Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



08.09.2014 00:14

După boicotul PNL-PDL de luni, 1 septembrie


A A

Ședința CJ Dâmbovița, în armonie și cu toate proiectele aprobate

Ședința CJ Dâmbovița, în armonie și cu toate proiectele aprobate
Ședința CJD din week-end, total opusă celei de luni, 1 septembrie

❚ Nou-formata Alianță Creștin Liberală (PNL-PDL) a revenit la sentimente mai bune și, într-o înțelegere aproape perfectă, cu foarte puține discuții în contradictoriu, cele 26 de proiecte de hotărâre au trecut cu unanimitate sau majoritate de voturi ❚ În finalul ședinței, președintele CJD Adrian Țuțuianu a ținut să facă un apel la echilibru și înțelegere și a promis discuții și negocieri cu toate grupurile politice, unite, neunite sau despărțite, pentru o rectificare bugetară corectă

VIOLETA STANCIU


 

Săptămâna trecută se pare că a fost un sfetnic bun pentru consilierii PNL-PDL din Consiliul Județean Dâmbovița! După ce luni, 1 septembrie, aleșii uniți acum în Alianța Creș- tin Liberală au absentat in corpore de la ședința ordinară a CJD, sâmbătă, 6 septembrie, au revenit la... sentimente mai bune și s-au prezentat la noua convocare de ședință extraordinară.

Sedința a debutat cu supunerea la vot a modificării ordinii de zi, aceasta fiind suplimentată la punctul „Diverse” cu proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnicoeconomici ai obiectivului „Redistribuirea instalațiilor de alimentare cu energie electrică a pavilioanelor medicale și alimentarea cu energie electrică a grupurilor de climatizare la Spitalul Județean de Urgență Târgovi ște”.

 

 

Un nume nou printre consilierii județeni, Dragoș Paraschiv

Sedința s-a desfășurat într-o armonie totală, chiar dacă au mai existat mici contre pe anumite proiecte, toate cele 26 de proiecte de hotărâre au trecut de votul consilierilor județeni cu unanimitate sau largă majoritate. Cel mai nou consilier județean este Dragoș Paraschiv, al cărui mandat a fost validat, acesta urmând să reprezinte interesele alianței politice USL (care, culmea! nici nu mai există în CJD).

Undă verde a primit și Nota de fundamentare pentru achiziția de aparatură medicală la Spitalul Județean de Urgență, în acest sens urmând să se cheltuiască 320 mii lei. Unanimitate a avut și proiectul de hotărâre privind realizarea lucrărilor de intervenție în primă urgență la obiectivul de investiții „Consolidare sediu administrativ P+3 Arhiepiscopia Târgovi ștei”.

O intervenție pe acest subiect a avut și președintele CJD, Adrian Țuțuianu: „Încercăm, la rectificarea de pe 23 septembrie, să prindem banii necesari pentru documentația tehnică necesară realizării acestei investiții”.

 

Zvonuri dezmințite: SC LDP nu e în faliment

Totodată, la proiectul de hotărâre privind acordarea unor mandate speciale reprezentanților CJD în Adunarea Generală a Acționarilor la SC Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița, președintele CJD a avut următoarea intervenție:

„Am văzut o informație neadevărată vehiculată în spațiul public cum că SC LDP ar fi în pragul dezastrului și că există o situație de faliment. A existat o cerere de deschidere a procedurii de insolvență care a fost gestionată prost, în sensul că documentele privind înțelegerea avută cu creditorul nu au ajuns la timp în dosarul cauzei. Lucrul acesta este rezolvat de vreo două luni. Sigur că SC LDP SA, nu de ieri, de azi, ci de peste 20 de ani de când funcționează lucrează ceva mai mult decât plătim și lucrul acesta nu l-au putut regla. SC LDP a preluat Societatea de Protecția Plantelor cu problemele de acolo și cu pierderile aferente. Ieri (n.n. vineri) am semnat 11 contracte județene, toate lucrările urmând a fi executate de societatea CJD. Deci, SC LDP are front de lucru, are capacitate să rezolve problemele care nu sunt foarte complicate”.

 

Vești bune pentru lumea sportivă

Cu o singură abținere (Maria Cristea, PNL), a trecut de votul consilierilor județeni și proiectul privind asocierea între județul Dâmbovița, prin CJD, municipiul Târgoviște, prin CLM, și Clubul Sportiv Dracula Târgovi ște, în vederea organizării Campionatului European de Majorete, ediția a XVI-a.

Astfel, 30.000 de lei vor pleca pentru susținerea acestei competiții, ce va avea loc între 11 și 14 septembrie în Piața Tricolorului din Târgoviște. Unanimitate la vot a întrunit și transmiterea imobilului din Târgovi ște, Bdul Carol 1 nr. 51 către MDRAP prin Compania Națională de Investiții (CNI) în vederea realizării obiectivului de investiții Complex sportiv municipal Târgoviște.

Președintele CJD a motivat urgentarea adoptării proiectului de faptul că urmează să aibă loc rectificarea bugetului CNI.

 

Apelul președintelui CJD

La final, șeful CJD le-a cerut consilierilor să dea dovadă de echilibru și să lucreze în interesul dâmbovițenilor:

„Rectificarea bugetului României, ultima din acest an, va avea loc pe 23 septembrie, la guvern. Vom primi datele necesare undeva pe 1 octombrie.Vom avea o ședință de CJ în care vom stabili cum împărțim sumele din TVA și din impozitul pe venit. Voi sta de vorbă cu toate grupurile unite sau neunite, fost unite sau despărțite, ca să putem face o repartiție echilibrată. Deci vă rog să nu ne mai agităm pe teme false. După ce vom aproba prin hotărâri de CJD, vor avea loc ședințele de consilii locale, în jurul datei de 8-10 octombrie. Nota pe care vreau s-o imprimăm cu toții la ședințele CJD este de echilibru”, a transmis Adrian Țuțuianu.

 

ACL anunțase de vineri că nu va mai boicota ședința CJD

comunicat de presă

Consilierii Alianței Creștin Liberale vor participa (n.n. au participat) la ședința extraordinară a Consiliului Județean Dâmbovița din 6 septembrie, pentru a vota proiectele care nu suportă amânare. ACL rămâne consecventă principiilor sale, potrivit cărora proiectele de dezvoltare a județului sunt mai importante decât jocul politic într-un județ sărăcit și pustiit de șomaj.

Cu toate acestea, nu va accepta niciodată să fie considerată un accesoriu de către PSD, care confundă administrația cu structura de partid. Cerem în continuare președintelui Adrian Țuțuianu să aibă decența și înțelepciunea să-și asume dialogul democratic și constructiv cu opoziția, renunțând la amenințări și șantaj asupra aleșilor locali ai ACL.

Totodată, îl asigurăm că nu vom tolera ca fondurile publice să fie repartizate pe criterii politice, acesta fiind principalul instrument de presiune asupra comunităților locale.

Iulian Vladu și Ludovic Orban, co-președinți ACL Dâmbovița

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Impozite pentru înfrumusețare și întreținere corporală
Amenzi usturătoare pentru deșeuri reciclabile
327 de locuri de muncă disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști
365 de locuri de muncă vacante
Investiții importante în infrastructura educațională
La Voinești, extinderea sistemului centralizat de gaze naturale este în grafic


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale