prima ședință la care nu se adoptă nicio hotărâre”, președintele CJD, Adrian Țuțuianu, a anunțat convocarea unei ședințe „de îndată” la ora 21.00.

■ Ultima oră:

Ședința de aseară a CJD, un nou fiasco. A treia convocare, pentru astăzi, dis-de-dimineață

S-a lăsat cu scandal și acuzații de șantaj la cea de-a doua ședință a CJD convocată ieri seară. Președintele Adrian Țuțuianu i-a acuzat pe consilierii opoziției că, prin liderii lor, asociați cu un consilier așa-zis independent, se fac presiuni pentru împărțirea nejustificată a banilor publici veniți în Dâmbovița prin rectificarea bugetară. „Am încercat să împărțim banii în modul cel mai egal și echilibrat posibil. Am avut două runde de negocieri cu dnii Orban și Vladu, însoțiți de dl consilier independent Antoniu. Ni s-a cerut să împărțim banii după apartenența primarilor de la începutul mandatului, ceea ce-i dezavantajează pe cei 70 de primari care și-au declarat apartenența la PSD”. În prezența celor doi co-președinți ACL Dâmbovița, Ludovic Orban și Iulian Vladu, doar 16 dintre cei 33 de consilieri prezenți au votat propunerea președintelui CJD Adrian Țuțuianu de a modifica ordinea de zi. Majoritatea nu a fost nici de această dată întrunită, așa că ședința CJD a fost din nou amânată, pentru o oră… extremă: ora 6, a doua zi de dimineață. Ulterior s-a revenit asupra deciziei, convocarea fiind făcută pentru ora 7.30 dimineața. A urmat o conferință de presă ad-hoc susținută de președintele CJD Adrian Țuțuianu. La ieșirea din sala de ședințe a așteptat liderul ACL Dâmbovița, Ludovic Orban, pentru o declarație de presă: „Am plecat cu un gust amar. Dl Țuțuianu nu acceptă că a pierdut majoritatea în Consiliul Județean Dâmbovița”, a declarat deputatul Ludovic Orban. După ședința forului administrativ, cei doi lideri ai opoziției s-au întâlnit cu aleșii județeni ACL la sediul de partid pentru discuții. Vom reveni cu mai multe detalii în edițiile viitoare.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

La limita guvernării europene
Studiu de fezabilitate aprobat pentru centura orașelor Pucioasa și Fieni
Cutremur de proporții la Găești și Șelaru
Performanță dâmbovițeană la Olimpiada Națională de Română
287 de locuri de muncă disponibile
CJ Dâmbovița, reprezentat la Comitetul European al Regiunilor
115 elevi la olimpiada „Cultură și spiritualitate românească”
Ziua internațională a cărții, la Muzeul „Casa Romanței”
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Amenzi usturătoare pentru șoferii băuți la volan


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale